Kącik Małolata...:D

ChingisChan, wczoraj ten niezajeżdżony ponoć w korytarzu skakał z palcem w d*pie 130, ale on jest na jedno oczkoślepy i trochę mnie to odpycha, bo nie chcę się pakować w dodatkowe koszty 😉

Pogadaj z forumową Mo.B, ona ma konia właśnie ślepego, a jeździ na nim normalnie i jak sama mówi "jestem jego oczami".
Hermesbombowo !!  😜
ChingisChan   Always a step ahead! :)
07 kwietnia 2012 11:31
Chingis też miał coś z oczami, wet zdiagnozował jako ślepotę miesięczną ale od ponad roku nie ma nawrotu. Paskudna sprawa w kosztach i czasie opieki nad takim koniem...
Arroch, taak, wet oczywiście będzie grany 😉

Nie wiem czy na koniu z takimi pęcinami skoki 130 wchodzą w gre, chyba, że chcesz konia do kochania? Musisz to koniecznie obgadać z wetem, polecam też poczytać w wątku o naturalnym roszczyszczaniu 😉 a przede wszystkim nie pozwolić kowalowi zrobić się w jajo i podkuć konia na tyły, ja tak zrobiłam z myślą "jak kowal to się zna" i bardzo żałuję, że dałam się w to kowalowi wsiągnąć...
bakalia07   Nigdy nie rezygnuj z marzeń!
07 kwietnia 2012 11:57
Aaa ale dzisiaj brzydko... ;<

Ale chociaż się wczoraj załapałam na pełno fot *,* 
Mogę  parę wstawić ale na każdym mam dziwną minę . Jak to ja .  🤣
Facella czemu nie mozesz?

Aaaasenajadlam!
bakalia07 wstawiaj wstawiaj. 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
07 kwietnia 2012 13:37
niemiłek, primo, jeśli będzie w środku nocy - nie mam dostępu do TV (stoi w pokoju mamy  😵 ), secundo, Boziu, ześlij pieniążek  🙄

umieram, kurde umieram. nałykałam się no-spy i apapu tak dużo, że mam przyćpany mózg, siedzę z podwójnym termoforem z praktycznie wrzątkiem, owinięta w gruby, ciepły koc i mam dreszcze. yfhydhysdyh czemu to kobiety muszą tak cierpieć?!  😵
Facella no wczesniej niz 11 nie bedzie, ale po co tv? Nie masz kogo zaprosic/do kogo pojsc i sie zlozyc? To 3 dychy tylko. Jak nie to bierz udzial w giveawayach, tyle ich jest 😉

Spac a tu tyle trzeba zrobic 🙁
07 kwietnia 2012 14:11
niemiłek, powiem szczerze że nie wiem jak funkcjonuje VyRT, ale na czymś to trzeba odebrać. a ja w nocy ani do TV, ani do kompa nie siądę. i właśnie nei bardzo mam do kogo pójść czy coś, niby mogłabym jechać do Wrocka, ale mama mnie nie puści  🙄 te 3 dychy jakoś bym przebolała, żegnajcie rękawiczki...
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
07 kwietnia 2012 14:35
fin, tz fakt, że nie widzi na jedno oko absolutnie go w moich oczach nie skreśla, ale tylko chodzi mi tak jak pisze ChingisChan, nie chcę się pakować w jakieś duże koszty z leczeniem 😉
Arroch, 130 skakał inny koń 😉 jeszcze zanim kupię konia to muszę przynajmniej kilka sztuk obejrzeć, pojeździć 😉 
Facella na kompie, my podpinamy do tv/projektora. Ale samemu to tak kiepsko... Nie da sie uprosic ze wzgledu na urodziny?
Hermes Wydaje mi się, że problemy z oczami mogą przynieść ci dodatkowe, niepotrzebne koszty. Przemyśl to, może lepiej poszukaj jakiegoś 100% zdrowego. 🙂 No i weterynarz koniecznie. Ja też już kiedyś byłam zdecydowana, a przy próbach zginania okazało się, że koń jest mocno nieregularny. A ta kobyłka fajna, w KR pisałaś, że za duża dla Ciebie, ale moim zdaniem wzrost nie jest aż taki ważny, najważniejsze jest aby charakter koń miał fajny. Może być duży spokojny, albo mały i wariat  😁 Ty też jeszcze rośniesz. Lepiej koń większy, niż za mały  😁
Dziewczyny, padam! Napiekliśmy ciast, zrobiliśmy dziesięć tysięcy różnych dań i nie mam na NIC siły  😵

nopebow mały, ale wariat 😁 nie mogłam się powstrzymać 😡
a ja konam z głodu bo mama od 1,5 godziny obiad robi  😵 👿
07 kwietnia 2012 15:53
Ech ... dam parę foteczek. ;D 
Proszę nie zwracajcie uwagi a moje dziwne miny iwg.

Na jednym zdjęciu nie mam kasku ale to trwało dosłownie 5 sekund bo musiałam sobie koczka rozplątać bo nie mogłam założyć i koleżanka mi w tym czasie zdjęcie robiła . Aaa i jakość jest taka z mojego telefonu także...

Wg to jak przygotowania do świąt?  Mnie jak na razie to wykorzystują do sprzątania całego domu.  🤣
07 kwietnia 2012 15:57
ja to bym chciała mieć taką jakość zdjęć w telefonie  😜 widzę, że pogodę macie mega, u mnie też dzisiaj słoneczko, ale wieje i zimno bardzo )-:

niemiłek, limit przywilejów pt. "bo mam urodziny" to ja już dawno wykorzystałam  😁 będę kombinować, ale myślę, że nie będzie problemu, żeby wytrzymać do czasu, aż sobie spiracę całe nagranie  😁
Ja już skończyłam swoją część pracy  😁 To was zadziwie i powiem, że u mnie świeci słońce i pada śnieg  😵 🤔
bakalia ale.. piękne  😍 jakos tak bardzo pasujesz do tej swojej kucynki, taka dobrana z Was para  💘
ja swiatecznie (na szczęscie!) nic nie musze robić bo wybywam do dziadka i u nas nic się specjalnie nie dzieje  😀

07 kwietnia 2012 16:02
nopebow, miałam jechać jeszcze oglądać klaczkę 145 cm, ale ten koń za 2 czy 3 lata będzie za mały, a nie będę miała serca sprzedać. Mi też wzrost konia nie przeszkadza, tyle tylko, że Sami ma problem z jazdą na kontakcie, bo jak się ją pociągnie za wodze to staje dęba 😉
Hermes mam podobny problem. Szukam konia do 160 maksymalnie, bo sama mam szałowe 153 cm 😜 Jednak jak już koń ma to o co mi chodzi to sie okazuje, że albo nie zajeżdżony/a albo wariat jakich mało albo kontuzjowany.
07 kwietnia 2012 16:12
idaczerwcowa Dziękuje  🙂
Co do wzrostu to Baki ma 160 cm i jest teraz idealnie . Choć mogłaby być tak troszeczkę wyższa ;D
Ja teraz też szukam większego konia... Jak coś znajdę to Hors pewnie wróci na pastwiska...

Ale dużo ciast naprodukowaliśmy dzisiaj ;D.
Ja w garach od rana, ale mazurki genialne wyszły  😜 Teraz 20 minutowa przerwa, bo muffiny w piekarniku siedzą, potem jeszcze tylko 2 partia i krem z serka mascorpone i koniec na dzisiaj  😀

Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
07 kwietnia 2012 17:35
Ja właśnie skończyłam sałatkę 🙂 Bigosem zajęła się babcia, a mama mnie odciążyła i pomogła mi przy murzynku, więc na dziś mam spokój 😀

Mój facet jak wybierał mi prezent w postaci konia, to chyba jedyne na co patrzył to na to, żeby kobyła była podobna do mojego poprzedniego konia 🙄
Jest podobna, ale cholernie trudna, ma około 160cm w kłębie, skacze, ale jest młoda, rok była w zajeżdżeniu, ma swoje kiepskie dni (dosyć często), spadła z niej kilka razy sama trenerka, a ja po prostu się jej boję. Podjęliśmy wspólnie decyzję, że ją sprzedajemy chociaż pierwsze plany były takie, że kobyła po nowym roku wraca ze mną do PL. Jak do czerwca się jej pozbędziemy, to szukamy czegoś innego, ale tym razem już ja sama sobie wybiorę, a on po prostu zapłaci. Raz, że dziewucha jest dla mnie za niska, dwa to to, że nawet trenerzy powiedzieli, że ona wymaga mocnej ręki i doświadczonego jeźdźca.
Trochę mi przykro bo jednak narzeczony chciał dobrze, a wyszło mu jak zwykle...
Jedyne co mnie cieszy - był wet, sprawdzał konia, zdrowa jak w przysłowiu. Liczymy na to, że szybko się znajdzie ktoś, kto ją zechce.
Jak widać nie tylko badania się liczą, ale też charakter, jednego dnia na niej jeździłam - wszystko super, anioł nie koń, następnego dnia 40 minut lonży nic nie dało.
Hermesiu jak będziesz kupować konia, to zapytaj czy możesz wziąć go do siebie na próbę 🙂
07 kwietnia 2012 17:47
Mysza, albo chociaż jak się zdecyduję na jakiegoś to żeby pojeździć przynajmniej przez miesiąc na nim/niej 😉
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
07 kwietnia 2012 17:53
Hermes ja miałam o tyle pecha, że dowiedziałam się o niej w dniu przyjazdu do DE.
Mój K. nie myślał o tym, żeby na tym koniu pojeździć czy coś, od prawie 2 lat nie siedział w siodle. Teraz i on i ja wiemy, że najpierw konia na próbę do siebie, ew. tak jak mówisz - pojeździć na niej/nim jakiś czas zanim się zdecyduję 😉
nie ma to jak awantura rodzinna w święta. żyć nie umierać... same problemy... nie mam już siły na to wszystko...
Anderia   Całe życie gniade
07 kwietnia 2012 18:04
Hermes zaaazdroszczę kupna  🙂 Sami dobrze z oczu patrzy i jest mojej ulubionej maści - czekoladka  😍 No i tak jak mówią dziewczyny, jak się zdecydujesz, to badania i próbowanie przede wszystkim  😉
A co do wzrostu, ja mam szalone 164,5 cm i obecnie jeżdżę na folblucisku około 166 (ma 5 lat więc raczej jeszcze trochę podrośnie). I jest idealnie  🙂 Wcześniej dzierżawiłam konia 175 w kłębie, jeszcze wcześniej 168, a daaawno temu opiekowałam się kucką 129. I zdecydowanie na Koderze (168) się najlepiej czułam, bo Pedro (175) był za wielki a Nevada (129) była dobra, ale jak miałam 11 lat, a dosyć szybko wyrosłam  😁
07 kwietnia 2012 18:05
nie ma to jak awantura rodzinna w święta. żyć nie umierać... same problemy... nie mam już siły na to wszystko...

Mam dokładnie to samo, pokłóciłam się z ojczymem, mama z resztą też z nim się złapała. Mój M zaraz przyjedzie i idę z nim gdzieś, bo nie mam ochoty tu siedzieć 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się