Mam do Was ptanie,
Niedługo będę zdawać srebrną odznakę, w komisji egzaminacyjnej jest Stanisław Iskierko, Arkadiusz Weckwert
Wiecie może czy są wymagający albo niemili, albo na co mam zwracać uwagę?
Znam obydwoje egzaminatorów przez Ciebie wymienionych choccocino i po prostu poczytaj sobie pytania szczególnie te, które są np. dla Ciebie nowością i wykaż się zwyczajnie wiedzą na ten temat 😉 W końcu po to jest tez teoria 😉 Jakbyś czegoś nie do powiedziała powinni Cie po dopytywać i podejrzewam, że spokojnie nie będą robić problemów 😉 Obydwoje Panowie są bardzo mili 😉 Po za tym myślę, że nie ważne jaki byś wywiad robiła to i tak wiele nie pomoże - po prostu trzeba pytania poczytać i zrozumieć jakiej odpowiedzi mniej więcej się na nie oczekuje 😉
ps. gdzie ta odznaka i kiedy w takim składzie komisji egzaminacyjnej? Tez jestem z pomorza i właśnie moja szkółka będzie zdawać po świętach odznakę 😉
BlueHorse :kwiatek:
Ja nie jestem z pomorza, a jestem z lubuskiego-Gorzów Wlkp 😉
Ta odznaka jest 21 kwietnia w Łobzie 🙂
Aaaa 🙂 Nie pomyślałam, że nie tylko w pomorskim Pan Arek i Pan Stasiu działają 😉
Powodzenia na odznace a teoria na pewno będzie zdana 😉
6 maja odbędzie się egzamin na odznaki w Huzarze. Informacje są na stronie.
BlueHorse jeśli chodzi o pomorze (trójmiasto z tego co widzę 😉 ) to na hipodromie zabrali się za odznaki. W tym roku już 2 egzaminy były.
Następny wypada jakoś maj-czerwiec, brązowa i srebrna.
Tylko, że z tego co mi wiadomo to hipodrom nie jest zainteresowany uczestnictwem osób z zewnątrz.
Ja nie szukam generalnie miejsca gdzie kto robi odznaki 😉 Już mamy zgłoszenie do Przywidza 😉 Tam najbliżej z ewentualnych propozycji było i najszybciej bo u mnie juz wszyscy gotowi 😉 Pytałam z ciekawości - zawsze może nie wiem o jakimś miejscu w pobliżu 🙂
A co do Sopotu... Tam mamy 15 minut samochodem bez korków do Sopotu z naszej stajni ale niestety dzwoniłam osobiście i z takich a nie innych powodów organizują odznaki tylko dla Swoich szkółek... Uważam, że to nie sprawiedliwe no ale cóż na pewno mają jakieś tam Swoje ważne powody... ŻYCIE 🙂 Pojedziemy do Przywidza!
no tak, hipodrom w ogóle funkcjonuje chyba tylko sam dla siebie... ostatnio ktoś był przyjezdny, ale rzeczywiście była jakaś afera ostatnio bo nie chcieli przyjąć innych ludzi. Może dlatego, że dużo osób jest chętnych z samego hipodromu (szkółki).
Nie wiem... Mają Swoje powody - szkoda! Wielka szkoda... Ale płakać nie będziemy pojedziemy do Przywidza 😉 Dwa konie, sporo chętnych więc za transport majątek nie wyjdzie wyjdzie 😉
A może na lato będzie gdzies bliżej odznaka? 🙂 Bo druga tura chcących zdawać odznaki tez sie szykuje już u Nas 😎
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi w tym układzie przeszkód na złotą odznakę:
http://pzj.pl/modules/wfdownloads/visit.php?cid=51&lid=306 . Bo pingwin nie rozumie 😉
Aaaa już chyba rozumie 😉 Jadę najpierw parkur, a potem ta cała impreza z kłusami się odbywa?
Koniczka, z tego co zrozumiałam (i pamiętam jak przez mgłę z egzaminów) to po 7 jedziesz galopem na prawo "po obwodzie" placu i mniej więcej w połowie "przekątnej" przechodząc do kłusa zmieniasz nogę na lewą, wjeżdżając na ścianę przechodzisz do kłusa, następnie do stępa i żucie z reki
zastanawia mnie tylko czy 3a i 3b skacze się z kłusa? bo tego nie pamiętam, a tak mi to wygląda z opisu
No właśnie to takie jakieś dziwne 🤔wirek: A za tydzień mam jechać odznakę brązową srebrną i złotą więc wypadałoby się zorientować co mam jechać 😁
Koniczka, to tak wolno ?? Nie ma juz zapisu o odstepach pomiedzy egzaminami ??
Klami, nie no nie wolno 😉 Ale mamy u nas w stajni kurs dla egzaminatorów i mam służyć za praktyczną część kursu 😉
Koniczka, aaaaaaaaa. O to chodzi.
A mnie szlag jasny trafił, bo ktoś wymyślił robić egzamin na srebrną odznakę w ŚRODĘ !!! No chol***jasna! Poprawkę w tamtej stajni mogę zdać do czerwca, a ze studiów (ćwiczeń) nie ucieknę... I kasa za zdaną teorię a oblaną praktykę pójdą się je***...
Dementek, możesz robić poprawkę w innej stajni... 🙂 Więc na spokojnie, po prostu się zorientuj kiedy masz jakieś inne terminy w swoim województwie. :kwiatek:
edit.: tylko ważne, byś miała ten kwitek, że zdałaś teorię, a oblałaś praktykę - obok masz druczek do poprawki i oni muszą to tam wypełnić 😉
Zdawałam w woj. podlaskim. Sędziowie nie podpisali się. Sam świstek gdzieś mam... A w warmińsko-mazurskim nie wiem, gdzie z dobrym dojazdem z Olsztyna mogę zdać 🙁
A czasem niedaleko Olsztyna w Ekwadorze? Tam też są podobno odznaki.
Jeszcze się zobaczy... Bo kilka treningów by się przydało przed tym egzaminem.
Zapraszam na egzamin do Bolęcina k/Krakowa w dniu 22 kwietnia (niedziela) od godziny 10😲0. Egzamin na odznaki brązową i srebrną.
Zapisy: szarza.bolecin@gmail.com
dobra, a teraz megagłupie pytanie: co tak w ogóle daje brązowa odznaka? jest potrzeba do startów w zawodach? (tylko nie mówmy o tych zawodnikach, którzy zaczynali wcześniej 😉)
Do pierwszej rejestracji w OZJ/PZJ i startów do L1 włącznie.
Wprowadzono drobną zmianę w egzaminie na brąz [url=
http://pzj.pl/modules/szkolenie/index.php?content=2:14]
http://pzj.pl/modules/szkolenie/index.php?content=2:14[/url] - opieka stajenna. Nie wiem kiedy dokładnie. Ja zaglądałam tam ostatnio parę razy a dopiero dzisiaj przy zgłoszeniu miły pan z ośrodka zwrócił mi uwagę na nowy zapis. Dzielę się bo wiele ośrodków organizuje egzaminy w długi weekend więc żeby nie było zaskoczenia... 😉
edit: na dole strony PZJ jest podana data wprowadzenia ostatnich zmian: 20.04.12 więc obstawiam że przepisy zmieniły się wtedy.
Zmiany dotyczą też srebrnej i złotej.
Czy jadąc z koniem na odznakę potrzebuje jakieś jego dokumenty poza paszportem?
Nigdy się wcześniej nie interesowałam i jestem zielona w tym temacie, a koleżanka niebawem jedzie i nie wiemy jak to wygląda od strony technicznej 😉
Raczej nie, ode mnie ani razu nie chcieli nawet paszportu, jak przywozili konie w dniu odznaki też nic takiego nie było... Paszport ogólnie powinno się mieć jak się gdzieś jedzie z koniem a z tego co wiem nie ma żadnych takich wymogów od strony komisji.
Jechal juz ktos odznake po zmianach??