Młode Konie

fakt pięknie się prezentuje na tych fotach - gratuluję młodziaka
slojma   I was born with a silver spoon!
07 kwietnia 2012 14:15
Nalle- podoba mi się  🙂
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
07 kwietnia 2012 15:47
ententa, rzeczywiście ogr.

armara, to dlatego, że on jest dość mały i wpisujący się w kwadrat, faktycznie dość dobrze rozwinięty fizycznie. Ale odkąd jest u mnie zadek mu podskoczył, czekam, aż się wyrówna..
armara, to dlatego, że on jest dość mały i wpisujący się w kwadrat, faktycznie dość dobrze rozwinięty fizycznie. Ale odkąd jest u mnie zadek mu podskoczył, czekam, aż się wyrówna..

Ma czas 🙂 Najbardziej spektakularne zmiany jeszcze przed nim, z moich obserwacji wynika, że największy skok zachodzi zimą na przełomie 3 i 4 r.ż. 🙂
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
07 kwietnia 2012 15:52
[quote author=Nalle link=topic=1199.msg1364248#msg1364248 date=1333810051]

Ma czas 🙂 Najbardziej spektakularne zmiany jeszcze przed nim, z moich obserwacji wynika, że największy skok zachodzi zimą na przełomie 3 i 4 r.ż. 🙂
[/quote]

Spektakularne mówisz? Więc jeśli jeszcze wtedy u mnie będzie, będę czekała aż mu różowy róg na czole wybije..  😁 😉
Wiesz co sama byłam zaskoczona jak urosła i rozrosła się nam 5-latka, przez ostatnie dwa lata. I jak zmieniła jej się "głowa".
Nalle - jakbyś go nie zastała w stajni to szukaj go w naszej :P NIezłe ciacho! 😍

Ja mam dwa z dzisiejszej okropnej jazdy, dogadać nie mogliśmy się wcale... A ze skoków wstyd dodawać :P
Wojenka   on the desert you can't remember your name
07 kwietnia 2012 17:52
Nalle, przystojniak!

armara a jak wieści z frontu? Jak Junior sobie radzi?  🏇
Miło, że pytasz 🙂 Powoli do przodu, troszkę się chyba wreszcie zaaklimatyzował 🙂
slojma   I was born with a silver spoon!
07 kwietnia 2012 19:01
grast- bywają lepsze i gorsze dni jak zawsze, a zdjęcia wcale nie takie straszne, zobaczysz następnym razem będzie lepiej
cieciorka   kocioł bałkański
07 kwietnia 2012 22:45
Nalle, ja tam rudego  bym w ostateczności brała, zostań przy skarym :P
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
09 kwietnia 2012 16:00
Żałuję że nie mam zdjęć ale puchnę dzisiaj z dumy.
Wpełzłam na tą moja gadzinkę i szok   🤔  kon reaguje normalnie na łydke...tylko musi byc ona  bardzo delikatna.  😎
Ładnie odpowiadała na moje sygnały... nie pokłóciłysmy sie ani razu  😎  były nawet małe kłusy , pełen relaks  ( zero spięcia) łeb na dole (bez żadnych dodatków) , równy chód... no miodzio.
Ktoś mi konia podmienił. 😜
Skubana jak chce to potrafi 🙂
zabeczka gratuluje Wam ! 🙂
dzisiaj Rudzielec zaliczył pierwszą samotną wycieczkę na plac  😁 ale nie wydawał się specjalnie tym poruszony 😉
kilka rudzielcowych

bezkaskowo tylko do zdjęcia  😉

pozdrawiamy!  :kwiatek:
09 kwietnia 2012 16:33
ententa my tak ładnie jak Wy to nigdy wygladac nie bedziemy 🙂 😍

edit: dodaję fotke
zabeczka, super kobysia wygląda 😀 bardzo fajna jest dziewucha. Ile ona ma już lat?

ententa, piękny Rudzik. A jacy Wy oboje eleganccy, fiu fiu
09 kwietnia 2012 17:49
dzięki  😉. Młoda ma 4 z hakiem 🙂 bardzo późno dojrzewa 😎
ententa, oglądałam wasze stare filmiki i patrząc na obecne zdjęcia można pomyśleć (nie wiem jak jest w rzeczywistości), że obrałaś lepszy kierunek pracy, twój koń wygląda o wiele lepiej 😉
Ententa, jestem pod wrażeniem jak się obecnie "prezentujecie", albo to takie momenty, albo idziecie we właściwą stronę. Podoba mi się sylwetka konia a jeszcze niedawno wyglądało to zupełnie inaczej, super. Masz jakieś filmiki?
honey dziękuję  :kwiatek: jest bez porównania lepiej, rudzielec przestał się spinać i swobodniej pracuje grzbietem, przed nami jeszcze dużo pracy, bo dolne ustawienie jest dla niego dość trudne, ale powooooli idziemy w tym kierunku  😉 jeśli chodzi o mnie, dałam mu dojść do głosu i staram się wyczuwać jego dobre momenty, jeździć z glową 😉 w ogóle chciałam Wam podziękować, bo gdybyście nie pomogły nam wyeliminować problemów na początku, pewnie nadal  wyglądałoby to kiepsko  🤬 niedługo wrzucę jakiś filmik porównawczy, ale do tego potrzebny jest operator kamery i jakieś 3 godziny przesyłania  😵
amnestria bo my wszystkie braki nadrabiamy wyglądem  😁
zabeczka co ty opowiadasz, kobyła jest prześliczna !  😀
adriena wielkie dzięki  :kwiatek: filmiki postaram się skręcić w najbliższym czasie, a jak nie to będę ratować się tymi sprzed paru tygodni...
ententa fajnie wygląda! dużo milszy dla oka obrazek  😉
Żałuję że nie mam zdjęć ale puchnę dzisiaj z dumy.
Wpełzłam na tą moja gadzinkę i szok   🤔  kon reaguje normalnie na łydke...tylko musi byc ona  bardzo delikatna.  😎
Ładnie odpowiadała na moje sygnały... nie pokłóciłysmy sie ani razu  😎  były nawet małe kłusy , pełen relaks  ( zero spięcia) łeb na dole (bez żadnych dodatków) , równy chód... no miodzio.
Ktoś mi konia podmienił. 😜
Skubana jak chce to potrafi 🙂

To gratulacje. Moja ma to samo, co Twoja. Łydka musi być bardzo delikatna, by nie zaprotestowała. Życzę dalszych sukcesów. O, młoda fajnie wygląda.
09 kwietnia 2012 18:34
ententa  jej dziękuję  :kwiatek:🙂 tylko pewnie my tak ładnie nie bedziemy pracowa we dwie jak Wy 🙂 😍
Byc hehe szał co nie... ledwo ją  dootknę  a już rusza szybszym stępem i nie trzeba poprawiać hehe 😎
mam wrażenie że u mojej to poprostu trzeba  poprosić a nie nakazywać 🙂 😉 😁 dzięki 🙂 :kwiatek:
U mojej to zawsze było w gestii "proszę", chyba że definitywnie "przegina" to wtedy moje "proszę" to "nakazuje".
ententa
Aż miło popatrzeć !

Dziś u nas była taaaka pogoda  😜
armara, galopada nawet nie wiecie, jak mi miło to od Was słyszeć  :kwiatek:
armara, no pogoda była dzisiaj fantastyczna  😜
zabeczka jasne, że będziecie! trochę czasu, cierpliwości i efekty rodzą się same!  :kwiatek:
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
09 kwietnia 2012 20:12
armara - rewelka! kon, szmaty, tlo, jezdziec - wszystko!
Wojenka   on the desert you can't remember your name
09 kwietnia 2012 20:15
Podpisuję się pod margaritką 😉 O właśnie, a co u Nathan Boya?
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
09 kwietnia 2012 20:18
zajezdzil sie jesienia zeszlego roku, do teraz mial przerwe "na dojrzanie". zmeznial, wyrosl troche. aktualnie przypominamy sobie wszystko powoli i bedziemy szlifowac podstawy. jutro moze bede miaal jakies foty.
margaritka
Dziękuję  :kwiatek:
Ciekawa jestem jak Ci się chłopak zmienił. Myślicie coś o startach ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się