Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

isabell Twoja historia to kiepskie świadectwo,ale nie dla właściciela stajni, ale konia...jak można nie zauważyć,że koń chudnie? to co ? nie zdejmował derki, nie czyścił konia, nie odwiedzał go? w głowie mi się nie mieści, że tacy ludzie mają konie..
Karla, mam dokładnie takie samo zdanie. Równie dobrze koń, który po prostu w ogóle nie był użytkowany mógł spaść strasznie z mięśni i stąd wrażenie odchudzenia.
Karla🙂,  moze i masz rację, tak głęboko nie wnikam, bo to nie moja sprawa tak naprawdę 😉

echh Klęk się wydaje naprawdę fajnym miejscem, jak tam z pastwiskami  wyglada?
kermit   Horses horses everywhere ..
27 marca 2012 17:54
Agnes_agnes2 miło będzie Cię poznać, w sobotę się przeprowadzam do Klęku  😉

Potwierdzam pensjonat za 700 i będę tam nowa więc jak widać nie ma ceny zależnej od jakieś znajomości.
Padokowanie podobno 6 dni w tygodniu, dla mnie rewelka.

Konie które widziałam tam były raczej tłuste  😎
W hali mogłabym zamieszkać  😎
Na parkurze zdałam licencje więc same jak dotąd plusy związane z tym miejscem jeśli chodzi o mnie  😀
sei   . let's grow old together & die at the same time .
27 marca 2012 18:42
kermit, a z kim tam będziesz trenować?
ośrodek jako całość mnie może nie powaliły (dawno byłam), ale pamiętam, że hala i stajnia 'na dole' były ekstra  😜
27 marca 2012 18:49
Sei - odpowiem na to pytanie jeśli zacznę trenować. Mam pewien plan ale teraz za wcześnie by mówić. Na razie to muszę ruszyć swoje i konia ospałe mięśnie -czytaj- zanik mięsni  🤣
Kermit , miło będzie Cię poznać 🙂 w sobotę  będe w stajni od godzinki 11 - 12
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
27 marca 2012 19:41
Jak tak piszecie o tych derkach to ja się ciesze że mam pralke przemysłową w pracy. W sumie to stajnie pensjonatowe mogłyby miec takie na wyposażeniu i np brać te 7-10 zł za pranie. Do pralki którą mamy w stajni wchodzi na spokojnie derka zimowa, dwie polarówki albo 4 czapraki.
Kermit...to znowu się spotkamy 😉 Tym razem w tej samej stajni. Prawdopodobnie w sobotę też się przeniose :P
27 marca 2012 20:06
No to super!
no prosze jak miło ;-)
Sio   nowe wcielenie marchewki
27 marca 2012 20:18
HappyHorse stajnia "Konie na nieboskłonie"  http://www.konienaniebosklonie.pl/  organizuje rajdy i z tego co wiem to w okolicach 28 kwietnia ma coś być. Konia dają, jedzonko i świetną atmosferę. Pewnie jakbym nie miała wtedy wesela to bym jechała, ale....
Może strona nie jest regularnie uaktualniana, ale stajnia żyje i ma się dobrze,a konie rwą się na spacery 🙂 wiem bo byłam w zeszłym tygodniu 🙂
Constantia,  ale do zwyklej pralki to nie ma chyba szans wcisnac dery, przy duzych stajniach pralki maja sens, ale w żadnej sie jeszcze nie spotkałam niestety🙂
sei   . let's grow old together & die at the same time .
27 marca 2012 20:31
u nas w stajni jest pralka przemysłowa 🙂
ale jak mam do wyprania swoje pojedyncze to zawsze lądują w mojej domowej  😁 jedna polarówka jest niestety tak skłaczona, że oddam ją specjalistom  🙄
sei,  szkoda ze nie mozna do Was wtarabanić zimówki 🙂
U nas w stajni też jest pralka przemysłowa i można prać wszystko od czapraków,kantarów i owijek po derki zimowe.

Jeśli chodzi o padoki w Klęku, to są bez zarzutu. Moje kobyły swojego czasu chodziły we dwie codziennie po wielkim padoku 🙂 No i fajne tereny tam są bardzo. Tylko, że niestety sporo tam motocrossów i innych kładów w weekendy 😉 Hala jest faktycznie super i bardzo przytulna, ale niestety mocno hałasuje w wietrzne dni.

Ponawiam moje pytanie - wiecie gdzie można derkę naprawić? Chodzi o zacerowanie dziury na zadzie. Derka oczywiście jest wyprana i czeka na naprawę.
dzięki za podpowiedz. O kładach tam wiem i crossach  🙂 Wczoraj byłam na hali,fakt słychać wiaterek...na szczęście Gruby się takich rzeczy nie boi. W sobotę się przenosimy. Stajnia zrobiła na mnie dobre wrażenie, znajome sa zadowolone więc witaj nowy domku 🙂
Moje konie też nie zwracały uwagi na hałasy, z resztą w Sobieniu hala "pracuje" jeszcze mocniej i nie ma żadnego problemu z jazdą 🙂

Fajnie w Klęku było tylko, że ja mam straszny kawał od domu, a z pracy to już w ogóle. No i kiedyś był reżim tylko jednego trenera i właśnie dlatego się przeniosłam. Teraz jest pełna dowolność pod tym względem 🙂
A kto jest właścicielem Klęku?
K.Kulik
Polecanie/znacie jakaś stajnie w okolicach Nowosolnej, gdzie ktoś od podstaw mógłby nauczyć się jeździć?
[quote author=Karla🙂 link=topic=1096.msg1352632#msg1352632 date=1332923047]
K.Kulik
[/quote]

Zaczynałam moje jeździeckie życie pod jego okiem jeszcze w Championie na Rudzie 🙂
HappyHorse stajnia "Konie na nieboskłonie"  http://www.konienaniebosklonie.pl/  organizuje rajdy i z tego co wiem to w okolicach 28 kwietnia ma coś być. Konia dają, jedzonko i świetną atmosferę. Pewnie jakbym nie miała wtedy wesela to bym jechała, ale....
Może strona nie jest regularnie uaktualniana, ale stajnia żyje i ma się dobrze,a konie rwą się na spacery 🙂 wiem bo byłam w zeszłym tygodniu 🙂

dziękuję Ci bardzo :** znam tą stajnie jest nawet fajna 🙂
podobno na pojezierskiej w tesco można wyprać derkę? Nie wiecie czy jest jeszcze jakieś miejsce gdzie można to zrobić i za ile? (jak długo się czeka?)
pisane o tym bylo przed sekundą, moze przeczytaj poprzednie wiadomosci? punkt pranimalii sie otwiera w łodz.
dokładnie w equitomie przy Zgierskiej ;-)
doczytałam się o pralniach w stajni :P Lol..nie doczytałam o sklepie ;P
Już nalazłam "swoją" prywatną pralnie 😀
Czy podajecie swoim koniom wysłodki buraczane? I jeśli tak, to gdzie w okolicach Łodzi można je dostać? Będę wdzięczna za info 🙂 Muszę siwej urozmaicić posiłki i myślałam, że przy okazji na podtuczenie dobre będą wysłodki.
w Strykowie na kolejowej mozna kupic wysłodki.
Dzięki wielkie za info  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się