Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Z tego co wiem stajnia wiki organizuje rajdy:-)

hmm.. a nie wiesz jak jest na tych rajdach czy tylko jazda po drogach wiejskich czy jakieś lasy czy od stajni do stajni  🙂
interesuje mnie jak było w tamtym roku  🏇
Wiecie gdzie można oddać derkę w Łodzi do naprawy?
też jestem zainteresowana 🙂
Ja korzystałam wcześniej z usług kowalskich Michała Kołaczka- polecam serdecznie, teraz on ma za daleko w moje strony i "korzystamy" z Michała Kozy którego równierz mogę polecić  😉
co do rajdów zapytajcie julii ona też organizuje rajdy- okolice Łęczycy
skoro temat derek, to gdzie oddajecie do prania, te grube zimowe?
Ada   harder. better. faster. stronger.
20 marca 2012 13:33
Pralnia w Tesco na Pojezierskiej przyjmuje derki.
Wywiozlam do pralni prapra w wawie,moze jakby sie zebrac grupa to by przyjechali? Ja  oddalam 9.derek..
Pralnia w Tesco na Pojezierskiej przyjmuje derki.

jakie mają ceny za ugnojoną zimówkę :P?

no może nie tyle organizuję co mogę zorganizować, kwestia tylko zebrania ekipy🙂
Jeśli macie chwilę czasu, to bardzo proszę  :kwiatek: http://www.ankietka.pl/ankieta/81532/wplyw-jazdy-konnej-na-resocjalizacje.html  🚫
wypełniłam (:
A ja mam pytanie do łodzian :
Czy ktoś widział kiedyś na zawodach klacz ESPANIOLA po Luronie od Espy ? Klacz drobna , bardzo wykłębiona , ciemna kasztanka . http://ogiery.voltahorse.pl/horse_92668.html
Z góry dziękuje  :kwiatek:
widzial, nawet efektowna glebe tego konia widzial😀
aa od kwietnia w Lodzi rusza punkt odbioru prania pranimalii
super, bo pralki trochę mi szkoda  😅
no i rodzina kręci nosami

nie wiesz może w jakiej okolicy będzie?
equitom
i mówicie ze pranimalia to najlepsze wyjscie na wypranie derki? bo zimówka to 50 zł, nie znajdzie się taniej nic?
ja wybralam prapra tylko no ja mam komfort ze autkiemjestem w Lodzi przynajmniej dwa razy w miesiacu
Post pod postem, ale muszę podbić, bo chodzi o czas
w najbliższą sobotę w Łodzi i Bogusławicach będzie lek.wet. A Bestry. Ma ze sobą rtg,usg,endoskopię i robi to dobrze🙂

jeśli ktoś jest zainteresowany (także szczepienia, odrobaczenia itp.)to proszę o kontakt do czwartku.
Drodzy Łodzianie

Mam do Was ogromną prośbę co możecie mi powiedzieć na temat tej stajni http://www.wsiodle.lodzkie.pl/pl-def.min/poi/3274150/  pytam ponieważ chcą ode mnie wydzierżawić konia, nie znam ich osobiście ani stajni, więc chciałabym zasięgnąć Waszej rady i opinii bardzo proszę  :kwiatek:
[quote author=Karla🙂 link=topic=1096.msg1350065#msg1350065 date=1332750081]
Post pod postem, ale muszę podbić, bo chodzi o czas
w najbliższą sobotę w Łodzi i Bogusławicach będzie lek.wet. A Bestry. Ma ze sobą rtg,usg,endoskopię i robi to dobrze🙂

jeśli ktoś jest zainteresowany (także szczepienia, odrobaczenia itp.)to proszę o kontakt do czwartku.
[/quote]

Karla , niewiele wiem o wetach , czy jest to ktos naprawde polecany ? Czy np RTG kopyt warto zlecić ?
to jest bdb wet,zapytaj forumowej efki chociazby😉
obsluguje kilka najlepszych sportowych stajni w Polsce i nie tylko (praktykowala wHolandii w jednej z najlepszej klinik koni,nie wiem czy jest w PL ktos kto przeswietlil i obejrzal tyle zdj co Aga)
do rtg jak najbardziej🙂
ja jako wet polecam bardzo bardzo🙂 szczegolnie do ortopedii i ogolnej diagnostyki
No to ja w to wchodzę , skontaktuje się z Tobą na prv : )
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
26 marca 2012 13:05
i mówicie ze pranimalia to najlepsze wyjscie na wypranie derki? bo zimówka to 50 zł, nie znajdzie się taniej nic?

w łódzkim cenniku promocyjnym gruba derka kosztuje 40zł.
jestem przyjacielem pranimalii i korzystam z usług. jestem bardzo zadowolona. słyszałam o prapra.. fakt faktem podobno jest taniej, ale ludzie mówią że wolą prać w pranimalii, bo jest dokladniej. osobiście polecam bardzo usługi pranimali.
[quote author=Isabelle link=topic=1096.msg1349591#msg1349591 date=1332700532]

w łódzkim cenniku promocyjnym gruba derka kosztuje 40zł.
jestem przyjacielem pranimalii i korzystam z usług. jestem bardzo zadowolona. słyszałam o prapra.. fakt faktem podobno jest taniej, ale ludzie mówią że wolą prać w pranimalii, bo jest dokladniej. osobiście polecam bardzo usługi pranimali.
[/quote]

gdzie mogę zobaczyc cennik łódzki? bo na stronie widzę tylko ogólny cennik, gdzie jest 45.

powiecie mi jak to jest z tymi derkami dokładnie? czy są impregnowane? czy odkłaczane? czy za to są dodatkowe opłaty? bo mi wychodzi, ze przy 3 derkach to praktycznie cena jednej przejsciówki 😉 ale rozumiem, ze to musi kosztowac🙂
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
26 marca 2012 14:22
w kwietniu rusza punkt przyjęć w Łodzi i będą już pewnie dostępne cenniki na stronie.

derki są jak najbardziej odkłaczane, a impregnację dobrze zrobić raz na jakiś czas.
juz się dowiedzialam u zródła, wreszcie do łodzi dociera wielki swiat😉
sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 marca 2012 14:24
oddam tam na próbę dwie moje derki. szczególnie, że jedna jest tak skłaczona iż mnie to autentycznie przeraziło i przerosło  😁

możecie polecić jakiegoś dobrego krawca/ową w łodzi, który uszyłby do 300 zł frak ujeżdżeniowy?  👀
Ada   harder. better. faster. stronger.
26 marca 2012 14:41
Isabelle, nie pamiętam , oddawałam tam derki raz i to w poprzednim sezonie. Ale raczej drogo nie było.
Dziewczyny! Piszę w  związku ze zbiórka dla Stajni w Brzózkach. Dogadałam się ze znajomymi _Gagi, że podrzucę im paczki jutro rano 8.30-9.00 w okolice McDonalda na Widzewie. Gdyby ktos miał jakiś cięższy sprzęt lub po prostu chciał się dorzucić to jest okazja. Szybko bo szybko - niestety , takie okoliczności, akurat jutro jadą i mogą zabrać.
W razie czego proszę o kontakt:
Asia Jasińska
501 230 590
hey 😉
Kto mi poleci jakąś dobrą stajnie..jak najbliżej Zgierza?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się