co na prezent?
A co na 30ste urodziny siostry? Okrągłe, więc wypadałoby coś co zapamięta, coś na pamiątkę. Ale nie jakieś super drogie. Macie jakieś pomysły? :kwiatek:
Raczej nie interesuje się niczym specjalnym 🙂
Notarialna nie wiem czy pytanie wciąż aktualne, ale ja bym kupiła kwiatka w doniczce! jakiegoś takiego zielonego 😉
Pilnie potrzebuję pomocy 😀 Szukam prezentu dla korepetytorki <dość dobrze i długo się znamy>, na środę 😵 Chciałabym coś, co mogę sama zrobić, coś drobnego, symbolicznego. W zeszłym roku robiłam pudełka z decoupage, ale już ma ich za dużo 😁 Myślałam nad takim jajkiem wielkanocnym, bo przy okazji świątecznie będzie, jak na demotywatorach jest:
http://demotywatory.pl/3752355/Pomysl-naWydaje się łatwe i przyjemne, ewentualnie zrobić takich kilka i wrzucić do ładnego koszyczka 😉 Co Wy na to?
Lov, a to jest prezent okazjonalny czy bibelot-niespodzianka?
Dworcika, ahh, zapomniałam dopisać- urodzinowy 😉 ale że to moja korepetytorka, to chciałam coś drobnego, jak zazwyczaj 😉
Lov, jeśli chodzi o prezent urodzinowy, to zdecydowanie odpadają wszelkie świąteczne duperele. To tak, jakby urodzony 24 grudnia dostał bombki 😉
Jeśli to osoba, która "jara się" przedmiotem, w którego nauce Ci pomaga, to może być coś z tym związanego. No chyba, że coś zbiera? Trudno cokolwiek podpowiedzieć nie wiedząc nic o danej osobie 😉
Ciężko wymyślić coś chemicznego 😁 Oprócz robienia doktoratu z chemii, zajmuje się wyszywaniem, i zawsze takie ręcznie robione duperelki się podpobały 😉 myślałam nad kolejnym pudełkiem z decoupage, no ale ile można 😁 Ewentualnie do głowy wpadło mi zrobienie takiej decoupagowej doniczki, i wsadzenie jakiegoś kwiatka..
Lov, ręcznie zrobiona doniczka z kwiatkiem jest jak najbardziej ok!
Dworcika, danke :kwiatek:
A jeszcze jedno- chcę mojej bliskiej kumpeli na urodziny zrobić coś w rodzaju albumu, tyle że z naszymi wymienanymi wiadomościami, które są dość specyficzne 😁 I teraz nie wiem, czy dam radę coś takiego wydrukować w formie książki?
Jako że wierzę w Moc R-V zwracam się do Was z prośbą. Co kupić na urodziny dla koleżanki, która interesuje się afrykańską kluturą, sztuką itd.? Myślałam o miniaturowym baobabcie, ale w Polsce są tylko nasiona 🙁
Averis - Jakąś figurkę a'la afrykańską? Mój brat dostał taką figurkę żyrafy z dłuuuugą szyją... Fajnie wygląda przy kominku :P
Witam, co mogłabym kupić w prezencie chłopakowi mojej siostry na 18 urodziny ? budżet tak około 100zł 😉 proszę o pomoc 🙂
Nora, chyba najlepiej będzie jak zapytasz siostry 😉
Wiecie gdzie można kupić taką ogromną kokardę do przyczepienia na samochód? Jedyne co znalazłam to ślubne dekoracje, ale one i średnio pasują i są za małe. Chcę taką typową kokardę na mega wielki prezent urodzinowy😉
D+A, można iść do pasmanterii i kupić po prostu szeroką, grubszą taśmę, w dobrym sklepie są szerokie, wzmacniane, full kolorów.
http://dekoracjepolska.pl/index.php?cat_id=90&page=0&view=0&sort=default 8cm
D+A dokładnie tak jak napisała Dworcika. Ja samochód-prezent mojego brata obwiązałam szeroką czerwoną wstążką i zrobiłam kokardę z kupionej w pasmanterii tasiemki!
Dzięki dziewczyny. W takim razie chyba tak zrobię🙂Pytałam o gotową kokardę ze względu na mój antytalent do robótek ręcznych;p
nie za bardzo wiem, gdzie zadać to pytanie... niedługo kończę 18 lat i chrzestna chciałaby wiedzieć, co mi kupić. do jakiej kwoty "wypada" sobie zażyczyć prezent? czy może lepiej przyjąć pieniądze?
cavaletti, ciężko powiedzieć do jakiej kwoty, bo to zależy chociażby od zasobu portfela, relacji między Wami itp. Możesz np. podać kilka opcji w jakiejś rozpiętości cenowej, albo powiedzieć, że zbierasz na coś większego (prawo jazdy czy coś tam).
Szukam otwieraczy do butelek. Najlepiej, żeby to był breloczek z motywem Polski. Ale głownie chodzi mi o fajny otwieracz.
pomocy! szukam dekoracyjnej szkrzyni/pudełka na prezent. Ma to być miejsce do zbierania pamiątek związanych z dziećmi (pierwsze śpioszki, buciki, rysunek itp.). Na razie znalazłam tylko jakieś tanie papierowe,kartonowe albo wielkie skrzynie na pościel. Ma to być prezent na chrzcino-urodziny (mama dzieci sama planowała coś takiego kupic). Nie rzuciło wam się gdzieś w oczy coś takiego? Szukałam na allegro, decobazaar i kilku podobnych stronach. Na razie nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy 🙄
galopada_, spróbuj tu:
blog.dekoracje.pl - z tego, co widzę robią takie rzeczy na zamówienie.
Tu też ktoś handluje swoimi pracami, skrzynek na blogu dużo, to może warto zapytać?
apandana.blox.pl
Voltowicze, znając waszą pomysłowość, poproszę o pomoc. Moja kuzynka, a zarazem najlepsza przyjaciółka 5 października kończy 18 lat i chciałabym jej z tej okazji sprezentować coś specjalnego. Ona sama chciałaby płytę happysadu albo Sabatonu, ale mi to nie do końca pasuje, bo to prezent na każde urodziny. Zagapiłam się i jak była możliwość kupienia nowej płyty happysadu z autografem to nie skorzystałam. 🤔 Myślałam też nad jakąś zespołową koszulką, ale to też takie 'zwyczajne'. Potem wpadłam na zrobienie koszulki z tekstem 'I love...' no ale to też nie do końca mi pasuje. Potem miałam pomysł ze zrobieniem kalendarza w Rossmannie według własnego projektu albo kubka. Aktualnie na topie jest stworzenie albumu obejmującego całe jej życie, od bobasa aż do teraz z zostawieniem miejsca na dalsze wkładanie zdjęć. No i przyznam, że bardzo podoba mi się idea takiego albumu, ale może macie też jakieś inne pomysły? :kwiatek:
flygirl, ja bym uderzała do tego happysadu 😀. Skoro o tym marzy, to ja kupiłabym tę płytę. A wcześniej napisała do zespołu maila albo na fb co i jak. I piękną prośbę żeby na płycie którą im wyślesz machnęli dedykację i Ci odesłali 😀. Czasu mało, zespół może prośbę olać albo przeoczyć ale... a nuż się uda 🙂
a jeśli nie, to ten album brzmi sympatycznie. Możesz też dodawać do zdjęć śmieszne komentarze.
Jeśli chodzi o prezenty, to ja chyba mam najlepszych przyjaciół na świecie, i podzielę tu się tym, może komuś to coś pomoże 🙂
- jak z pomyśle flygirl kalendarz, tyle że robiony własnoręcznie, przez dziewczyny uzdolnione plastycznie, na pięknym papierze. Zdjęcia własne, super jakość i obróbka i jeszcze z dużą wartością sentymentalną. I w pojedynczych dniach zaznaczone rocznice różnych ważnych dla nas wydarzeń. I na karcie każdego miesiąca jakiś koński cytacik.
- wyjazd niespodzianka na trening ujeżdżeniowy do byłego zawodnika, na fajnych koniach. Dla rekreanta dupoklepa to jest COŚ 😍
- the best of: płyta ze zmontowanymi filmikami i zdjęciami z dłuższego okresu, śmiesznymi wywiadami z ludźmi ze stajni, najpiękniejszymi życzeniami jakie dostałam i z najpiękniejszym podkładem muzycznym jaki słyszałam 💘
Trzeba umieć się obsługiwać odpowiednimi programami, być kreatywnym i mieć dużo czasu. Ale efektem jest coś bez porównania bardziej wartościowego niż każdy kupny prezent.
Chciałam napisać do happysadu [w zasadzie już napisałam] a potem przeczytałam informację obok, że nie przyjmują próśb o autografy, życzenia urodzinowe i inne takie. 😵 I nawet tego wysłać nie mogłam. Ale o fb nie pomyślałam, już piszę!
Z tym albumem miałabym trochę problem z dostaniem zdjęć. Dzieli nas 100 km, więc nie mogę się do niej przejść, wziąć zdjęć i ich zeskanować. A skanera w domu nie mają, no i jest mały problem. 🤔
A co na klasowy Dzień Chłopaka, który zbliża się wielkimi krokami? Dziewczyn w klasie 24, chłopców 6, więc myślę, że funduszy wystarczy na jakiś fajny prezencik. Macie jakieś pomysły? :kwiatek:
Klaudia., a w jakim wieku są?
2 klasa liceum, siedemnastolatki.