czapsy i buty

dobra, wiosna za pasem, zezwolenie jest, teraz zdaję się na Was.

zdecydowałam się na te:
http://www.sztyblety.pl/sztyblety.htm

sztylpy plus sztyblety

nius dla wszystich, ze z tego co pamiętam to po doplacie 10-15 zł mozna miec takie szkliste, lakierowane sztylpy i sztyblety.

i teraz pytanie, stare buty juz umarły, ale sztylpy w miarę podziałają.

kupować lakierowane buty i lakierowane sztylpy na codzien? nie mają mniejszej trwałości? czy kupic sztyblety zwyłke, a sztylpy lakierowane, nie bedzie brzydko?

najchetniej bym pakiet zamówiła, tylko, ze nie wiem jak bedzie z trwałością, bo zapewne sztylpy lakierowane uzywane beda rzadziej, a ciorac będę stare, ale sztyblety chcialabym miec na codzien, tylko czy nie umrą uzywane codziennie?
na tej stronie ostroga.pl jest obrazek jak mierzyć nogę da sztylp. wyszło mi w każdą stronę tyle samo 😵 to możliwe? wolałabym przymierzyć, ale w pobliżu mam tylko amigo, a tam drogo.
calore możliwe możliwe, ja mam 1cm różnicy wysokości a obwodu 😉
Isabelle a ile wychodzi bezpośrednio u nich zamówić? Pytałaś?

Isabelle a ile wychodzi bezpośrednio u nich zamówić? Pytałaś?

teraz juz nie pamietam DOKLADNIE, ale to bylo okolo 140 zł (+10) za sztylpy i chyba 150 zl (+10) za sztyblety te z zamkiem z tyłu, sznurowane z przodu. ceny byly w tych okolicach.  w tej cenie mogę miec też okolo 5 cm łuczek ujeżdzeniowy w sztylpach 😀 ceny bardzo przyjazne tylko chodzi mi bardziej o to jak wykombinować z lakierowaniem

PS: za oficerki to było chyba 600 i 800, mogą byc z łuczkiem dużym, z ekspresem, cena zaleznie od podeszwy, czy odlewana czy skórzana, czy jakos tak to szło.
O super, to pisze 🙂 Ja jakoś zawsze mam od nich styblety, ich trwałość to jakieś 2 lata w moim przypadku.
O super, to pisze 🙂 Ja jakoś zawsze mam od nich styblety, ich trwałość to jakieś 2 lata w moim przypadku.

ale nie lakierowane? wprawdzie facet mówi ze trwałosc taka sama, ale jakos mam watpliwosci...
dziewczyny, na mam te sztyblety od firmy obuw. krzysiek i mam je od 3 kl liceum! czyli 9 lat.
zawsze o nie b. dbałam, pastowałam 1 w tyg, gdy zmokły to w domu suszyłam. i dop zeszłego lata na mokrej trawie zauważyłam, że mi troche w bucie mokro, bo się rozkleił, ale tylko trochę, więc nadal na suchą pogodę noszę.
jak dla mnie buty 1sz klasa!
Nie, ja mam zwykłe.
Właśnie problem z nimi mam taki że się rozklejają po jakimś czasie (powiedzmy te 2 lata). W tym momencie mam w 1 podeszwe odklejoną do samych palców 😀 Ale o dziwo po sklejeniu niewyczyszczonego buta trzyma się już 2gi tydzień :P Ale one mają 3.5 roku już.
a jak z zamkami w tych PBK? 🙂
Mnie w czapsach poszły 2 razy, raz wymieniłam na gwarancji, zmienili mi też wtedy tą gumkę na buta, także fajnie 🙂
myslicie, że zaryzykowac i zamówić szklisty komplet? czy darowac sobie i sprawdzone normalne zamówić? bo nie mam pojecia🙁
Ja napisałam i czekam na odp 🙂 Chyba taki zamówię jeżeli cena będzie taka jak mówisz 🙂
ja się telefonicznie dowiadywałam, strasznie sympatyczny facet. chyba zrobię jutro zamówienie🙂
Ponawiam pytanie risotto- co sądzicie o tych sztybletach:
http://allegro.pl/sztyblety-skorzane-hh-basic-czarne-39-super-cena-i2171151677.html

Mary Amy
Tak się składa,że ja je mam. 🙂 Mam je od roku i wszystko jest okej,przynajmniej w moich. Jestem zadowolona,bo ani się nie rozklejają ani skóra nie zeszła,a działo się z nimi różnie,np. stanął mi na stopę koń,biegałam po mokrej trawie,chodziłam po kałużach. 😀 Tylko tyle,że skóra od się trochę zwiesiła,ale to ze względu na użytkowanie. 🙂
[quote author=Mary Army link=topic=84.msg1326235#msg1326235 date=1330866038]
Ponawiam pytanie risotto- co sądzicie o tych sztybletach:
http://allegro.pl/sztyblety-skorzane-hh-basic-czarne-39-super-cena-i2171151677.html

Mary Amy
Tak się składa,że ja je mam. 🙂 Mam je od roku i wszystko jest okej,przynajmniej w moich. Jestem zadowolona,bo ani się nie rozklejają ani skóra nie zeszła,a działo się z nimi różnie,np. stanął mi na stopę koń,biegałam po mokrej trawie,chodziłam po kałużach. 😀 Tylko tyle,że skóra od się trochę zwiesiła,ale to ze względu na użytkowanie. 🙂

[/quote]

Ups! Miało być Mary Army,ale to pewnie się domyślicie. 😀
A ja kupiłam właśnie czapsy - musiały być oficerkowe, bo może się okazać, że będą musiały zastąpić mi oficerki na zawodach (nie mogę włożyć oficerek ze względu na rozwaloną kostkę 🙁 ). I kupiłam Yorki, takie:
http://www.folwark-konie.pl/product_info.php?products_id=482

Muszę przyznać, że jestem zaskoczona jak na nodze leżą. Na prawdę super! Bardzo bardzo zgrabne 🙂
Brakuje mi wykończenia na górze  🤔
Ale za to maja ładne wcięcie nad kostką 😉
Isabelle mnie sie wydaje ze na szklistych bardziej bedzie widac wszystkie zmarszczenia i podniszczenia 🤔
Hippica Roma też mają  😉
Sztyblety nie lakierowane - 170
lakierowane 200
Sztylpy nie lakierowane 100
lakierowane 140
Oficerki nie lakierowane 800
lakierowane 900
Przeszyłka ok 20zł.

Odpisali mi od Krzyśka 🙂
Zamówiłam lakierowane czapsy i buty.
Zobaczymy 😀
Mają być w przyszłym tygodniu na co bardzo licze, bo moj prawy ma podeszwe przyklejoną tylko przy palcach :P
Zorilla,  eeeeeeee? mnie przez telefon mówili o 10 zł dopłacie:/ a nie 40 zł :/ cos mają płynny ten cennik :/
Cóż poradzę, taki mają mailowy, może telefoniczny tańszy 😉
Zorilla, wstaw prosze fotki jak już będziesz miała 😎
Wstawie. Trochę się obawiam efektu  😀iabeł:
Użytkował ktoś takie? lub chociaż widział na żywo?
http://www.gnl.pl/czapsy-dressage-boot-paris-p-5966.html
Dramka, miałam okazję mierzyć Hippica Roma i to nie do końca to - te są ze sztywnej, oficerkowej skóry i w mojej mikro kostce są ciasne. Roma wisiały mi i na dodatek marszczyły się bo są z dużo bardziej miękkiej skóry.

Na razie Yorki się sprawują dobrze, zobaczymy jak będzie dalej.
Czy ktoś z Was używa takie sztylpy ?
http://allegro.pl/czapsy-sztylpy-oficerkowe-dwukolorowe-na-miare-i2223755497.html
Strasznie mi się spodobały, a nie wiem jak z jakością. W sumie za taką cenę nie ma chyba co się nie wiadomo czego spodziewać ..
Huzarowa
Używam takich tylko że całych czarnych i są super. Mam je od niedawna ale nie nażekam wszystko jest idealnie uszyte . Jakość co do ceny jet bardzo dobra . nie są jakieś byle jakie .Bardzo łatwo sie je czyści 😉
Ja kupiłam je w Ostrodze i w tydz zostały uszyte . Po 2 tyg były u mnie😉
Z tego co widzę to jest właśnie Firma Obuwnicza o której z Isabelle tu od jakiegoś czasu rozprawiam.
Ja mam te czapsy od zawsze, teraz czekam na chyba 3 albo 4 pare, sa na prawde fajne. Jedyne co to zamek mi raz na żywot trzaska ale to chyba nic niesamowitego.

Ale jak możesz w moim poście wyżej przeczytać u producenta zamówisz za 100+20 (przesyłka) więc się bardziej opłaca 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się