Ja jeżdżę w Bonanzie, ostatnio narodził tam się źrebaczek 😍
HorseMonster gratulujemy źrebaczkowi i mamusi...Mamy rozumieć że cała lubelska re-voltowa społeczność jest zaproszona na pępkowe?? 😀iabeł:
krysiex213 Tak, zapraszamy 😜
HorseMonster czyj źrebak? 👀
Mam tylko nadzieję, że stajenny po pępkowym będzie w stanie nakarmić jutro konie rano 🙄 Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać 😡
Arroch ale to było dobre 😂 oj pamiętam że czasem wieczorne karmienie nam przypadało, bo stajenny.. zaniemógł 😀iabeł:
Haidi, srokatego kuca felińskiego.
Hiriany 😉 Haidi to nie jest jej prawdziwe imię, tak samo jak Hawajka nie jest Hawajką tylko Hawaną. Ale to tak na marginesie, jako ciekawostka. Zastanawia mnie tylko po co im w Bonanzie tyle kucyków skoro cierpią na niedostatek dużych koni 🤔wirek: (a dokładniej: dużych koni które nadają się do zasuwania w rekreacji)
nawet nie wiedziałam że Haidi źrebna jest 😉 też się zastanawiam po co, szportkuca raczej z tego źrebcia nie będzie, chociaż w sumie nie wiem czym kryli.
no właśnie o to mi chodzi. produkują te kucyki na potęgę, a potem nie ma komu tego zajeżdżać i stoją po dwa w boksie, bo nie ma miejsca. gdzie tu sens i logika, podczas gdy nie ma dużych koni dla dorosłych jeźdźców i muszą wyciągać wiekową matkę Polkę Arkę czy Saurona których kontuzji nie policzy się na palcach jednej ręki 🤔
Co wy się o boksy martwicie 8) 4 konie w pensjonacie, boksy puste stoją, a to oczywiście moja wina jest :]
ja tam nie wiem jak jest teraz, mówie o tym jak było kiedy ja tam jeszcze się panoszyłam 😜
O matko, dwa dni bez internetu, a tu tyle postów 😀
Gajowa, no, czyli jeśli liczy się rocznik, to jestem młodym jeźdźcem, bo rocznikowo mam 19 😉
Rany, ja już nie wiem co robić. Dziś koniś pokazał mi, że jest w stanie ogarnąć te mistrzowskie Nki. Serpentyna może stanowić przeszkodę, ale kij, jeden element może nie wyjść 😉 A no i kłus wyciągnięty.
Chyba jednak porozmawiam ze sponsorami, bo mi Jasnowaty smaka na zawody narobił.
W Bonanzie podobno nie długo mają zakupić coś duźego do szkółki.
A i podobno trzy źrebaki z ostatniego miotu mają zostać w szkółce.
(Efendi, Spirit,Avatar). Tylko trzeba poczekać ze trzy lata conajmniej.
Są tutaj osoby jeżdżące w stajni u Drwala ?
Ile tam kosztuje jazda ?
Nie mogę nigdzie znaleźć
mikas jak szukałam miejsca do jazdy to napisał do mnie ktoś z Drwala, z tego co pamiętam jazda w grupie kosztuje 30 zł, a indywidualna - 50 zł. mam nadzieję, że nic nie pokręciłam 😉 niedługo się wybieram.
edit. na 100%. grupa liczy od 2 do 5 osób (miła odmiana...).
Podobno pustki, ale mnie nie martwi brak boksów, tylko brak wybiegów dla kucowatych... Tradycyjny wychów alkierzowy 😎
Ekhem, wybiegi "są" ale co z tego jak konie łamią na nich nogi :] Bo są nieprzystosowane (konie) 🙂
30zł samodzielna 60 min u drwala
czy ma ktoś może z Was pożyczyć na przymiarke winteca isabelle / dressage ? 🙇
Mógłby mi ktoś powiedzieć coś o stajni w Pszczelej Woli, czy tam są jazdy prowadzone? ewentualnie ile kosztują i jakiś nr telefonu 😀
Dzięki , dzięki za odpowiedź w sprawie Drwala.
Też się chyba na próbną jazdę wybiorę :-)
W Bonanzie kolejny źrebak. Od siwej Kadarki :-)
Gniada klaczka.
Mam do was Lubliniacy, koniarze, ludzie o wielkich serduchach ogromną prośbę, mogli byście wejść do wątku Zwierzaki do adopcji, przeczytać mój post i popytać znajomych? Bardzo przepraszam za OT
karolciaequilano pochwal się jak tam HAMPy! 🏇
A co do bonanzy to... szkoda ciągnąć dalej ten temat, bo większość i tak ma podobne zdanie o tym 😁
Karmelek1700- koszty transportu w pojedynkę trochę mnie przerosły i nie pojechałam 🙁 ale pewnie w Pikerze się zobaczymy 🙂
Rozumiem 😉 w takim razie powodzenia na pikerowych mistrzostwach! 🏇
A tak w ogóle to kto wygrał L P i N na zawodach regionalnych z Pikerze, bo nic o tym nie piszecie??
No bo ja byłam na zawodach i oglądałam. Konkurs N wygrała taka dziewczyna na karym koniu. Miał taką charakterystyczną białą łatkę na nosie. Ciekawi mnie co to za dziewczyna, bo ślicznie jechała.
A kiedy w kwietniu są zawody w Pikerze? I jakby ktoś był u Drwala , może się rozejrzeć za srokatym wałachem DROP? Podobno miał tam trafić. Cecha charakterystyczna : prawie cały biały tylko brązowa łatka na łbie i w słabiźnie.