* * * Kolejna tragedia - pożar w Stajni w Brzózkach * * *

Na FB jest już wydarzenie,ja jako toz dołączyłam po prostu i podałam nr konta.Zapraszamy tu:

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003720371672&sk=wall

Mam nadzieję ,że będzie jakiś odzew.Zapraszajcie znajomych na wydarzenie,jak macie konto na FB.
mamuteq   .:Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem... :.
29 marca 2012 15:15
podrzucam dalej poprzez fb.
trzymam kciuki
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
29 marca 2012 15:23
Bambulina, teraz wszystko się przyda, jeśli będzie więcej derek to będzie np na zmianę kiedy zmoknie jedna czy coś, jeśli nie będą potrzebne to zostana sprzedane a kasa pójdzie na odbudowe lub zostana oddane forumowej Met dla fundacji Nasza Szkapa, która tez wsparcia potrzebuje 😉
Jestem pewna, że duza derka się przyda. Tak jak juz zostało napisane - choćby na zmianę
dobra,postaram sie jutro ja wyslac.tylko derka jest uzywana i juz byla zszywana,ale jest cala 🙂chyba,ze ktos sie do paczki dolacza?
Dałam znać pani redaktor Kuriera Szczecinskiego-pani Natalii,napisała mi,że postara się sprawę stadniny nagłośnić 😅
a ja bym chiala zeby ktoś z prasy czy innych mediów w końcu zgłosił się do nas, a nei wypytywał osoby trzecie znajace temat z wyobrażeń czy z relacji os. trzecich ....

odebraliśmy dziś pelno rzeczy !!!

dziekujemy!!!!
Kika   introwertyczny burak i aspołeczna psychopatka
29 marca 2012 20:38
ja rozmawiałam z dziennikarką GW lokalnej - też koniara - dałam jej link do forum i namiary na horse_art - też chce zająć się tematem - może akurat🙂
Informacja poszła do mnie stajni, mam nadzieję, że i my zorganizujemy trochę sprzętu 🙂
Dlatego kazałam dzwonić do ciebie horse_art ,dałam też namiary na właścicieli z waszej strony.Muszę też pogadać z panią Lidką z naszej Polickiej TV,ona już kilka razy z nami(Tozem) robiła reportaże i wiem że jest bardzo za zwierzakami wszelakimi 🙂
Doczytałam na FB że niestety gąski nie miały szczęścia🙁 Bardzo mi przykro...
Melduję kolejne przelewy od:
Kika
Empe

Dotarły rzeczy od:
borowa
naciau

Wszystkie rzeczy, które dotarły do mnie - wczoraj zabrała horse_art
Przy okazji pragne podziękować w imieniu pogorzelców - właścicielowi Rancho Pilchowo:
http://www.ranchopilchowo.com.pl/
który, przekazał m.in. siodła i derki

Wszyscy jesteście niesamowici!!!

😅  :kwiatek:  😅  :kwiatek:  😅  :kwiatek:  😅  :kwiatek:
A czyje konto jest w pierwszym poście? Wysłałam i nie wiem czy doszło. :-(
p. magda nei sprawdzala konta - nie ma internetowego wiec trzeba jechac w tym celu do banku , a w tej chwili nei ma jak 🙁

za chwile ma byc tv

proszę o przeslanie mi nickow osób które dały wczoraj rzeczy, a ich nie wymienilam (bo niepamietam nicków):
- od gagi - przeczka przywieziona przez przedstawiciela, rzeczy doniesione przez pojedyńcze osoby (dziewczyna z pilchowa z która m.in kupiła żele jak prosiłam?)
- osowo: Marta, kierownik ośrodka, dziewczyna z wielką szawka w korytarzu 😉
- Trzeszczyn: Magda i Malwa i .... tu by się nicki przydały 😉
a! derka na Kolke jest idelana - zadzwoniłabym, ale rozmawiałyśmy jak jechałam autem i nr zaginął....
-Jarek Podolak - (Pilchowo) i Kasi z rodziną za odebranie od niego 🙂
- 2 gigantyczne paczki - nicki zaraz dopisze 😉
- mialam nie pisac co kto...ale choć to jedno - dziękuje za tygryska - tak mi się miło zrobiło..
- agnieszka
- Eva i Haiko - nasi przyjaciele z niemiec - sprzet i buty ... sie przyda na nasze projekty west 😉
- jeszcze ktoś jak zapomnialam - prosze pisać!!!

dziś - mega paka samych potrzebnych rzeczy + ..... - łykneliśmy zdrowie konia 😉))

słuchajcie...właśnie zauważyłam spłonięcie jednak większej ilości moich butów, kurtek itd ...
czy ktoś by mógł mnie wspomóc w ich ponownym skompletowaniu???
Horse-art jakiego rozmiaru potrzebujesz?  🙂
Ok. Rozumiem.
Ode mnie maści. Niedużo, ale chociaż tak mogłam pomóc 🙂

U Gagi było tyle rzeczy! Ludzie naprawdę potrafią pomóc, z całej Polski. Niesamowite 🙂
horse_art,  dostałaś naszą łódzką dostawę  (co od Milenki_Falbany i mnie zabierał Gagowy kurier) 😉?
m.in nowe i uzywane czapraki - biale, ciemne - ze slicznymi lamowkami ...to od was?😀 to tak - wzlanie to wziełam  😅

buty 39 nosze.

wyjechala włąsnie tv, tv polska, szczecin, podobno ma byc pon -wt i na necie tez jakoś wtedy. ja nie mam mozliwości oglądnąć bo nie mam pradu w czesci domuu gdzie są tv (i anteny), z neta też nie ściagne. mają nam przywieźć na płytce 😉

wiec sie nie nabijać ze mnie prosze...zanim nie obejrzę chociaż 😉)) bo ja calkiem nie medialna a glos to już w ogóle ....

ale mimo mederowania wywiadu pod katem "czy sie pani bala". i tak o koniarzach i re-volcie mówiłam. podkreślając, że to musi być obowiazkowo 😉))
horse_art,  ode mnie porzły dwie futrzane podkładki i chyba z 7 czapraków nieużywanych, niektróe miały metki, bo ie zdazyłam odciąć. moja produkcja 😉 od Asi to co pisała wczesniej 🙂
o taak! podkladki na pewo potrzebne ! super! i czapraki śliczne takie -bialutkie - aż je schowalismy osobno(tzn narazie kladzeimy w salonie i segregujemy) bo wszedzie taki syf ze ich szkoda na powietrze wyciagac nawet....
byly jeszcze siodlo, osprzet, derki....
😍

i wiecie co... tak myslalam ze po co tyle tych derek (bo juz jest po 1 na konia)...ale jednak musza byc na zmiane jak maja w nich 24 h byc (bo zimno jest strasznie i wieje) - Ślepy już podarł swoją - a rano założyłam 🙁((( a taka niby mocna byla i super plandeka taka 🙁
To normalne,że musi być kilka na jednego konia,to też cienkie nie jest i jak się wypierze to w jeden dzień nie wyschnie,a pogoda teraz porażka-pada,przestaje,znów pada a koń przecież w mokrej stać nie może,bo się rozchoruje w końcu.
Dziś już z państwem z tv Police rozmawiałam,zainteresowani pytali gdzie,co.Muszą porozmawiać z dyrekcją i się pewnie zgłoszą 😉
nie derkowalismy wczesniej, swojego tez nei derkuje...(no tylko czasowo jak ekstremalne jakies sytuacje)
ale niestey muszą teraz ... nie mają ani się gdzie pod czym, nawet za czym schować od wiatru, deszczu.... otwarte pole
biedne są 🙁

hym...nawet znam gościa z gazety polickiej i kablówki... ale jakoś nie pomyslalam o nim. noi sam się nei odezwał też a przecież nas zna... no i czy jest siła? dziwne tylko ze wlasnie piszac artykuly szczecinskei gazety dotarly do roznych ludzi a do nas nie... może i lepeij? spokój chociaz. choć.... moglibyśmy wtedy np strazaków pochwalić czy za pomoc powdziekowac

pzyszła paczka od Nadżafowa - dziękuje !!!

Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
30 marca 2012 16:33
horse_art, A moze trzeba na czas odbudowy pomyśleć nad prowizoryczną wiatą?
Zrobiłam dziś przegląd paki i znalazłam rzeczy, które pojdą do Was 🙂 napewno bedą to : 2 czapraki,2 kantary,wodze,naczółek,wytok,skośnik,pokrowce na owijki,lonża,kopystka,3 zgrzebła,szczotka miekka,uwiąz,futerko na nachrapnik i grzebyk do koreczków  🙂 Przepraszam z góry, że niektóre rzeczy pojda brudne ale nie mam czasu niestety tego wyczyścić,2 szczotki chyba są podpisane imieniam mojego konia - ale do zmycia,bo to marker. Mam nadzieje, że się przyda 🙂
szczeotek juz calkiem sporo - ale jak mowilam, zrobimy po komplecie dla kazdego konia, a reszta ....
karton dla met już czeka 😉))
a... jakby wedzidła ktos mial wysyłać to 12,5 (raczej cieńsze bo wąska szpara pyska) i 14,5  (13,5 mamy kilka) :kwiatek:

wiecie co wygrzebałam? polowke wędzidła..dziwilam sie co się stało z 2 polową - stopiło? rozerwało? bo biegły pożarniczy uświadomił mnie ze stal nie topi się tak łatwo :P- tzn te grubsze rzeczy, bo cienkie to się poprzepalały napewno (a aluminiowe i mosiężne np strzemiona sie potopiły) a to poprostu było wędzidło 2x łamane z łacznikiem miedzianym! (takich używaliśmy) łącznik się stopił i zostały 2 polówki....

a tak np wyglądały siodła (ale tylko czesc widziałam tzn kilka z kilkunastu, niewiem czy reszta gdzies gleboko pod weglem czy sie przetopila?):

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
30 marca 2012 17:50
🙁oja  😲 przykre jak sie w zgliszczach odnajduje swój ukochany sprzęt  😕

U mnie paczka przygotowana, czeka tylko na wysyłkę... dziś nie dałam rady ale  jutro jak maż wróci  to ją nada na poczcie.

edit: wędzidło 12,5 będzie bankowo w mojej paczce 😉
[quote author=horse_art link=topic=87639.msg1355253#msg1355253 date=1333118915]
nie derkowalismy wczesniej, swojego tez nei derkuje...(no tylko czasowo jak ekstremalne jakies sytuacje)
ale niestey muszą teraz ... nie mają ani się gdzie pod czym, nawet za czym schować od wiatru, deszczu.... otwarte pole
biedne są 🙁

hym...nawet znam gościa z gazety polickiej i kablówki... ale jakoś nie pomyslalam o nim. noi sam się nei odezwał też a przecież nas zna... no i czy jest siła? dziwne tylko ze wlasnie piszac artykuly szczecinskei gazety dotarly do roznych ludzi a do nas nie... może i lepeij? spokój chociaz. choć.... moglibyśmy wtedy np strazaków pochwalić czy za pomoc powdziekowac

pzyszła paczka od Nadżafowa - dziękuje !!!

[/quote]

Ja ci powiem,że jak pisałam do pani Natalii z Kuriera,do kilku właścicieli portali Polickich i rozmawiałam dziś z kilkoma osobami z tv Police-NIKT WCZEŚNIEJ NIE SŁYSZAŁ O TYM POŻARZE,więc trzeba nagłaśniać,bo ludzie o nim po prostu nie wiedzą.
U nas w stajni robimy zbiórkę, potrzebujemy tylko dokładnie czego potrzeba i wyślemy paczkę 🙂
no patrz.... nie czytają "konkurencji" 😉 nie wyszukują tematów - a to ich Straż i Policja przecież tu działa... nawet vi-ce burmistrz(?) z tychże Polic był od razu ... 😉

a powiem, że volta jest b. popularna, nawet wśród nie-koniarzy, bo wczoraj jeżdżąc po urzędach jak tylko wchodziłam to urz. pytali o pożar i mówili, że na takim konskim portalu volta czytali 😀

Pozdrawiam zatem i dziękuje Paniom (i Panom) z Pomeranii (Interreg, PNWM) i Urzędu Wojewódzkiego za otuchę i wyrozumiałość, pomoc przy projektach Brzózki w Europie !!!

czego potrzeba jescze (prócz w/w)? hym... niczym nei pogardze, wszystko się przyda, ale napewno:
derek - w różnych rozmiarach (od 125 do 155/65) (dziś założylam padokowe 155 yorka na te duze konie i były ok w zasadzie) i padokowych (cienkich...wiatrówek...) i polarowych - nigdy nei za dużo, szczególnie z tego co widze się z nimi dzieje... ( polary są chyba 3 czy 4 w tej chwili, ale małe tylko)

frędzelki p-owadom,

puśliska - musze policzyć chyba już będą 4 kpl, chętnie by się więcej przydało, strzemiona jakieś są, zresztą można niektóre po pożarowe oczyścić które znaleźliśmy

ogłowia full (a nawet ich części)

sprzet dla ludzi

innych grzechów nie pamiętam w tej chwili 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się