Ochraniacze

widziałam. Napisałam do nich, czekam właśnie na odp.  :kwiatek:
olek 😍 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
olek  🤦 🤦 🤦 przez Ciebie zaraz też kupie ochraniacze w Awil  🙁 🙁
Prawidłowo, korzystajcie dziewczyny z okazji  😉
Czy ktoś może wyrazić opinię na temat tych ochraniaczy? Czy są one usztywniane od wewnętrznej strony?
http://dobry-kon.pl/opis/2944889/horze-ochraniacze-neoprenowe-wysokie-tyly-komplet-4szt.html
zielona_stajnia ja mam te ochraniacze. Też kupiłam w podobnej promocyjnej cenie. Na razie używałam ich raz. Zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Fajnie wykonane, dobrze dopasowane do nóg mojego konia. Co do usztywnienia to wygląda to tak, że na neopren naszyte są te widoczne na fotach łyżki. Nie są one jakieś mega sztywne, ale dzięki temu nie są też mocno wypukłe jak w innych tego typu neoprenach i dzięki temu mój koń tak mocno o nie, nie uderza. Ogólnie za tą cenę miłe wrażenie. Przy zapinaniu rzep się trochę czepia o neopren i pod rzepami neopren się trochę zaciąga, ale to jak dla mnie mały pikuś. Bardzo mile zaskoczyło mnie dopasowanie wysokich tyłów bo z tym w podobnych ochraniaczach to bywa różnie  🙄.
Insomnia_90   equo ius civile
21 marca 2012 21:22

Ma któraś z Was już jakieś doświadczenia z Veredusami Carbon gel x pro ? wiem że to nowość, ale może ktoś już przetestował na więcej niż kilka jazd?😉
potrzebne mi coś pancernego, i wysokiego. te wydają się być tym czego potrzebuję i szukam od dawna, tylko 600 zł za same przody trochę mnie przeraża ;-)
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
22 marca 2012 18:14
A ja dostałam informacje ze sklepu apropo Veredusa:

Uprzejmie informuje , iż od 1.04.drożeją wszystkie produkty Veredusa , Carbony niedużo 5-10 zł, a Carbony X-PRO o 20-30 zł. Dużo ochraniaczy szczególnie "kolorowych" szarych , białych będzie wkrótce  wycofanych z produkcji. Chemia też trochę zdrożeje.  🙁
Co prosze ?? No świetnie, to chyba trzeba kupić ochraniacze.
asds   Life goes on...
22 marca 2012 20:13
Oooo cholera....To miałam nosa ze kupiłam te Carbon Gele  🤔
Dava   kiss kiss bang bang
22 marca 2012 20:18
Ale o 10zł? To jakoś niewiele  😉
Gorzej jeśli to lekki deszczyk przed burzą  🤣
asds   Life goes on...
22 marca 2012 20:19
Ale o 10zł? To jakoś niewiele  😉
Gorzej jeśli to lekki deszczyk przed burzą  🤣

Dava ..Tak sie zdaje...Ja dzięki Bogu kupiłam swoje ochraniacze w cenie w jeszcze starej sprzed poprzedniej podwyżki.....Jak tak posumujesz to już różnice robią się większe w cenach
Ciągle czekam na odp. pewnej użytkowniczki w sprawie ochraniaczy WW i w między czasie wynalazłam te horze:

http://www.equiversum.pl/horze-horze-ochraniacze-neoprenowe-przod-p-2028.html?osCsid=366c10c2ea2a29f33972b5d6aa7aeb2e

Miał ktoś? Obleciałyby chociaż tymczasowo?
Pytam, bo znalazłam jakąś mega przecenę, gdzie komplet na 4 jest tańszy,niż wszędzie jedna para.
Obiś o tym mówisz? 😉
http://dobry-kon.pl/opis/2944889/horze-ochraniacze-neoprenowe-wysokie-tyly-komplet-4szt.html

jak do tej pory natknęłam się na same pozytywne opinie o tych ochraniaczach. za tą promocyjną cenę zdecydowanie warto.
23 marca 2012 10:07
W sumie, gdyby spojrzeć na cenę kompletu to te 30 zł nie robi różnicy. Ale pamiętam też, że "stare" produkty Veredusa, które kupowałam x lat temu były w jakoś przyjemniejszych cenach, a jakość ... ta sama, albo nawet lepsza.
A mógłby mi ktoś zmierzyć przody zwykłych carbon geli rozmiar M ? posiada ktoś? :kwiatek:
bo nie wiem jak wypadają, nikt w okolicy CG nie ma, myślę że to "podwyższenie" w x pro będzie jakoś zgrane z rozmiarem,a  nie robione w wersji standard ;-)

Obiś, możesz spokojnie brać te horze, zwłaszcza za tą cenę, używałam ich jako "do ciurania" na młodziaka niszczyciela, i dały rade dość długo. A cena faktycznie super, jeszcze za komplet czterech.
23 marca 2012 10:13
insomnia_90 ja miałam M-ki ale sprzedałam forumowej m0niSka napisz do niej może Ci wymierzy 😉

aczkolwiek ja już podawałam rozmiarówke w tym wątku 😉 :
L powyżej 24cm pęcina
M 20-24cm pęcina
S 17-19cm pęcina
ash   Sukces jest koloru blond....
23 marca 2012 10:21
ja już w zeszłtym tygodniu pozmieniałam ceny produktów Veredusa na te wyższe 😡
szkoda, że przyszła kolejna podwyżka, bo te ceny coraz mniej podobają się potencjalnym klientom.
23 marca 2012 10:26
Medziiik :kwiatek:
mogłam najpierw poszukać, później pytać- fakt  😡
i jak Ci się użytkowało cg?
ja miałam tylko olimpicki i mam wrażenie że CG to tylko taka droższa wersja, bardziej "szpanerska" 😁 nie mogli zrobić olimpic x pro,  mniej by mnie cena bolała 😂
asds   Life goes on...
23 marca 2012 10:49
Insomnia czy ja wiem...Miałam kiedys Olimpici i mi się zdaje że CG są  mocniejsze, twardsze...przynajmniej przody
Głównie różnią się wypełnieniem i tytanową wkładką.
Olimpic to takie zwykłe skorupki z praktycznym zapinaniem  😉
23 marca 2012 11:53
Insomnia_90 - użytkowało mi się je super na nic nie narzekałam, wytrzymałe, sztywne, chronią lepiej niż olimpic'ki 😉 Żałuje że sprzedałam z jednej str ale z drugiej i tak potrzebuje teraz full więc wcześniej czy później i tak by do ogłoszeń wpadły 😉 Ciurałam je i na padoku i na skokach i w terenach - nigdy mnie nie zawiodly.
23 marca 2012 12:16
Chyba mnie przekonałyście już do końca, i tak wyboru nie mam w sumie. To są pierwsze ochraniacze, tak kosmicznie zabudowane i to akurat tam gdzie nam potrzeba ;-) Zamówię w takim razie chyba teraz, skoro mają jeszcze zdrożeć, a użyje i tak pewnie za 3 miesiące jakoś... jak mi konisko się wyleczy z kolejnej  kontuzji 🙁

mam nadzieję, że po zakupie będe mieć spokój z ochraniaczami na chociaż 3 lata i dadzą radę 😉

Nie wiem, czy ja jakoś nie umiem poszukać czy tylko w okserze i equishopie je mają?
CG są  mocniejsze, twardsze...przynajmniej przody

Chyba zależy na jaki egzemplarz się trafi, bo mi jeden przód Carbon'ow kiedyś pękł. Zresztą nie tylko mi:
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,30.msg484016.html#msg484016
Cóż... mi też raz pekły carbony, w dodatku na tym wzmocnieniu. Ale dziekuje sobie, że koń miał na nodze własnie te ochraniacze, a nie żadne inne. Na skoku "nogi mu sie pomyliły" i na lądowaniu tak huknął zadem w przód, że odgłos rozniósł sie daleko. Pekł ochraniacz, nie chce wiedzieć jak bardzo rozwalona byłaby noga gbyby kopyto napotkało zwykły plastik.
Dla mnie carbony są obecnie "jedyne właściwe".
aga, http://allegro.pl/awil-horse-caldene-ochraniacze-wysokie-full-i2220323711.html

No i przez Was właśnie sobie strzeliłam przody i tyły  :/ nudzę się i tak to się kończy.
Ładne toto, ciekawe co dalej...
Martuha,Insomnia_90, kupione, bo cena faktycznie śmieszna. Mam nadzieję, że rozmiar będzie ok.
http://www.siodlarnia.com/index.php?page=produkt_info&produkt_id=164
nie znam sie zbytnio na ochraniaczach, ale takie sa dobre?? mocno usztywniaja?? i to futro...?? polecacie je??
Czy można dokupić paski zapasowe do Veredusów Olimpiców ?
Jak chcesz wymienić paski?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się