Końska rewia mody cz.VI (2012)

s.   happiness is easy
28 marca 2012 19:59
czuję się wyołana do tablicy 😉

Widziałyście cenę polopadu toffee w naszych ogłoszeniach? 🤔

Zdziwienie tylko stąd, że nie wyobrażam sobie zapłacić tyle za czaprak, nawet z kolekcji sprzed 6 lat. Rozumiem, że rarytas, nie do dostania i te sprawy, ale pół tysiąca? 😲 😀

poprzedni sprzedalam za 195€ i to w czasie, kiedy stało sporo wyzej niz obecnie. 500 w przypadku tego polopadu to dobra cena.

tez macie wrażenie, ze nie liczy się "piekny kolor" tylko ekskluzywność "starej i niedostepnej" kolekcji?

wypuszczana jest mała ilosc produktów, w krótkim czasie w sklepie dostepnych, po czym ludzie kupują i nawet na konia nie zalożą, tylko leży w szafie ze dwa-trzy lata, i odsprzedają ze sporym zyskiem 🙂

g**** prawda za przeproszeniem. Ja te kolekcje zbieralam latami, a nie kupilam sobie w sklepie jak były dostepne, swoją drogą nie 2-3 a 5-6 lat temu. Uwazam, że są to dwie najpiękniejsze kolakcje jakie eskadron wypuścił i tyle. Gdybym policzyła ile mnie te rzeczy z wysyłkami, kosztami przelewów (o poswieconym na szukanie i dogadywanie czasie nie mówię) kosztowały, to po sprzedaży na pewno byłabym w plecy. Przykładowo za toffee toulene zapłaciłam z wysyłką 700zł. Ale nie o to chodzi. Zwyczajnie mnie to kręciło, a ponieważ przestało zupełnie, to może ktoś inny sie tymi rzeczami nacieszy. A że nie były używane? Może gdybym nie miala konia emeryta, to byłoby inaczej...

Ja bym w życiu nie dała za pad/czaprak 500zł, nie ważne jaki to rarytas
ale wiem że znajdzie się szalona osoba i kupi

owszem, znajdzie się. A nawet już się znalazła 😉

wyrosłam ze szmat, a sprzedać moge je za tyle ile chcę, przecież nikogo do kupna nie zmuszam... i nigdzie mi się nie spieszy 😉
wątek zamknięty
no wlasnie mniej więcej to chciałam napisać zgadzam się z S.
każdy ma prawo sprzedać za tyle ile sobie życzy-czy znajdzie kupca to tylko i wyłącznie jego sprawa.
i w mojej opinii także nie są to ceny szokujące... patrząc na astronomiczne kwoty padające na niemieckich forach  😉
wątek zamknięty
fin, przepiękną masz tą kolekcję 😍
wilczyk, ładny ten kantar, parę razy próbowałam go kupić na Torwarze, ale zawsze sobie wmawiałam, że nie potrzebny mi kolejny 😁
Zairka, super Grocie w tym ESie 💘
wątek zamknięty
a mu znowu wałkujemy ten sam temat.. Ehh jak ja nie lubię jak inni z butami do czyjegoś portfela się pakują.

fin piękna kolekcja.
wątek zamknięty
s., nie wiedziałam, że on po tyle "chodzi" i nie chciałam wywoływać Cię do tablicy 😡 Faktycznie - nie moja sprawa kto i za ile go kupi, po prostu z moimi obecnymi możliwościami finansowymi taka cena za czaprak jest niewyobrażalna, stąd moje zdziwienie. Może kiedyś się to zmieni, nie wiadomo 😀
wątek zamknięty
fin sądząc po kolekcji możliwości masz duże. Wszystko kwestia tego jak bardzo ci na czymś zależy. Czasem żeby kupić jeden trzeba sprzedać 3. I wtedy jest i kasa.
wątek zamknięty
xxagaxx, chodzi mi o możliwość kupienia jednego czapraka za 500zł, bo takiej nie mam i nie wiem jaki musiałby być piękny, żebym tyle za niego zapłaciła. A ze sprzedawaniem jednych, żeby mieć kasę na inne to się zgadzam, ciągle to praktykuję.
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
28 marca 2012 20:45
fin, piękna kolekcja!

Znowu pojawia się argument o zaglądaniu komuś do portfela, nudne... Napisanie przez kogoś, że wg niego kupienie czapraka za 10000 jest zaglądaniem do portfela? Nie, u licha!
wątek zamknięty
fin ale większość z nas ta funkcjonuje, kupuje jeden za sporo kasy, ale za to musi kilka sprzedać. Ja sama mam w swojej kolekcji rzeczy sporo przepłacone. Ale cóż, jak jest większy popyt niż podaż to tak to wygląda 😉
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
28 marca 2012 20:48
Prosto z pralki szmatka na morko szykowana do obfocenia na koniu w słoneczku w weekend

😍 😍 😍

wątek zamknięty
asds jak na corssa naprawdę jest piękny!!!!!!!
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
28 marca 2012 20:51
to chyba jedyny cross ktory mi sie podoba!!! 😍
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
28 marca 2012 20:54
Ja poluję na jeszcze jednego crossa no ale to juz sferaa marzeń...A to cudo oj musiałam się naczekać i anszukać ale w końcu jest!
wątek zamknięty
asds  nie za ładny czasem ?  😁
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
28 marca 2012 20:58
asds  nie za ładny czasem ?  😁

Nie...Wcaleee.... 😀 🤣
wątek zamknięty
Rude z dzis:
derka horze (swoją drogą mi sie szalenie podoba)

Horseage fuksja i owijki anky orchidea(chyba, taki ciemniejszy róż z nuteczką fioletu?) w cieniu

i w słoncu:

w cieniu lepiej oddaje kolory 🙂
wątek zamknięty
Bajzel dookoła konia ale szmaty najważniejsze😉

Nadżaf w Anky orchidea i dralonie z coffe-berry a na głowie widać zniszczony kantar z Navy-Burgudny

https://picasaweb.google.com/106349668580189665302/NadzafIInni#5725034221396980882
https://picasaweb.google.com/106349668580189665302/NadzafIInni#5725034254502627250

edit. dodałam linki
wątek zamknięty
emptyline   Big Milk Straciatella
28 marca 2012 21:05
[quote author=Nadżafowa link=topic=79630.msg1353510#msg1353510 date=1332965057]
Bajzel dookoła konia ale szmaty najważniejsze😉

Nadżaf w Anky orchidea i dralonie z coffe-berry a na głowie widać zniszczony kantar z Navy-Burgudny
[/quote]

Zdjęcia brak.
wątek zamknięty
Okej..po raz 3 w tym miesiącu pytanie: co na zawody ? 😀  tym razem 3 dniowe,więc luz  👀 wiecie mniej więcej co mam,więc pomóżcie  :kwiatek:
Isabelle super w derze 🙂  Trochę różnica między owijami a padem,ale ujdzie.  😁
wątek zamknięty
zalcia97,  jakos realnie nie widac tak mocno tej róznicy, choć mnie i tak troszkę irytuje 😉 ale koniec z klimatami róż/fiolet, pora na inne🙂
wątek zamknięty
Nadżafowa,  co to zazdrosc, czy co?  🤔 🤔 😵 gdzie ty widzisz bajzel?? 
Zwijaj lepiej stad do watku z nieuczciwymi, sprawe masz niewyjasniona!  😤

Isabelle
jak na takie nietrafne polaczenie rudy plus roz, to calkiem niezle to wyglada, ratuje chyba to ze ogolona jest i taki biszkopcik z niej.
To jest ta kobylka z filmikow? Bo jesli tak, to mam wrazenie ze lepiej wyglada.

fin ale większość z nas ta funkcjonuje, kupuje jeden za sporo kasy, ale za to musi kilka sprzedać. Ja sama mam w swojej kolekcji rzeczy sporo przepłacone. Ale cóż, jak jest większy popyt niż podaż to tak to wygląda wink

dokladnie, tez musialam posprzedawac jak chcialam dostac brillanta turkisa za chore pieniedze. I nic tu nie widze zlego, czasem lepiej miec mniej czaprakow, ale trafionych w kolor, gorzej jak wymarzony drogi czaprak niiijak nie pasuje do konia.
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
28 marca 2012 21:14
zalcia97 jak dla mnie najlepsza opcja to to samo, co było, tylko z fotorelacją  😀 Albo jakiś czarny elegancki szokmol, bo o ile kojarzę miałaś coś w ten deseń.
A ja niestety, ale zaczynam odżywać szmatoholiczo... Najlepsze jest to, że moja sytuacja z dzierżawą jeszcze nie do końca ustalona, a ja mam już dwa pady  🙄
wątek zamknięty

Isabelle
jak na takie nietrafne polaczenie rudy plus roz, to calkiem niezle to wyglada, ratuje chyba to ze ogolona jest i taki biszkopcik z niej.
To jest ta kobylka z filmikow? Bo jesli tak, to mam wrazenie ze lepiej wyglada.

tak to ta 🙂 milo bardzo to słyszec:kwiatek:

mam jeszcze takie, moze lepiej oddaje kolor:

Nadżafowa,  to do mnie? sorry nie zwijam derki w kosteczkę jak ją załozę za kilkanascie minut, i nie chowam wszystkiego do paki przed jazdą😀

a upominanie o wiszącym oszustwie po raz enty a sprawy sie nie chce wyjaśnić? to chyba powinno byc "nieważne długi, nowe szmaty wazniejsze" :/
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
28 marca 2012 21:19
Arimona Nadżafowa pisała o swoich fotkach 🙄
wątek zamknięty
Arimona ale Nadżafowej chyba chodziło o swoje zdjęcia, nie ma co się tak bulwersować od razu 😉
wątek zamknięty
Owszem chodziło o moje zdjęcie i że dookoła konia jest milion rzeczy co powoduje syf. Jeśli ktoś mnie źle zrozumiał to przepraszam
wątek zamknięty
sushi
zadnego zdjecia nie wstawila przeciez.
Zreszta nie zmiania to faktu, ze nie powinna tu sie w ogole pojawiac poki nie wyjasni sprawe z swoim oszustwem.

edit
o widze teraz linki wstawila.
wątek zamknięty
zalcia97, znowu jestem za brillantem marone. Dlaczego nie wstawiasz zdjęć z zawodów? 😉

Czy gdzieś oprócz Mustanga znajdę jeszcze brillanta berry? Narobiłyście mi smaka...
wątek zamknięty
Isabelle a ja lubię róż, i bardzo mi się na Twojej podoba 🙂 Też mi się wydaje, że lepiej wygląda niż na filmach.
wątek zamknięty
Anderia  no,mam nadzieję,że tym razem aparat zostanie ze mną :P Zawsze taka zabiegana jestem na zawodach, starty,potem kogoś nagrywać itd. Ale mam nadzieję,że zdążę coś cyknąć,albo będzie ktoś ^^.   
Tym razem,dla odmiany na prawdę będzie elegancko! 😀 Biorę szokmola czarnego i cinamona,zostaje jeszcze trzecie miejsce.  😜
Isabelle  ładnie wygląda  💘 ,ale mnie i tak razi ta różnica ,ale to może ja taka  🙄
fin  marone mówisz? :P to chyba nie byłoby złe. nie wstawiam,bo nie mam  😂 mam same filmiki z przejazdów, a ostatnio nie biorę luzaków,wręcz przeciwnie,ja latam za wszystkimi i jakoś nie było czasu zrobić. Teraz postaram się zrobić  😎
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.