Kuce - wszystko o

wilczyk, tak między nami - nieciekawie to wygląda.  🤔 Na pewno jak nie było jeszcze zszyte, widok był okropny. Zdrowia życzę, przyda się.
Time, Być. dzięki  :kwiatek:
Kucyk już zachowuje się już jak pełnosprawny koń, już tylko czekać aż się to wszystko zagoi 🙂
Kuc, na którym będę zaczynać moją "pracę" ma na imię Malaga i ma 6 lat. Nie dzierżawię jej, jest to koń szkółkowy, lecz dość mało osób na niej jeździ, chyba tylko ja i moja koleżanka. Jest kasztanowata i prawdopodobnie w najbliższy wtorek wstawię jej zdjęcia 🙂
aaaaaaaaa kocham kasztanki kucyki - wstawiaj ino szybko!
Poniak, którego jeżdżę też jest ze szkółki ale że się świr z niego zrobił więc dostałam go do podjeżdżenia 🙂
Jak z moim pytaniem (nie wspominając o koniu).
Do ilu cm jest kuc grupy D  ?
Tia - jak dobrze pamiętam to do 149 cm.
emptyline   Big Milk Straciatella
01 kwietnia 2012 19:32
wilczyk, dobrze, że się będziesz nią zajmować. Bałam się, że to będzie jeszcze gorzej wyglądało. Dobrze, że mała już w domu, dawaj znać jak się czuje.

Mój kuc się dziś opanierował oczywiście, a jak!
emptyline -  twój kuc mi się strasznie podoba  😍
Jaka to maść?
02 kwietnia 2012 16:49
HorseMonster, myszato srokato-tarantowata 🙂
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
02 kwietnia 2012 17:52
Mamy licencję 🙂 Udało się 🙂 hihihihi

i tak wpadamy z kucykiem na szybko, więcej w Młodych Koniach 🙂
No wiedziałam 🙂, gratki!
subaru2009 zdziwiłabym się, jakby wam nie dali  😁 Gratulacje  😀
subaru2009 - gratulacje no i piękny kucyk! 🙂
03 kwietnia 2012 07:28
dziękujemy 🙂
To jest moja ulubienica Czykita... 💘 Jest rasy kuc walijski Odratowaliśmy ją w ostatniej chwili. Była zabiedzona i w dodatku źrebna. Musiałam ją z wujkiem wnosić do stajni bo nie miała siły iść ani wstać... Oni ją kiedyś bili 😕.  Nie cały rok temu oźrebiła się. Siedziałam przy niej cały czas. Czasem nawet spałam w stajni (w wakacje). Teraz jest taka że ja do niej podejdę i zrobię prawie co chce ale inni nie za bardzo. Wujek tak jak jest pora karmienia, ale tak to ona ucieka. Jest kochana. A przy okazji poszukuje dla niej wędzidła prostego lub podwójnie łamanego rozm.10 - 10,5 . Proste nie pasuje jej.
03 kwietnia 2012 22:37
subaru, no i tak ma być! Super, ja również gratuluję. Kuc Ci niesamowicie wypiękniał, musimy nadrobić z Całusem 🙂

pijanapowietrzem, dobrze, że o nią dbacie. Wstaw więcej zdjęć, maluszka też 🙂
03 kwietnia 2012 22:45
Dzisiaj dostałam 😀
Na MK jest inne, więc się nei dubluje 😀

Dziękujemy 😉

Ogólnie oglądam te Wasze kucyki 😉 cudne są
Czy ktoś miał styczność ze stajnia w Kątach Opolskich? Chodzi o hodowlę kuców walijskich. Konie na allegro prezentują się całkiem miło, tylko ceny podejrzane..
04 kwietnia 2012 07:15
Nie wiem czy nie Kayra coś tam wie.
A chcesz walijczyka ?? 😉
subaru2009 pięknota jakich mało  😍
Quendi, Chodzi Ci o tą hodowlę gdzie mają siwego (136 cm w kłębie)z niebieskimi oczami na stanówce?
Sankaritarina o tego chodzi? http://www.kuce-walijskie.yoyo.pl/index_pliki/Page680.htm  Jeżeli tak to o tą hodowlę pytam.  😉

subaru2009 wstępnie się przymierzam, ale nawet nie wiem jak ugryźć ten temat. Chciałabym jakąś pięknotę dla mojego młodszego rodzeństwa.  😍

Kayra   Kucusiowy wariat :P
04 kwietnia 2012 10:06
Quendi, zapraszam na pw, byłam tam oglądałam walijczyki 🙂 ma ich naprawdę sporo. Dużo młodych.
04 kwietnia 2012 12:05
Mnie akurat tamta hodowla nie przekonuje  🙄 mimo że nie byłam, ale chyba się przejadę.

Raczej polecam Anapon (Rydzewo, zach pom), Pasjonata albo Apasjonata 😉
Kayra   Kucusiowy wariat :P
04 kwietnia 2012 12:09
Ja również te 3 polecam 🙂 W końcu mój Gnomek jest z jednej z nich. Powiem tyle, koniki w tej z Katów źle nie maja, dobrze wyglądają, na padok wychodzą 🙂 Fakt, że niektóre rzeczy mogły by się zmienić, no ale cóż całego świata się nie naprawi niestety.
A to mój kuc:

ale uroczy! 🙂
to ja wrzucę maleństwo z sąsiedniej stajni 🙂
04 kwietnia 2012 18:12
Jakie urocze dzieciątko !!!!!  😍
Zdradzę wam tajemnice, że Kayra, ma bardzo dużo fajnych zdjęć swojego ślicznego kucusia i nie chce się z wami podzielić 😉
A to mój kucyk Laluś

haha, my też mamy Lalusia  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się