Kuc, na którym będę zaczynać moją "pracę" ma na imię Malaga i ma 6 lat. Nie dzierżawię jej, jest to koń szkółkowy, lecz dość mało osób na niej jeździ, chyba tylko ja i moja koleżanka. Jest kasztanowata i prawdopodobnie w najbliższy wtorek wstawię jej zdjęcia 🙂
aaaaaaaaa kocham kasztanki kucyki - wstawiaj ino szybko! Poniak, którego jeżdżę też jest ze szkółki ale że się świr z niego zrobił więc dostałam go do podjeżdżenia 🙂
To jest moja ulubienica Czykita... 💘 Jest rasy kuc walijski Odratowaliśmy ją w ostatniej chwili. Była zabiedzona i w dodatku źrebna. Musiałam ją z wujkiem wnosić do stajni bo nie miała siły iść ani wstać... Oni ją kiedyś bili 😕. Nie cały rok temu oźrebiła się. Siedziałam przy niej cały czas. Czasem nawet spałam w stajni (w wakacje). Teraz jest taka że ja do niej podejdę i zrobię prawie co chce ale inni nie za bardzo. Wujek tak jak jest pora karmienia, ale tak to ona ucieka. Jest kochana. A przy okazji poszukuje dla niej wędzidła prostego lub podwójnie łamanego rozm.10 - 10,5 . Proste nie pasuje jej.
Czy ktoś miał styczność ze stajnia w Kątach Opolskich? Chodzi o hodowlę kuców walijskich. Konie na allegro prezentują się całkiem miło, tylko ceny podejrzane..
Ja również te 3 polecam 🙂 W końcu mój Gnomek jest z jednej z nich. Powiem tyle, koniki w tej z Katów źle nie maja, dobrze wyglądają, na padok wychodzą 🙂 Fakt, że niektóre rzeczy mogły by się zmienić, no ale cóż całego świata się nie naprawi niestety. A to mój kuc: