* * * Kolejna tragedia - pożar w Stajni w Brzózkach * * *

koniaraw   I want to give you kopas w dupas.
08 kwietnia 2012 20:07
Oglądnęłam,aż się wzruszyłam,aż łezka się kręci jak takie rzeczy się widzi  🙁
Szkoda tylko że nie mogę pomóc 🙁
A konie - pięknee ! I te kasztanki  😍

No nic,mi pozostaje trzymać kciuki jak narazie  😅
No i zaklinać pogodę oczywiście  🙇
Szkoda tylko że nie mogę pomóc 🙁

No nic,mi pozostaje trzymać kciuki jak narazie  😅
No i zaklinać pogodę oczywiście  🙇

To też pomoc i to bardzo ważna, bo mamy zimę tej wiosny
Śnieg leży, choinkę dziś miałam ubierać i na Mikołaja czekam ;-)
A jutro będziemy się rzucać śnieżkami ;-)

Wesołych, nie koniecznie białych Świąt wszystkim !!!!  😅
moja mama wczoraj smażyła rybe... śnieg zaczął padac - stwierdziła że i dobrze...swieta to swięta, w wigilie ryby nie było - śnieg nie padał, smazy w wielkanoc - wiec pada ... i kazała jajka w czerwone czapeczki poubierać haha 😉

a tak poważnie to chyba wasze zaklinanie pogody pomogło - jest całkiem ciepło i słonecznie ! (nocą przymrozek, ale choć w dzień ładnie i derki schną !  😅

jak tam święta? możecie się jeszcze ruszac? 😉
Dziś treningowo, więc i ruszać się już mogę
a wczorajszy brak treningu zgoniłam na koszmarne podłoże (błoto) ;-)

Fakt, zaklinanie działa. Właśnie wróciłam do domu - 12 stopni na plusie. Słonko za chmurami, ale przyjemnie
Oby tak dalej!! 😀😀😀
lostak   raagaguję tylko na Domi
09 kwietnia 2012 18:44
dziewczyny, dzis zapakowalismy kolejne dwa duze centurionowe pudla, w sumie macie ponad 6 oglowi, z 15 derek i polarow, siodlo, mase potnikow i ochraniaczy plus drobny sprzet, popregi, pusliska, wedzidla itd.

ludzie w stajni bardzo sie przejeli i zaaragowali niesamowicie, jestem z nich strasznie dumna, ze mam taka fajna ekipe w osrodku 👍

dajcie znac co jeszcze konkretnie jest potrzebne i czego najbardziej bedzie wam brakowac. i w jakim rozmiarze.
woooow ..... 😵 - no nie mam słów poprostu... poprostu dziekujemy !  😅

gaga - ja jutro mam plan pojezdzic...mam nadzieje ze pogoda się nie spaskudzi... mam okropne zap. gardla, oskrzela zawalone i chyba cos się angina zaczyna ;/), odbiore dysk z tego zalanego kompa (mam nadzieje ze dzialający i mój - nie mam go przez co nie moge zdjęć powstawiać) i jade zobaczyć swoje kopytne dziecko... tyle czasu nie byłam że mnie nie pozna pewnie 🙁
bosz masakra... tyle wydatkow a jeszcze musze komputer kupić... tylko za co 🙁
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
09 kwietnia 2012 19:26
Ja zapytałam w stajni, instruktorka powiedziała że na pewno jakieś zapasowe wodze się powinny znaleźć także ze słaniem paczki jeszcze chwilę czekam.
Lostak, jesteście wielcy, tyle sprzętu uzbierać 👍 Gdyby nie to że jesteście taaaak daleko to bym do was zawiozła rzeczy które mam wysłać (a przy okazji obejrzała ośrodek 😁 ) coby nie robić kilku paczek ale że ja niezmotoryzowana a wy kawał za Wisłą... 🙁
koniaraw, duzo jeszcze bezsensownych postow masz zamiar napisac?
horse_art, reportaz wzruszajacy. wszystko idzie do przodu, bedzie coraz cieplej. trzymam kciuki, re-volta znow nie zawiodla. dacie rade!
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
09 kwietnia 2012 19:48
Katija, a KoniowataOla i koniaraw to nie ta sama osoba? Na początku co chwila pisały że się ze sobą zgadzają a data rejestracji różni sie 2-3 minutami 👀
a mi tam nie przeszkadza ze ktos napisze ze kciuki trzyma, ze konie fajne, ze pogode zaklina, ze slonce swieci...
wiecie ...troche wsparcia takiego emocjonalnego, ciepłego słowa też się przydaje...nawet bardzo  :kwiatek:

ja tam tego reportażu ogladac nei moge, za duzo czytac czy pisac o tym jacy jesteście wszyscy wpaniali też nie - odrazu się wzruszam i łzy mi ciekną ....
wiec takei tam o niczym ciepłe, zabawne wpisy też fajna sprawa..odprężenie takie...  :kwiatek:

aa...taka myśl mi przyszła... czy mogłabym?
- mam troche obrazów, dzis malowałam takie ceramiczne jaja...pieknie wyszły... kwiaty, konie...
jaja to akurat na prezenty dla tych pan ktore nas uratowaly feralnej nocy, ale moge nowe zrobić....
może bym zrobiła jakąś aukcje żeby to spieniężyć na sprzęt? (koński i niekoński)
horse_art Jestem świeżo po remoncie i mam troche puste ściany 🙄 Więc jakiś piękny obrazek by się przydał, ja jestem za zrobieniem aukcji 🏇
Misskiedis, na razie wyglada, ze nie ta sama.
super 🙂
jak okaże się ze aparat działa to porobię zdjęcia tego co mam. a poza tym - na specjalne zamówienia 🙂
kilka (cześć starocie 😉 ) mam w swoim ogłoszeniu jako wzory - http://ogloszenia.re-volta.pl/ogolne/szczegoly/252
Pewnie już ktoś to napisał, ale czuję, że MUSZĘ.
Horse_art- jesteś niezwykłą osobą. Dzielną bardzo.
ZNAKOMITĄ.
Podziwiam i ogromnie się cieszę, że tacy Ludzie są.
I jest dla mnie zaszczytem znać Cię via forum.
:kwiatek:
przestan bo jeszcze uwierzę ;/

nie chce tak publicznie, bo troche głupio...ale tez mam troche wydatków teraz ("moje" czy "wspólne" straty), a kasy brak - bo ani nie ma jak jezdzic dorobić w tej sytuacji np treningami czy czyms, wypłat brak, przeciez tez wazniejsze wydatki niż ja - pracownik.
nie lubie prosic tak bez niczego... wiec wymysliłam, że może porobie choc jakies prace za "co łaska" ... nie sadze że bedzie tego dużo...ale moze choć na coś... troche moze glupio, ale tak mi ktos poiwedzial ze i o sobie troche trzeba pomysleć czasem...przeciez nie prosze tak poprostu- normalnie zarobie, nawet mniej niz standardowa stawka...
jakby się wiecej uzbieralo to oczywiście na odbudowe bezposrednio....

ja bym chciala wam wszstkim cos ladnego wyslac... tylko adresów nie mam ;/ bo nieczytelne.... noi narazie czasu nie bylo.... ale za jakis czas napweno jakoś to zorganizuje  :kwiatek:
horse_art - jak Ci się trochę uspokoi - zamówię u Ciebie portret mojego Darco 😀
Zawsze to jakiś grosz  🙂
koniaraw   I want to give you kopas w dupas.
10 kwietnia 2012 12:37
O , nie wiedziałam że jestem dwoma osobami na raz  🤔wirek:

Dobra,to już nie piszę,już nie wspieram nie zaklinam pogody,nie powiadamiam o prawdopowobnej wtedy paczce,jeśli komuś tak to przeszkadza. -,-
My. Ludzie przecież to nic bezsensownego w tych postach. Tak jest między naszymi rejestracjami mało czasu, ale jesteśmy koleżankami i chciałyśmy razem się zalogować. Coś w tym złego ?  🤔

Ja w niedzielę jadę do stajni. Popytam się osób czy by czegoś nie mieli do oddania. Mamy dużo czapraków. Są też rzeczy po szetlandzie, który jest już na emeryturze. Ogłowie po wałaszku huculskim i wiele innych rzeczy. Może jakieś używane szczotki. Pogadam  😅

Zaklinamy dalej pogodę  🙇
dziś wysłałam paczkę skromną bo 2toczki 2czapraki popręg i czapsy i nie jakieś super ale zawsze się przyda jak nie u was to Met skorzysta
cały czas trzymam kciuki dobrze że wiosna zaczyna działać nawet bociana dziś widziałam na gnieździe..
nie róbcie fochów i tzw "jaj" !!! zaklinac pogode dalej prosze !!! i to intensywnie! po rano pieknie a popoludniu się spaskudziło....
taniec słońca prosze !  dalej dalej !!!

😁

przyjechalam do brzozek jakoś niedawno, wlasnie skonczylam paczki otwierac 😀 przyszly jak nas nie bylo, wiec tak kartoniska i worko- paki od: (proszę podać nicki bo nie ma, a wiem ze to os z forum, tylko nicki umknęły):

- Złota Arabians x2 - Karczew
- Danish
- Natalia C.  - Ostrów Wielkopolski

są:
- derki prześliczne (niestety większośc małych 🙁 - ale nic się nei zmarnuje przecież 😉 )
-czapraki prześliczne
- ochranaicze i owijki prześliczne
- kaski przesliczne - i nawte taki kolorowy w koniki 😀  a włąsnie...kurde ...dziecięce rozmiary? ja nosze 54 ... jakies mało głowie mam czy co?:P 😁
- bryczesy prześliczne dzeciowe (o ! i teraz ktos powie ze dorosle tylko ja mam grubą dupe 😉 )
- szczotki przeslicze z wiadrem... też przeslicznym
-kantarki i uwiazy prześliczne
- inne które mi umknęły z widoku i pamięci -przesliczne oczywiście

a taki mam dziś przesliczny nastrój  😜

lece xl derke mierzyć ihihi  🏇

ps...prześliczną oczywiście 😀

z ciekawych rzeczy to odebrałam swoj dysk z serwisu - zaraz go sprawdze, a.. i gliniane jajk z namalowanym arabem wymienilam w sklepie plastycznym na dużo "gołych" jajek 😉 pan jak zobaczł to mnie nie wypuścil z nim juz  😁 wiec zdjęcia nie wstawie ;]
ale moge zrobić ich więcej teraz  😁
Z pogodą kochana nie przesadzaj!!
Co prawda słonko za chmurami, ale się 15 stopni na plusie ok godziny 19 zrobiło :-)
Także zaklinanie działa 😀
Prześliczne dzięki re-volto !!!  😅 :kwiatek: 😅 :kwiatek: 😅 :kwiatek:

ps. wszak ja też z pogody korzystam bo i trenuje się przyjemniej w takiej aurze hihi
Natalia C. Ostrów to ode mnie 🙂 a tak właściwie to od nas bo akcja była zbiorowa 🙂 wszystko na szybko załatwiane nawet nie zdążyłyśmy nic napisać  🤦
no co... rano pieknie - w samej marynarce biegalam, a po 14 sie zaczęło oziebiac i wiac, aż kutke załozylam - no ewidentnie ktos przestał zaklinac pogode !!!

😂

dobrze ze zaczął znowu, to się nie pogorszyło :P
😜

babolcia - dziekuje zatem i tobie i reszcie 🙂😉))

aa... jeśli mozecie...wszyscy którzy coś wyslali, organizowali wysylki - (to z dopiskiem od ilu osób), na przelewach adresy są, przynajmniej na większości (jesli nie ma to tez wyślijcie)

poprzesyłajcie mi prosze  swoje adresy - bo nie widoczne są na wiekszości paczek. chcemy wysłać podziękowania. raczej nie dzis czy jutro... ale zbierać dane trzeba zacząć już chyba 🙂

mam wyciagi z konta, ogarne zrobie spis i wstawie - ale juz dziekujemy !!!  😅
Laura P. z Cieszyna to ja 🙂 teraz zauważyłam ten wpis  🙂 mam nadzieje że cos sie przyda
horse art- Złota Arabians z Karczewa to ja- tez mam nadzieje ze cos sie przyda a jak sie nie przyda to wyrzucicie 😉

pozdrawiam
dziekuje !

a teraz przesyłać adresy na pw !  😉 :kwiatek:

wstawie liste przelewów jutro dobrze? oczy mi wysiadły...

edit: przyszedl jeszcze (na mnie) katalog eskadrona. ale tego nie rozumiem o co chodzi  🤔wirek:
horse_art, super że moja paka doszła.Jestem w szoku że tak szybko bo byłam pewna że przez święta poczta nawali a tu proszę jaka miła niespodzianka🙂Mam nadzieję że rzeczy się przydadzą🙂
Pozdrawiam 🙂

O katalogach sporo informacji tutaj:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,15196.0.html

lostak   raagaguję tylko na Domi
11 kwietnia 2012 06:59
horse-art,

czy o tym kolorowym kasku piszesz?

http://swiatkoni.pl/gallery-photos/1046.html

środek galerii😉
a...to ta akcja... zamawialam z tego sklepu katalog hkm z niespodzianka gratisem, dostalam eskadrona. dlatego nie zorientowalam sie o co chodzi - i teraz dopatrzyłam naklejke sklepu...
ktoś może chce moją zniżkę? bo i tak nei kupie teraz nic eskadrona. promocja do 15.04. 🙂

galerii niestety nie moge otworzyć - skonczył się transfer internetu wiec teraz kicha z łaczeniem 🙁
ale jest czerwono-różowo-zielony z obrazkiem dziewczynki na srokaczu, hkm chyba 🙂

lista z kont: (jak ktos siebie rozpozna a nie ma nicka przy imieniu - prosze napisać to dodam) jak mam coś dodać lub wykasowac też proszę napisać

Wera (weronima m.n.) – Stare Kramsko - form. Nikiki
Anonim 😉
Marcin R. -  Brzózki
Brzózki -spod 1 😉
Krakow lecznica, form. Tania
Elżbieta W-R, warszawa
Roma B K. -Nowy Tomyśl
Ewa A. –Tychy
Anna K. – Kielce
Witold B. – Kraków
Agnieszka K.- Warszawa
Iwona P. – stajnia Pestka, Mrzeżyno
Malwina  S. – form. Lwinka
Maria S. -Szczecin
Emilia Anna G. –Warszawa
Magdalena K. – Stargard
MRS  J G I. – Newport, GB
OSP BRZOZKI
Anonim - ten sam po raz 2
Krystyna S. – form. HAMER
Dominika K-B.  – warszawa, stajnia Centurion 
Marzena K. - Szczecin
Karolina Z-K , form Dodofon
Marta G S. – Walcz
Weronika M N. – Stare Kramsko, form. Nikiki
Marzena K. – form. Amakor
Oraz osoby które wpłaciły do sklepu www i do GAGA i otrzymaliśmy od niej gotowke zgodna z wyciągiem

dziękuje także - form. Nikiki za prowadzenie strony na facebooku !
i wszystkim za rozglaszanie - naprawde duzo z tych osób jest z poza forum 🙂😉))

edit:
dziś przyszła paczka ze sklepu zamowiona przez panią mieszkającą zagranicą😉 - dostaliśmy stos wiader 🙂 odrazu się przydały bo byla awaria i mialo nie byc wody dłużej :P
oraz owies od klubu kawaleryjskiego ze szczecina

- dziękujemy !

a no i tak włąsnie pomyśllam, że może te rzeczy ze sklepów ktore przyszły wczesniej to też nei od sklepu tylko też ktos dla nas zamówil? bo jakby to dar ze sklepu to po co wsadzali paragony? w jednej byla pasta do skor, a w drugiej palcaty) zaadresowana jedna na mnie a druga na magde/zbyszka

postępy prac budowlanych "dziś" - wyburzanie ścianek w pozostalej części po stajni - zostanie 1 sciana ktora jest cala, w jej miejscu powstaną boksy dla 6 koni (raczej mniejsze niz byly i w innym układzie). dach będize chyba plaski, bez strychu...bo na docelowo trzeba te wszystkie pozwolenia itd.... i czasu i kasy przede wszystkim...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się