Styl western (dawniej kącik)

Tania super filmiki miło się ogląda, choć zawody najlepiej na żywo  😀
Tania super filmiki miło się ogląda, choć zawody najlepiej na żywo  😀

Hihihi! Zwłaszcza częśc drugą. Tę przy grillu.
dokładnie  😀

Ja chce już taką fajną ciepłą wiosnę, żeby grilla właśnie można byłoby zrobić i żeby się sezon zawodów zaczął  🤣
Witam, mam pewien dylemat, mam na oku klacz Skips Pride And Joy, klacz ma 22lata zastanawiam się nad jej kupnem,  głównie chodzi mi o jej źrebaki, czy taka starsza klacz, jest jeszcze w stanie dać źrebaki ??  Czy spotkaliście się z taką starszą AQH co miała źrebaka ?
justtid wydaje mi się już trochę za wiekowa na źrebaka, wiadomo zależy wiele od tego w jakiej kondycji jest klacz itp

Wiosna przyszła co to u Was słychać westowcy  😅
Nasi westowcy w Kreuth.  😅
W ten weekend w RR królować będą klasycy.  😂
No tak teraz trzeba czekać na zdjęcia i relację z Kreuth
No tak teraz trzeba czekać na zdjęcia i relację z Kreuth

Jest Livestream, ale tym razem za 10 euro. Buuu....
Nasz włoski zawodnik zagrał się już do finału open. I Adrian Motyka pojechał bardzo ładnie.
Dziś konkurs Roleski European Futurity Non Pro .
Zerkam sobie na :Livescore
to ja sobie też później zerknę.
O to super że tak idzie fajnie, trzymam cały czas kciuki
koń dostał siodło na grzbiet
nie okazał zdziwienia,inauguracja przebiegła jak na razie bezproblemowo
Tusia   zośkowo - monologowo mi :)
02 kwietnia 2012 17:05
Dodofon, ale ten czas leci. Dopiero co źrebak był a teraz już z siodłem 🙂 super  🤣
Dodofon, ale ten czas leci. Dopiero co źrebak był a teraz już z siodłem 🙂 super  🤣

3 lata w maju będzie kończyć...
Wyrósł karzeł lekko, a sie bałam, ze będzie mikroskopijna, a jest jednym wielkim miesniakiem...
Bardzo umiesniona, i mocna w budowie, raczej stary typ aqh
Nie mierzylam, ale ma coś z 150 cm
Nowiny z RR:
-zawitał do nas nowy włoski trener - Chris Lucchina.
Nawrót zimy trochę naszego gościa speszył, ale ubrał się ciepło i ruszył na treningi.
Treser podreptał popatrzeć jak jeździ i zameldował:
-Dusiu, facet zna się na rzeczy. Jeździ, aż miło popatrzeć. Umie pokazać co w koniu najlepsze.
Dodofon super, jak ten czas leci, ale fajny taki mięśniak wolę aqh w starym typie.

Tania no proszę nowy trener więc będziemy oglądać na zawodach 🙂

A odnośnie zebrania walnego plwir ktoś był, jakieś wrażenia? ja niestety nie mogłabym być ponieważ miałam akurat wtedy zajęcia  🤔

Takie sobie wozenie - po zimowej przerwie 😉
Złota super, bardzo fajnie wyglądacie 🙂 a takie pytanie co masz za siodełko?
Dyra dzięki 😉 dopiero zaczynamy się uczyc tzn ja zaczynam

siodło mam firmy Brad Rens, nie wiem co to za model.
ovca   Per aspera donikąd
10 kwietnia 2012 09:19
To może my też się pokażemy? bawimy się ostatnio w najróżniejsze rzeczy, jak widać  😁
Złota- piękna klaczusia. Pamiętam jak się urodziła.  😍
ovca- ostatnie mistrz! 😍 Będziecie na zawodach w maju?
Złota siodło wygląda na prawdę fajnie 🙂

ovca i fajnie się bawicie to dobrze  🙂
Mam nowinę :
"Westernowe Eldorado
Dla zwolenników jazdy w kowbojskim kapeluszu przygotowaliśmy nie lada gratkę - w zakładce Western reprodukujemy artykuły wprowadzające od podstaw w świat jazdy w stylu western, które przez lata i ... lata temu pisał dla nas prekursor westu w Polsce - Wojciech Adamczyk.

W miarę ukazywania się kolejnych reprodukcji artykułów archiwalnych, autor obiecał nam uzupełnić ich przesłanie o nowe wątki, które przez ostatnie lat wzbogaciły krajobraz polskiego westu."

Na stronie KP takie cuda będą. Przyznaję, dołożyłam rękę do tego.  😡
Teksty Pana Wojtka Adamczyka aż z roku 2001 czy 2002! Jak to się dziś znakomicie czyta. Bardzo mnie cieszy ta współpraca.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
10 kwietnia 2012 11:02
[quote author=Złota link=topic=27.msg1366467#msg1366467 date=1333997499]
Takie sobie wozenie - po zimowej przerwie 😉
[/quote]

ładny konik. Ale co, to już szkolenie dresażowe z Agnieszką  na arabkach zakończone?
Tania super mam nadzieję, że będzie ich dużo dużo więcej  🏇

A pochwalę się że w ostatnim Koniu Polskim też był wywiad z Klaudią Sójką przeze mnie przeprowadzony  😉
EluPe dziękuję. Agnieszka szkoliła Złotą Zorzę w 2010 i na poczatku 2011 roku- ale pewnie jak sie domyslasz priorytetem była hodowla a nie moje szczeble piramidy ujezdzeniowej. A Złota Zorza, jej potomstwo jak i wszystkie moje klacze czystej krwi cieszą oczy nowych włascicieli.
Teraz mam czas na rekreacyjne wozenie czterech liter i ewentualnie na inwestycje we własną naukę... niestety nie mozna miec wszystkiego🙂
10 kwietnia 2012 12:18
Czyli w ogóle z hodowli zrezygnowaliście?
Tak. Trzeba bylo podjąc tą niełatwą decyzję. Ale nie ma tego złego- czasu mam wiecej na męczenie tych, co chodzą pod siodlem. Trafilo na quartery🙂
Ale nie byle jakie quartery tylko Złote:

Fotka z dzieciństwa.

I z młodości. Nasz najlepszy "akuszer" pokazuje w konkurencji halter. Byli najpiękniejszą parą konkursu.
10 kwietnia 2012 12:41
[quote author=Złota link=topic=27.msg1367160#msg1367160 date=1334057069]
Tak. Trzeba bylo podjąc tą niełatwą decyzję. Ale nie ma tego złego- czasu mam wiecej na męczenie tych, co chodzą pod siodlem. Trafilo na quartery🙂
[/quote]

no i dobrze. Tochyba tylko jakiś totalny worek bez dna był jeśli chodzi o kasę z tą hodowlą i arabów i tych niby sportowych bo przecież na początku takie próby czyniliście.

Tania: no nie byle jakie. Ale jak modelowo zad przebudowany 😲
Ale jak modelowo zad przebudowany 
Ona wtedy chyba miała rok. Może mniej, nie pamiętam. To taki dziwny okres , kiedy konie tak rosną śmiesznie.
Zobacz na fotkę dorosłą. Już jej reszta ciała dogoniła do pupy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się