Kącik WKKW

cieciorka   kocioł bałkański
08 kwietnia 2012 21:24
dzieki  🙂

wychodzi na to, ze znowu zawitam w Racocie 😉
Pozwolę sobie zapytać bo chyba źle zrozumiałam, czyli aby zagrać się do MEJ trzeba przejechać 2xP jako RK??
partykularna optyka członków Komisji WKKW PZJ, spowodowała, że wystarczy nawet tylko jeden jedyny raz...z tym że na MEJ arbitralną decyzją nominuje właśnie ta Komisja.  😤
czyli zagranie na MP= zagranie na ME, no to widze ładnie.
asior   -nothing but eventing-
09 kwietnia 2012 10:15
To jest "tylko" zagranie. Wg wymogow trenera kadry para musi miec 3 udane starty w CIC* lub CCI* na zawodach, ktore zostaly wziete pod uwage podczas uzyskiwania kwalifikacji.
mozesz podac te imprezy? :kwiatek:
'udane' czyli wymogi takie jak przy zagraniu ?
Wrotki, Pata - są to zawody, które trener kadry zaplanował w planie startowym na ten rok , zarówno dla młodych jeźdzców i juniorów. Każdy, kto jest w kadrze otrzymał taki plan. Zaznaczył również, to o czym Asior wspomniała,że wynik kwalifikujący nie jest wyznacznikiem startu w MEJ, oraz podał swoje wymagania, które są zaostrzone w porównaniu do zagrania.
no to chyba dla wszystkich jest juz jasne, dlaczego kultywuje sie powolywanie kadry na okres czasowy, a nie na dana impreze...przeciez trzeba pomagac swoim, a nie pracowitym.
tak z ciekawości ile sobie na hipodromie krzycza za możliwość poskakania krosówek?
09 kwietnia 2012 16:08
Wrotki, nie bardzo wiem o co Tobie chodzi. Ja nie bedac w kadrze robilam dobre wyniki, az mnie do kadry wzieli i mialam mozliwosc jechac MEJ, jednak do tego nie doszlo.

Pracowici sa nagradzani, uwierz.
Wrotki- w takim razie uważasz, że aktualna kadra nie jest pracowita? No cóż, pierwsze słyszę żeby lenistwo było nagradzane orzełkiem....
kiedyś słyszałam, że jeśli ktoś nie jest powołany do kadry na drugie półrocze to w przypadku wyników kwalifikujących i nazwijmy to 'chęci' może zostać do niej powołany, tak jak np, w przypadku tegorocznych ME, czyli wszystko w rękach trenera ?
Wrotki- w takim razie uważasz, że aktualna kadra nie jest pracowita? No cóż, pierwsze słyszę żeby lenistwo było nagradzane orzełkiem....
uwazam ze tegoroczne powolania maja charakter koteryjno-geograficzny, czego najlepszym dowodem jest obecnosc juniora ktory, w karierze,nigdy nie ukonczyl wyjazdowego CIC na zero...partykularna zmiane przepisow na ten jeden sezon, uwazam za zwykla biznesowa manipulacje.
Moze ktos wytlumaczy, dlaczego w lutym jest powolywana jakas kadra, zamiast robic to na biezaco, wysylajac na miedzynarodowe imprezy?
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
09 kwietnia 2012 18:57
Wiało trochę, ale nie przesadnie.

Tofinio stoi kawałek - 45 minut samochodem, 1,15 ciapongiem =)

a dupa! a już myślałam, że gdzieś bliżej i coś pofocę :P chyba że masz auto i jadymy :P
09 kwietnia 2012 20:36
Fakt, ze kiedys powolywali np. do kadry MJ tylko tych, ktorzy juz jezdzili **, a teraz powoluja jezdzacych *. Mimo wszystko w naszym kraju samo bycie w kadrze nic nie daje ;] Czasem wpadnie wyjazd kadrowy, zgrupowanie.
Wrotki jakie sa koszty skakania krosowek na hipo?
nie wiem, ja tylko skladam zapotrzebowanie na zrobienie treningu...menagment to nie moja dzialka w zespole.
...ale postaram sie cito dowiedziec 😉
Mam pytania do osób, które dobrze się znają na przepisach..
Czy wystawiając zawodnika na oom, trzeba mieć jakieś zagrania?
Jakie dokumenty i licencja potrzebne są na eliminacje oom?
I jeszcze pytania dotyczące wkkw..  😡
Jakie dokumenty na zawodach ogólnopolskich musi mieć koń?
Aha i czy zawodnik który w zeszłym roku ukończył jedno LL(na innym koniu), może w tym roku jechać L na koniu, który ukończył wkkw klasy L - 2 lata temu.  I do tej pory nie startował w wkkw???
Czytałam regulamin, ale nie do końca jest dla mnie wszystko jasne...
Kasiek,
pytałam dziś na hipo i ustaliłam, że jest to 30 zł za wjazd na krosówki.Pytałam również, czy muszę także uiścić 80 zł za trening z gospodarzem toru, Tu odpowiedzi nie uzyskałam 😉
W ubiegłym roku powiadamiałam gospodarza szanownego,że przyjeżdżam. O dziwo nie robił trudności 🙂
W tym roku zakomunikowałam mu, że będę skakała ze swoją Trenerką. Ot, co 🙂
assia69
Aby 'wystawić' zawodnika do oom ( na dużym koniu lub kucu ) najpierw musi on przejechać eliminacje swojej strefy z wynikiem kwalifikującym, tym sposobem zdobywa zagranie i zostaje powołany do reprezentowania danego województwa. Dokumenty- wszystkie obowiązujące na zawodach ogólnopolskich.
Klasy LL oraz L można jechać, że tak powiem 'z marszu' ani zawodnik ani koń nie muszą mieć żadnych zagrań 🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
13 kwietnia 2012 19:50
Jaroszówka jutro, jeśli pogoda dopisze, to będę mieć zdjęcia z * i **. a w niedzielę powinnam jechać na cały cross. szkoda, że nie ma list startowych jeszcze  😤
edit: przepraszam, są, ale jakieś nieuporządkowane i niepełne x-;
Facella podtrzymuję moją prośbę o fotografowanie andaluzów 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
13 kwietnia 2012 20:54
Facella, koń Ancymon pod Martą Orłowską w P klasie bardzo proszę,na listach startowych jest dwa konie przed siwym asiora. Ancymon,koń Sulowskiego,asior 🙂

jakby Ci się jutro udało ich cyknąć,to startuje o 12.28 i 16.38 jeżeli wierzyć wstępnym listom startowym  :kwiatek:

edit: tu masz przecież listy:http://www.swiatkoni.pl/news-display/4112.html
Facella   Dawna re-volto wróć!
14 kwietnia 2012 10:51
patrzyłam tylko na listy na stronie Jaroszówki. i teraz jestem mega wściekła, * (skoki) zaczyna się strasznie późno (17.20), ** mają się skończyć o 19... miałam jechać na 15 i wrócić 17.30  😤 organizacyjnie jak dla mnie to trochę leży, przerwa prawie dwugodzinna między skokami w L a skokami w P?!
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
14 kwietnia 2012 14:36
właśnie wróciłam z Jaro. Co do organizacji - IMHO to wygląda jak jakaś wewnętrzna impreza - totalny brak ławek dla widzów przynajmniej przy parkurze i czworobokach L-klasy i czworoboku P, fakt jest budka z jedzeniem przy której są ławki, ale chyba nie o to chodzi, żeby tylko usiąść, gdy się je. Nagłośnienie było tylko tam gdzie jest czworobok **/*, więc osoba postronna nie wie kto jedzie. Chyba wyszli z założenia, że te przejazdy i tak będzie oglądać tylko rodzina i znajomi zawodników, więc nawet na stojąco wytrzymają, bo przyjdą na przejazd tej wybranej osoby. Poślizgów czasowych chyba większych nie ma.
Inna sprawa, że żeby ogarnąć zawody na tyle koni, to też trzeba się nieźle nagimnastykować i tutaj wielki  👍 👍
Facella  skoki zaczynają się o 15 /30  , właśnie wróciłam , wszystko jest poprzesuwane ,prawdopodobnie jutro zaczyna się od 8 .

Było kilka osób z volty  😉 
Wróciłam właśnie z Jaro...
fakt przerwa między zawodami 2 godz po prostu dobiła..jednak organizacja na plus, o wiele lepiej niż w zeszłym roku, dodatkowo moje dziecko zachwycone, bo były dmuchane materace, piłki itd, no i fajnie, że zrobili plac zabaw przy stajni.

Fajnie było spotkać trochę osób - Makrejsze, Monie, Lovecruellove, no i poznałam Wrotka 🙂

Jutro jadę na ok 15😲0
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
14 kwietnia 2012 15:44
Cierp1enie, nie zjadł Cię? 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się