Stajnie w Lublinie

breakawayy też poproszę na PW 🙂 Ty stoisz w Lisowie, dobrze pamiętam?
Tak, w Lisowie siedzę od lat 😉. PW leci  😁
breakawayy i ja! i ja! aż wstyd nie znać okolicznych stajni... :P
Co ze spisem stajni?

Widzę że dużo nowych stajni w lubelskim przybyło, stary spis nieaktualny... Mogłabym coś zrobić, ale potrzebuję dokładnych informacji o stajniach, adresów, telefonów itd.

Co wg. Was w takim spisie powinno się znajdować?
any a jesteś z okolic Lubartowa? 😉
pw oczywiście leci 😉

edit:
Sisisa ja myślę, że przede wszystkim nazwa stajni, adres, jakiś telefon kontaktowy (ewentualnie e-mail czy coś takiego), jeżeli istnieje strona internetowa, to podany jej adres, czy w stajni prowadzona jest rekreacja, jeśli tak to czy nauka od podstaw, czy też coś bardziej ambitnego (jak np możliwość zdania odznaki, czy pojechania zawodów, choćby towarzyskich LL), czy jest pensjonat, myślę że przyda się i wielkość ośrodka (w sensie: przydomowa stajnia na kilka koni, czy duży ośrodek na x koni), czy stajnia posiada halę, lonżownik, wybiegi, myjkę, solarium i inne udogodnienia, no i przede wszystkim czy jest na miejscu trener/instruktor.
Jeżeli coś jeszcze mi wpadnie do głowy, to dopiszę 😉.
.
Proponuję zebrać to wszystko w tabeli, wtedy wszystko będzie czytelne i przejrzyste 😉.
Vanilka, z tym będzie ciężko, więc będę potrzebowała takich informacji od ludzi stojących w danych stajniach...

breakawayy, też myślałam, żeby zrobić to w Excelu. Chcę wiedzieć tylko, jakich informacji konkretnie poszukują ludzie szukający pensjonatu i ludzie szukający szkółki, miejsca do trenowania itd.
a jaki jest zakres stajni, tzn. w promieniu x km od lublina, czy cała lubelszczyzna?
ja chętnie swoją dopiszę jak będzie gotowa lista kryteriów 🙂
Azzawa, dawaj, dawaj, bo tu całe lubelskie zagląda 😉
I Sadłowice się dopisze też 🙂
.
Myślę, że warto dopisać również stajnie z innych części naszego województwa 😉.
To ja zacznę, dopisujcie dalej, jeżeli macie propozycje 😉
1. Nazwa stajni
2. Adres
3. Kontakt
4. Strona internetowa
5. Profil stajni (rekreacyjna/sportowa/pensjonatowa/hodowlana/prywatna,przydomowa)
6. Wielkość ośrodka
7. Rekreacja (nauka od podstaw, nauka skoków, ambitniejsza rekreacja)
8. Możliwość startu w zawodach, zdawania odznaki
9. Instruktor rekreacji
10. Pensjonat
11. Cena pensjonatu
12. Wielkość boksów
13. Wybiegi/pastwiska
14. Plac do jazdy
15. Zestaw przeszkód
16. Kryta hala
17. Lonżownik
18. Karuzela
19. Myjka
20. Siodlarnia/pomieszczenie socjalne
21. Możliwość noclegu/wynajęcia pokoju na terenie stajni
22. Solarium
23. Instruktor sportu/trener (ujeżdżenie/skoki/wkkw itd)
24. Usługi zawarte w cenie pensjonatu (wypuszczanie na padoki/karmienie/częstotliwość sprzątania boksów)
25. Dodatkowe usługi zawarte w cenie pensjonatu
26. Usługi dodatkowo płatne
27. Sprzedaż koni
28. Punkt kopulacyjny (ewentualnie oferta stanówki)
.
Możecie się pochwalić z kim trenujecie, lub kogo polecacie?
Mowa o kimś do skoków, kto mógłby ewentualnie przyjeżdżać do stajni, ale z chęcią dowiem się o kimś kto stacjonuje. Może jakiś krótki komentarz co do trenera? I ile bierze za godzinę itp.. itd.. wiecie sami o co chodzi. (: !
W takim razie wysyłajcie te informacje wg. punktów z postu breakawayy, w temacie piszcie nazwę stajni, żebym mogła to jakoś ogarnąć 🙂.
1. Nazwa stajni
2. Adres
3. Kontakt
4. Strona internetowa
5. Profil stajni (rekreacyjna/sportowa/pensjonatowa/hodowlana/prywatna,przydomowa)
6. Wielkość ośrodka
7. Rekreacja (nauka od podstaw, nauka skoków, ambitniejsza rekreacja)
8. Możliwość startu w zawodach, zdawania odznaki
9. Instruktor rekreacji
10. Pensjonat
11. Cena pensjonatu
12. Wielkość boksów
13. Wybiegi/pastwiska
14. Plac do jazdy
15. Zestaw przeszkód
16. Kryta hala
17. Lonżownik
18. Karuzela
19. Myjka
20. Siodlarnia/pomieszczenie socjalne
21. Możliwość noclegu/wynajęcia pokoju na terenie stajni
22. Solarium
23. Instruktor sportu/trener (ujeżdżenie/skoki/wkkw itd)
24. Usługi zawarte w cenie pensjonatu (wypuszczanie na padoki/karmienie/częstotliwość sprzątania boksów)
25. Dodatkowe usługi zawarte w cenie pensjonatu
26. Usługi dodatkowo płatne
27. Sprzedaż koni
28. Punkt kopulacyjny (ewentualnie oferta stanówki)
29. Organizacja szkoleń, konsultacji.
30. Możliwośc wynajęcia konia na konsultacje, teren.

Cubbins, ze skokowych polecam dra Bociana 🙂 Genialny i przesympatyczny gośc. Dojeżdża do Wieży, Famagusty, Bonanzy i pewnie jeszcze gdzieś gdzie trzeba.
Polecam też p. Andrzeja Dąbrowskiego. Również sympatyczny i rzeczowy trener. Prowadzi treningi w Alexandrze na Elizówce.
Do Famagusty co jakiś czas przyjeżdża Sławek Uchwat na konsultacje.
22. Solarium -  to raczej nie jest potrzebne, bowiem tylko Leman ma solarium, a i tak stajnia jego i innych bogaczy, więc o du*ę potłuc takie coś : P
No w sumie na lubelskie standardy to może i racja 😉 można wykreślić zawsze 🙂
hahaha no tak bo na nasze lubelskie zadupie to nawet nie wypada mieć solarium co by standardu nie zawyżać...pewnie myjka z ciepłą wodą i codziennie sprzątane boksy to też kosmos...
krysiex213, ...  🙄 nie dopowiadaj sobie, ej  🤣 Solarium można zaliczyć tu "25. Dodatkowe usługi zawarte w cenie pensjonatu "
Ej, ej, ej, solarium zostaje. W końcu Famagusta ma solarium w budowie 😀
Krysiex, I like it 🙂
.
Ej, ej, ej, solarium zostaje. W końcu Famagusta ma solarium w budowie 😀

Właśnie  😅 Osobiście już nie mogę się doczekać  😜
Tak czytam, czytam - ta Wasza Famagusta to taka perełka wśród naszych stajni, nie? 😜
fin zdecydowanie tak  😜 Mój koń niesamowicie się zmienił odkąd tam stoimy  😜
Fin, śmiem twierdzic, że to najlepsza stajnia w tym momencie w "okolicy" Lublina. Naprawdę byłam w kilku i tylko w Famaguście (oprócz Oxera w Sadłowicach) nie boję się zostawic konia na dwa tygodnie, bo wiem, że dostanie tyle jeśc ile ma dostac, wyjdzie na padok, jak coś się stanie, to od razu zostanie wezwany wet. No już nie wspominając o możliwości treningów.

Po za tym wszędzie jest pisane, że coś ma byc, że coś się buduje, że są plany. Zawsze jak widzę, słyszę takie coś, to myślę sobie "aha, plany to są zawsze, baju, baju, może za 100 lat się uda."
Poznając Państwa Plapisów oraz funkcjonowanie stajni jestem pewna, że obiecywane solarium, zewnętrzna ujeżdżalnia, ciepła woda w myjce, remont domku pensjonariuszy, to nie puste słowa. To się dzieje. Wystarczy spojrzec na taki przykład. Krysia pisała w tamtym roku, że do jesieni ma powstac hala i co? I powstała.

A dlaczego tak jest? Bo właścicielom się CHCE. Pierwszy raz spotkałam się z takimi właścicielami, którzy sami pragną się uczyc (nie tylko w skokach, nie, nie, na ujeżdżenie także są otwarci. PNH? Czemu nie?) i chcą stworzyc ku temu odpowiednie warunki.
.
Stałam oprócz FMG w Bonanzie, Kaprioli i w Wieży i porównując te stajnie z FaMaGustą, w FMG jest aż surrealistycznie, mimo że to te 40 km to nie trzeba się o konia martwić, pasze dostanie, wszystkie witaminy też, na wybieg wyjdzie, wcierki itd. jak trzeba ma robione, jak się coś stanie to na pewno będę wiedziała, szczerze mówiąc, to mam taką obsesję na punkcie mojego konia, że jak widzę, że "FaMaGusta" dzwoni to mam od razu palpitację serca, że coś się dzieje, a to po prostu chodzi o kolor koszulki albo inny "bzdet" 😉
No nie no, teraz to tak nasłodziłyście, że MUSZĘ się tam wybrać i zobaczyć na własne oczy  😜
Żeby tylko więcej takich stajni. Może jak inni właściciele zobaczą Famagustę to zaczną brać z niej przykład, bo to co się wyrabia w niektórych stajniach przechodzi ludzkie pojęcie.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się