Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Olcia 🙂 polecam stajnie w Klęku , konisie karmione 3xdziennie padokowane , jest fajna hala ;-)
a jaka cena w tej chwili? Mają stronkę swoja?
stronki chyba nie ma , przynajmniej ja nie znam , 700 zł za miesiąc 2 stajnie sa + hala , czworobok , ujeżdżalnia i krajobraz wzniesien lodzkich. Cisza spokój , mam tam swojego konika.
Agnes_Agnes2,  700 zł? ostatnio słyszałam, że już nie tylko dolna jest droższa(kiedys byla) ale górna również (okolo 1000 zł obojetnie która teraz kosztuje), bo kolezanka chciala tam wstawić konia? moze dla nowych tylko taka cena? albo cos mi tu znajoma ściemnia. jak 700 tam jest to super! warunki naprawdę są bardzo fajne, dobre podloze na parkurze, hala sliczna.
a co myślicie w tej chwili o Kęblinach?
dublowaty a to już nie Smolis?
szukam czegoś nowego 🙂 Tutaj pewne zawirowania są,które stały się już męczące
czyli zanosi się na to że już nic z tej stajni nie bedzie....
dublowaty,  zawirowania? sprzedaj ploteczki z wielkiego świata🙂
nic nie sprzedaje 😉 Dopiero jak coś bedzie 100% prawdziwe to można sprzedać. A wiece jak teraz w Dzierżąznej jest?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 marca 2012 21:21
dublowaty, Czyżby to te same 'zawirowania' o których mowa była w lipcu?
w Dzierżąznej w Championie?

a w Smolisie to cos kiedys było na 100% ? pisałaś o zawodach, o hali...
aaa ooo Białą mi chodzi :P
Nie,nie te same zawirowania
Isabelle chyba dla wszystkich jest za 700 zl , ja dopiero miesiąc tam stoję ale naprawde jestem zadowolona z podejscia wlasciciela i stajennych . Do tego masz racje hala super i wszystko inne zapiete na ostatni guzik 🙂
z tego co się słyszy to chyba Smolis najmniej stabilną stajnia w województwie jest/był... szkoda bo fajny potencjał to mogło mieć
nigdy plotkami się nie przejmowałam..do teraz 🙁
A ile pensjonat w Skotnikach?
dublowaty, kkk,  powiedzcie cos wiecej o zawirowniach w Smolisie, jesli mozecie?

Agnes_Agnes2,  tylko moja prywatna rada, jesli derkujesz konia to uważaj na jego wagę. "mial derkę i nie widzialem ze ma żebra na wierzchu" 🙂
narazie wolę nie :/
Isabelle], pytaj dublowatego, ja nic nie wiem, nie mam nic wspólnego ze Smolisem.. poza tym co się słyszy wśród koniarzy..

ale czytając dublowaty to chyba nieciekawie :/

edit: literówki
Isabelle mam mozliwosc  obserwcji konia i zwiększania dawki owsa , sam wlasciciel o tym mi mówil ze jak zauwaze iz kon potrzebuje wiecej to mam zglaszac. Poki co odchudzam konia 😀 No i jeszcze jedna wazna sprawa .. Konikowi mozna wrzucić sianka samemu jako nagrode po treningu. Jak na razie dziewczyny to mi sie tam podoba , zwlaszcza podobaja mi sie te grafiki ;-)
Czy Smolis może w końcu na sprzedaż pójdzie? Coś kiedyś do mnie doszło, że jakby się kupiec znalazł...
kupiec był już kiedyś bardzo konkretny, gotówkę wykladał i nawet pozostawiał możliwość mieszkania nadal właścicielowi na terenie ale właściciel ma 500 pomysłów na minutę....
Agnes_Agnes2,  super, bardzo się cieszę, tylko tak uprzedzam, bo takie akcje juz były🙂

kkk,  bardziej mnie ciekawiło, czy stajnia sie opróżnia czy nie.
Isabelle ale ja napisałam że nic nie wiem bo nie mam nic wspólnego ze Smolisem
dzieki Isabelle za info , przyda sie poniewaz juz mam dosc takich akcji z poprzedniej stajni 🙂
Agnes 😉 To widzimy się jutro
Jeśli chodzi  o karmienie w Klęku to kiedy tam stałam było ono bez zarzutu. Żaden koń nie był tam chudy, a moje dwa wyglądały jak pączki w maśle. Nie wiem skąd jakieś dziwne ploty o złym karmieniu w tej stajni.

W Kęblinach było tak samo (za czasów p. Bogdana). Tylko w Smolisie koń schudł mi dramatycznie i dopiero po ponad roku ma stałą wagę, ale i tak do pączka to mu daleko.
avero_2,  widziałam efekt, kon znajomej, więc wierzę, ze cos tam zawiodło, może logistyka, moze komunikacja, nie wiem, dlatego radzę zerknąć zwyczajnie 😉
No to chyba jedyny chudy koń w historii klęku  😲 bo aż mi się wierzyć nie chce żeby się mogło tam karmienie popsuć
właśnie sie dowiedziałam,że kilka znajomych mi osób trzyma tam konie i nie maja żadnych zarzutów. Dzisiaj jadę zobaczyć 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się