DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Bo to siodło jest takie długie.  😉 Nic na to nie poradzisz. Jeśli siodło ma długą tybinkę to i czaprak lepiej będzie wyglądał dłuższy.
Tyle, że koń ma dość szczupły tułów i zastanawiam się czy jaskółka z takim kształtem, powiększona symetrycznie w dół, nie będzie miała tego dziubka za długiego....?
Może trochę zmienić kształt jaskółki?  😲 Sama nie wiem.
Wrzuć foto tego 60 cm jak już będziesz miała na koniu, to się zobaczy, czy pokracznie wielki, czy nie.  😀
Jest tu na stonie 261, ale nie na koniu .
Ten na Liderze jest na stronie 244 , widać jak w obydwu układa się ten dół , trzeba porównać te dwie fotki jak leży na ziemi , bo te inne robione są z innego kąta .

No..jest dłuższy. Ale chyba zrobiłaś właśnie fajnie, bo nie przeciągnęłaś dziubka w tył. Wydaje mi się, że będzie ładnie leżał pod tym siodłem.
Incantowa   Ask often, be content with little, and caress...
20 marca 2012 22:24
Widek07, obłędny, ale mi też przeszkadza, że jest przykrótki do siodła.
dziewczyny robicie piękne rzeczy!
ja chciałabym bardzo zrobić pad ale nie mam maszyny 🙁
zrobiłam sama chabrowe owijki i robimy nauszniki na zamówienie 🙂
Czy ktoś z Was robił ocieplacze stajenne z owczą wełną?
Muszę poprosić Gosię o zdjęcie na Devoro, to jego czaprak , sama jestem ciekawa jak będzie na nim wglądał .
Mój w takiej jaskółce wygada trochę inaczej .
Fajowo leży ta Jaskółka. Idealnie dopasowana do siodła!!!
Ukłony Widek07!!!
D+A ja robiłam, a co chcesz wiedzieć? robiłam i z wełną i futrem.
To idę na pw😉
http://imageshack.us/photo/my-images/337/nowykantar.png/
Kantarek sznurkowy użytkowany 6 miesięcy i nadal w dobrym stanie.
http://imageshack.us/photo/my-images/440/zdjcie0115k.jpg/
Nachrapnik jest podsyty zielonym materiałem.
I wielkie  sorki za jakość zdjęć są komórkowe. 😡
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
22 marca 2012 08:15
nan anananana

ten górny jest mój i już do mnie idzie 🙂
ivett zrobiła wersję bardziej skokową niż ANKY. :kwiatek:
i dizęuję tunridzie,za bezcenne rady 🙂
bardzo proszę  😉
Wklej KONIECZNIE pad pod siodłem skokowym to zobaczę jak ta przednia linia leży. Bo jak będę zamawiać kolejny, to jednak zmienię tę przednią linię na bardziej przyjazną skokówce. I chcę wiedzieć jak leży ten twój.  :kwiatek:
22 marca 2012 08:25
tak jest psze pani!
jak poczta się spisze,to wezmę na zawody,jak nie,to bedziesz musiała poczekać 😉
po kolei:

Dyra ceny na PW, co do wzorków czy szelek to bez większego problemu, ale jak pisałam jestem w fazie testów, więc aktualnie mam tylko jedną szerokość taśmy i dodatków, nadaje się do małych i średnich psów, mikropsy i duuuże psy muszą jeszcze poczekać :P

horse_art nie nie szyłam wcześniej obróżek ani szelek więc to nie były ode mnie 😉

Isabelle dziękuję za propozycję 🙂

krysiex213 dziękuję  :kwiatek:  co do kantarów to może w dalekiej przyszłości, narazie staram się opanować ten temat 😉

dora123, monisiaxp, sei dziękuję  :kwiatek:

aleks Na rotta to trzeba napewno grubszą i z innym zapięciem, jak już pisałam narazie testy na małych i średnich 😉

Nuna dziękuję  :kwiatek: co do obroży to tak jak pisze Anaa półzaciskowe rozwiązują ten problem 🙂

JARA jak będę robić pancerniaki to zgłoszę się do Ciebie 🙂

wow nie spodziewałam się, że zrobią taki szał te gadżety 😉  😡  motywujecie do pracy jak nic  🏇 🏇 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: 😅

escada to czekam na PW z cenami w takim razie 🙂 i poproszę o cenę szelek dla średniego psa tak mniej więcej nawet 🙂
A i pisałam do Ciebie PW odnośnie Twojego gabinetu  😉
nie mogłam się powstrzymać, żeby się nie pochwalić  😉

ivett, haha, boskie 😀 Ciekawe czy właściciel się do niego przyzna 🙂
to Sierry  😉
Livia   ...z innego świata
22 marca 2012 11:36
ivett, super! A nadruk to twój pomysł, czy Sierry? 🙂
GENIALNY!!!
hahahhaa ! super!
i jak dla mnie właśnie o to chodzi w DIY 😀
dzięki🙂

Pierwotnie miało być CZARDASZ, ale proporcje były zachwiane, więc zostało RUDY
Ja już nie będę tego komentować 😵 Poszłam na pw, też taki będę miała 😍
Jasne, że się właścicielka przyzna.  😅 Pomysł fajny, ale wykonanie.... Super! 😜 😜 😜

Ivett, podziękuj ode mnie specjaliście od haftu. 😉 Wizualizacja (więc i profesjonalizm) przerósł moje oczekiwania. Super sprawa, jeszcze raz dzięki  😀 Dzięki Wam będę mieć coś wyjątkowego  :kwiatek:
cała przyjemność po naszej stronie 🙂
I <3 ivett
😅

Hihihi ale tak żeby nie było że jestem tutaj bezinteresownie to mam pytanie zy macie sklepy które moglibyście polecić mi w których mogłąbym kupić jaką grubą, zieloną lamówkę i taką żeby nie była badzo badzo droga.
Nie no Ivett świetny jest ten pad z tym napisem!!!! 💃
22 marca 2012 13:41
ivett,  😅 :kwiatek: 😅 🏇

doszedł mój pad - będe lansowac się na zaowdach w Białogórze  🏇
No kurcze, miałam już gotowy wzór padu, a tu ten z napisem się pojawił.  🤬  ........ (tu nastąpiła lista brzydkich słów, które na klawiaturę mi się cisnęły).  CHOLERA - (tak chyba mogę sobie ulżyć bez narażenia się na moderacyjną interwencję).    👿
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się