Bryczesy
Dramka, to cytuj kompletnie. Wcześniej było: teoretycznie powinny się różnić tylko długością nogawek. Linijka to wg mnie nadal teoria. Może efekt placebo, może co, może te uda, jak pisałam. Dzielę się swoim doświadczeniem (jak wszyscy tutaj, prawda?) a z niego wynika, że przy mojej budowie we wszystkich L jeździ mi się wygodniej, mimo standardowego wzrostu. I napiszę CZWARTY raz (albo n-ty, zważywszy, że to druga na ten sam temat rozmowa)- wiem, że wymiarowo nie mają się różnić w linii bioder.
A ja wczoraj z ciekawości mierzyłam Passiony skinetic, i kurcze 👿 chyba trzeba iść na dietę, bo euro-star i pikeur 72 są dobre a w Passionach 36 nie mogłam się dopiąć, natomiast 38 w pasie ok, ale za szerokie w udach. Nie należy sugerować się rozmiarówką, tylko mierzyć. 😉
cedryk Jeżeli nosisz pikeur 72 nie musisz schudnąć! 🤔 😵 Oczywiście najlepiej jest mierzyć 😉
Na torwarze widziałam duże stanowisko bryczesów Passion..
halo właśnie nie teoretycznie..różnią tylko długością Jeżeli nogawka jest dłuższa to oczywiste że uda też są wydłużone.
Na torwarze widziałam duże stanowisko bryczesów Passion..
Właśnie tam mierzyłam 😉, pooglądałam też eurostary z nowej kolekcji.
Horse-trade, mieli bardzo duży wybór euro-stara 😎
Przepraszam szukałam trochę i nie mogłam znaleźć odpowiedniej odpowiedzi, otóż mam dość chudą pupę, uda i biodra i zazwyczaj większość bryczesów jest na mnie po prostu za luźna, a kiedy już uda mi się znaleźć jakieś wystarczająco obcisłe to są o wiele za krótkie. Co w tym wypadku robić? Bo nie udało mi się zetknąć jeszcze z parą takich bryczesów, które byłyby na mnie perfekcyjne, a szukałam długo. ;c
"dość chuda pupa" mało mi mówi 😁 jaki masz wzrost?
Bryczesy młodzieżowe?
A ja ostatnio zauważyłam że w moich bryczesach (Fair Play Elena), tuż poniżej kolana łuszczy się lej i to tak porządnie. Dodam że bryczeski są używane 4 miesiące, 3-4 razy w tygodniu, więc można powiedzieć że są prawie nowe... Mimo że wygodne i to bardzo, nie polecam....
Mam nadzieję że ułatwię komuś wybór co do kupna 🙂
Kossowo Fair Play to niestety szajs :/ Są ładne jak są nowe, ale jak już zaczniesz w nich jeździć, to się rozciągają, prezecierają. Zresztą już kilka osób pisało, że nie warto je kupować 😉
Czy ktoś mi może wyjaśnić co tą są rozmiary 128, 134, 140, 146, 152, 158, 164, 170, 176?
Nigdy w życiu się z czymś takim nie spotkałam.
Jak to się ma do XS/34/36, S/36/38, M/38/40, L40/42, XL/42/44...?
Julie, a to nie są rozmiary młodzieżowe po prostu? ;-)
(wzrostowo, od 128cm - 176cm)Przy czym 176 to takie damskie 34/36
To są rozmiary młodzieżowe- trudno porównać do damskich, najlepiej sprawdzać wymiary, bo to zależy od wzrostu i budowy 🙂
Nigdy w życiu? 😉
To są rozmiary dziecinne i młodzieżowe. Moje dziecko ma lat 12 i wzrost ma około 155 cm i nosi rozmiar 152/158.
Patrząc na dorosłych,można by pewno próbować się wbijać w 164 170 i 176. Będą to odpowiedniki wzrostu, tyle, że młodzieżowe będą pewno wąższe w biodrach i pasie w porównaniu do tych dla dorosłych. Bo dzieci nie mają bioder. Jeszcze.
chyba
Ja noszę Pikeura 38 i 176 przy wzroście 164cm
170 odpowiada 36, 164 odpowiada 34 itp.
Aaaaaa! Dzięki :kwiatek:
Czyli po prostu wzrost.
W życiu bym nie przypuszczała, że można mieć 128 cm wzrostu 😁
To chyba dlatego, że nie żyję w świecie bezdzieciowym.
A co to w takim razie jest rozmiar 76, 80, 84? 🤔
Julie to są tzw rozmiary "przedłużane" - mają przedłużane nogawki, dla długonożnych ;-) - 76 to przedłużane 38, 80 - 40 itd
edit: byk! :P
bierzesz zwykły rozmiar razy 2 i wychodzi ci przedłużany ( dłuższa nogawka lub rękawy w ciuchach) czyli 76 to przedłużane 38, a 80 to przedłużane 40, 84-42
Moon, źle napisałaś
80 to przedłużane 40
76 to przedłużane 38
Ja ostatnio kupiłam sobie białe euro-stary 188 i skróciłam..i wyszły za krótkie 😂
Tylko dlatego że byłam nadgorliwa i dałam po pierwszym skróceniu do poprawki 👿
😲 O kurde. Jak ja jeszcze mało wiem o życiu i o bryczesach.
A w którym sklepie internetowym jest największy wybór bryczesów? Mogą być też zagramaniczne.
Wszystko zależy jakie szukasz, w jakiej cenie, czy potrzebujesz metki i paragon 😉
Ooo, to ja nie miałam pojęcia, o tzw.: rozmiarach przedłużanych 🙇 bardzo mi się przyda.
Mój wzrost to ok. 163 cm. o.O
Przy wzroście 163 raczej nie przydadzą♠ się 😉
No tak, niestety takich dla krasnali brak. A jednak teoretycznie mój rozmiar jest sporo za szeroki, a o rozmiar mniejsze kończą się w połowie łydki. ;C
A jaki masz wzrost?
Bryczesy młodzieżowe mają węższe nogawki i bez wcięcia w pasie - szyte dla mnie 💃
Słuchajcie a rozmiarówka Euro Stara wychodzi tak samo jak Pikeura? Tzn. jeśli Lugana mam 84 i są perfect to w Euro Stary takie same celować?
Odnośnie wcześniejszych fotek Tunridy to ja jestem odwrotnym przypadkiem - w Candela wyglądam źle i musze zaciągać powietrze, żeby w nich usiąść, natomiast Lugany dla mnie jak druga skóra 😀
miss, teoretycznie tak ;-) Najlepiej iść do sklepu i przymierzyć. Jak zamawiasz przez internet to zawsze możesz zwrócić albo wymienić spodnie.
miss_misery Zależy które Euro-stary..
chodzi mi o modele Laura i Dorina.
Sklep mi nie po drodze, a jak już się tam udam to za dużo wydaję 😜
No to czekam na Eurostary Laura! 😅
W życiu bym nie przypuszczała, że można mieć takie bryki w takiej cenie.
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=217.msg1351346#msg1351346 date=1332831516]
Kossowo Fair Play to niestety szajs :/ Są ładne jak są nowe, ale jak już zaczniesz w nich jeździć, to się rozciągają, prezecierają. Zresztą już kilka osób pisało, że nie warto je kupować 😉
[/quote]
Nie warto ICH kupować, jak już 🙄
A ja jakimś cudem wiele razy miałam Fair Playe i służyły co najmniej kilka lat.
W jednych jeździłam chyba rok i w stanie idealnym odsprzedałam koleżance, a ona w nich jeździ już kolejne dwa lata.
Także różnie bywa. Ja nie mogę złego słowa powiedzieć.