Ogłowia

draskaeb, ojej, fatalnie, odsyłaj w ogóle bez wyrzutów zamówienia 🙁 Pan Marek potrafi robić rzeczy fantastyczne, ale też czasem jakoś trudno się z nim dogadać i strzeli babola. Ja na przykład robiłam drugi nachrapnik do ogłowia munsztukowego - miał być znacznie mniejszy, zarówno pasek przez potylicę, jak i obwód. Zostawiłam nawet oryginalnie używany nachrapnik, na którym było dokładnie widać, na które dziurki jest zapinany i chyba z 5 razy przypomniałam, że nachrapnika używam tylko dla jednego konia, więc szczególnie na wysokość musi być dopasowany, koniowi łeb nie urośnie, a mi się bardzo nie podobają wiszące przez cały łeb końcówki pasków z mnogą ilością dziur. No i dostałam nowy nachrapnik, który po zapięciu ma jeszcze 20 cm wiszącego paska i 7 ekstra dodatkowych dziur... Na niezbyt dużej końskiej głowie miał być właśnie porządek  🙄
Koniec końców zamówiłam nachrapnik cob z Horze (swoją drogą polecam, bardzo dobra skóra) i wreszcie jest tak, jak chciałam:

Petit., śmiało bierz coś miedzianego lub ciemnozłotego, na rudego będzie super 🙂 Jakby mi przyszło mojego kasztana ubierać, to w żadne tam sreberka, tylko właśnie takiej gamy kolory. W ogóle ostatnio w ramach eksperymentów wyłowiłam sobie tranzelkę z pomarańczowymi kryształkami (nie widać na zdjęciach, ale w słońcu świecą jak dzikie) i takim też podszyciem. Mimo, że na co dzień jestem zwolenniczką całkiem minimalistycznej klasyki, to zestawienie z ciemnymi końmi mi się podoba, do pomarańczowo-nugatowych szmatek będzie bardzo fajnie 🙂

Plus jeszcze rude w złocie:

[bquantanamera][/b] Rude wygląda genialnie. Ale to chyba zasługa modela a nie ogłowia 😉
asds   Life goes on...
21 marca 2012 13:35
Quanta

Na kudłatym to z brązikiem to też Ascot?
dobra,to zamawiam złote :-)  dziękuje za poradę.
Quanta, dochodza do Ciebie moje PW?
złoty naczółek do srebrnego okucia?  🤔
Miał ktoś z was takie ogłowie?
wembley xline arona
lub takie:
wembley xline bradford

Jaka skóra? Miękka? Wytrzymała?
Warte swojej ceny? A moze znacie jeszcze jakieś podobne do tych godne polecenia?
asds, niestety nie wiem, co to jest, Ascot na pewno nie 🙂 Zdecydowanie mnie jednak przekonało, żeby czerniom z pomarańczem, jasnym brązem, albo lepiej nawet beżem mówić tak 😉

Mam jednak real foto miedzianego naczółka Ascota. No właśnie Petit, a nie piszesz się na Ascot? W cenie naczółka Schumachera będziesz tam miała całe ogłowie, a można zrobić coś całkiem po swojemu.

Dramka, a gdzie tak?
Nie wiem..pytałam się jakie sprzączki ma Petit  😉

Kieffer ma podobny naczółek  😀
asds   Life goes on...
21 marca 2012 14:23
Quanta

to co to za ogłowie jest z tym brązowym podszyciem?😲

A tak pamietam jak jakiś czas temu mi tutaj dziewczyny pisały że czarne ogłowie z takim podszyciem to feee jest 😉
asds ja zastanawiałam sie nad zamówieniem od tej laski ze Szwecji ale ona robi tylko dane wymiary a ja potrzebowałam grubego bo mam 4cm np i ginie na tej kobyle!

Nachrapnik odesłany ale zaraz będę dzwonić do p.Marka zeby wyjaśnić to wszystko!

A Maila podać nie mogę bo podał mi swojego prywatnego bo coś było nie tak z tym jego firmowym!

asds   Life goes on...
21 marca 2012 16:26
asds ja zastanawiałam sie nad zamówieniem od tej laski ze Szwecji ale ona robi tylko dane wymiary a ja potrzebowałam grubego bo mam 4cm np i ginie na tej kobyle!

Nachrapnik odesłany ale zaraz będę dzwonić do p.Marka zeby wyjaśnić to wszystko!

A Maila podać nie mogę bo podał mi swojego prywatnego bo coś było nie tak z tym jego firmowym!

Chiodzi ci o nachrapnik? ale ja zamawiam u niej 5 cm 🙂 to duzy 🙂
Sprawa z p.Markiem wygląda tak:
Ja chciała lakierowany nachrapnik a on miał zesztki skóry, nowej lakierowanej skóry nie chciał kupować bo uważa, że to jest tandetne i nikt z takiej skóry już więcej nie zamówi i on na tym straci!
Sprawa wyjaśniona, poszuka mi lakierowanej skóry a jeśli nie da rady to dostanę ze zwykłej skóry! Wszystko bardzo miło i sympatycznie!
Zobaczymy efekt końcowy za jakiś czas!
nowej lakierowanej skóry nie chciał kupować bo uważa, że to jest tandetne

To Pan Marek nie zna gustów kobiet 😀
No mówiłam mu, ze to ostatni hit sezonu a on na to: jak w tym można jeździć, przecież to taka tandeta?!
Mówiłam też, że znajdą się chętni bo co rusz dostaję pw z pytaniem o numer telefonu do p.Marka itd
A on na to, że jak ktoś do niego zacznie dzwonic i pytać to może będzie mu się opłacać...
widocznie jestem pierwsza tandeciara! 😀
Zamawiam całe ogłowie, tylko nie mogłam zdecydować się na kolor naczółka ;-) Do tego będzie białe podszycie w nachrapniku. Już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie.

Ascota nie znam, zresztą zakochałam się w tym naczółku opadającym Schumachera i nie chce żadnego innego.  😍
kujka   new better life mode: on
21 marca 2012 20:54
quantanamera, juz wczesniej zwrocilam uwage na to pomaranczowe oglowie - dla mnie na Gryzie SZAL! Naprawde, jedno z fajniejszych rozwiazan jakie ostatnio widzialam...

jak sie z Gilem rozkrecimy spowrotem, to sprobuje zrobic podejscie do szweda - w koncu to juz 2 lata po rozwodzie. moze po jakimstam czasie pracy bedacy na troche innym stopniu wtajemniczenia Gilson sie na niego nie wypnie... marzy mi sie taki z bezowym podszyciem, ale wszystko uzalezniam od tego, jak kon zareaguje na ten nachrapnik.
kujka, ja tak ostatnio też robiłam podejście do szweda 😉. Nawet znalazłam jedno zaczepiste ogłowie z 5cm szwedem - cuuudo. No szkoda, że rudy jednak nie do końca chce chodzić na tym nachrapniku (tylko problemy zupełnie inne niż kiedyś) i do tego ogłowie jednak nie dało rady się dopasować na niewymiarową głowę 😉. Ale nie ustanę w próbach przestawienia go na szweda - zupełnie inaczej koń wygląda 😉
**Ola**, tak oczywiście 🙂

Edit: draskaeb, przez Ciebie od czterech dni chodzi mi po głowie hanower z błyszczącej skóry, i chyba przejdę do czynów u p. Marka 🙂
Ło matko, mi też się marzy powrót do szweda, ale co ja poradzę, że mi oń dobrze w tym paskudnym hanowerze chodzi :/
sei   . let's grow old together & die at the same time .
21 marca 2012 22:37
mnie się marzy szwed taki konkretny... 5,5 - 6 cm z lakierowanej skóry. z brązowym albo czarnym podszyciem  😜
draskaeb ile za nachrapnior dałaś? 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
22 marca 2012 05:34
Ja już dawno z takich marzeń wyrosłam 😉 Na szczęście do munsztuka hanowera nie założę, więc marzenia szwedowe spełniam w tym ogłowiu 😉
Haha, no ja już dawno temu komuś mówiłam, że po prostu trzeba rudego przestawić na munsztuk - i to jest rozwiązanie 😉
Burza to dzwoń do p.Marka i zapytaj...może w końcu przestanie nazywać mnie tandeciarą bo widocznie jestem pierwsza z tą lakierowaną skórą

sei 200zł ale myślę, że tylko dlatego że strasznie chciałam z lakierowaną a on musiał się postarać! Bo normalnie za szwedy bierze 150 zł
No tak, tylko zapłaciłaś 200 zł, masz inne podszycie niż chciałaś i nie masz lakierowanej skóry na nachrapniku  😉
draskaeb,  różnica 50 zł za lakierowanie????? moze to kiepskie porównanie, ale dzwoniłam do firmy szyjącej sztylpy i sztyblety. mogą być z lakierowanej skóry, takie szkliste, to jest +10 zł do ceny!

coraz więcej ludzi ma lakierowane, poza tym jesteś klientką, a 200 zł za nachrapnik to sporo, wiec nie powinno Cię interesować czy on musi tą skórę na grzędzie wysiedzieć, czy zgarbować z tęczy. a nazywanie tandeciarą klienta to juz szczyt :/
Chodzi o to, że on nie posiada takiej skóry i skoro byłam pierwsza zamawiająca lakierowaną skórę to on nie jest w stanie pozwolić sobie kupić partię lakierowanej skóry za 1000zł a potem zrobić z tego jeden nachrapnik! Jakby było więcej osób, które byłyby zainteresowane to myślę, że sprawa wyglądałaby inaczej. A on jest przekonany, że nikt tego więcej nie kupi!
No to niech on nie będzie taki przekonany o tym, przecież teraz w większości firm w nowościach są właśnie lakierowane nachrapniki, naczółki. Lakier jest w modzie więc trzeba podążać za głosem tłumu 😜
draskaeb,  nie wiem jak po pomacaniu ale mi się te lakierowane nachrapniki podobaja niesamowicie http://www.kyroridinggear.com/produkter.html i (jesli dobrze policzylam) kosztują okolo 175 zł.
kujka   new better life mode: on
22 marca 2012 10:21
Koniczka, hihi no i ten munsztuk to jest wlasnie cos co mnie pociesza w chwilach zwatpienia 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się