DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

sei   . let's grow old together & die at the same time .
19 marca 2012 20:24
krysiex, świetne! te białe szczególnie przypadły mi do gustu - mistrzostwo!  😜 😍
sei nie białe nie białe....STARLIGHT to jest  o takie :P  dzięki dzięki aż chce się dziergać dalej :kwiatek:

CeraŁ   dużo dużo zmian..
19 marca 2012 21:46
a ja dziś miałam niespodziankę - przyszłam po pracy i po stajni do domku a tam paczka - mój zamówiony pad od ivett  🏇 jest c u d o w n y !! inaczej się nie da twego opisać  😍 (zdjęcie było już tutaj stronę, dwie wcześniej - ciemna, krwista czerwień z haftami po obu stronach) - na żywo wygląda jeszcze lepiej  😍 teraz tylko obfocić na modelce  🏇
Zorilla a jaką farbką ty odświeżasz ogłowia? bo ja też mam jedno trochę pościerane ale to takie na co dzień może i ja bym sobie odświeżyła? masz jakieś namiary gdzie można ją kupić
Renoskór, np. allegro ok 5zł 😉
porzuciłam pady aby czynić to 🙂  narazie prototypy i testy materiałowo wytrzymałościowe 🙂
tunrida
tez tak mam jak ty z tymi krzywymi czaprakami, nie wyjade tak ze stajni jak tak krzywo bedzie lezalo, mega mi sie to nie podoba  😀iabeł:
escada
sio na psie forum, zdrajco  😁 !🙂😉) piekne sa, ten na dole rozowy mi sie bardzo podoba  😍 to jest skora pod spodem? a dla kotow szelki tez robisz?
Za bardzo kocham re-v zeby isc na dogomanie  😁  narazie szyję to na co mi przyjdzie pomysł a znajomi testują wytrzymałość, jak wszystko będzie jakościowo ok to będę szaleć dalej 😉
escada ile takie cudo? , bo ja też chcę taką różową z łapkami, a szyjesz też szelki w takich wzorach?
escada - szyłaś już takie wcześniej?
moja koleżanka zamawiała takie do sklepu(a głównie dla swoich psób bo ceny byly troche kosmiczne), może z rok temu jeszcze? przepiekne... z aksamitu, jedwabiu, wysadzane svarowskimi, albo z koralików ... no cuda! szczególnie podobały mi się w wersji szerokiej - te dla chartów to był juz szał - bo dobrze widać  😁
- to twoje może były?

Zorilla - ja ogłowia jak starta ta malowana warstwa, czy nawet jakieś uszkodzenia w siodłach, butach itp traktuje farbą akrylową - ale taką artystyczną, mam 1 taką firme sprawdzoną 😉. po rozwodnieniu w odpowiedniej proporcji daje połysk (zależny od rozwodnienia) nawet identyczny jak skóra, nie ściera się, chroni...
Zorilla, horse_art,  czy po tych farbkach ogłowie jest tylko błyszczace? efetu lakierowania ne da sie tak uzyskać zapeewne?

Escada, jak bedziesz potrzebowac testera na malutkie urocze dla kotków to sie zgłaszam 😍
escada o matko one są prześliczne!!! a kantara dla ogra byś takiego nie zrobiła??  😁
escada przyłączam się mega super  👍 mimo że nie końskie
horse_art a ta farbka akrylowa nie ściera się podczas czyszczenia ? bo moje właśnie podczas czyszczenia mydłem glicerynowym do skór się pościerały mimo że nie tarłam za mocno ani nie przemaczałam, podejrzewam że dziadowska firma i mam teraz ogłowie w jaśniejsze plamki   🤔
Zorilla dzięki popatrzę i przyłączam pytanko odnośnie czyszczenia
Jajkonik Szajbusek od Sio w swoim nowym domku.
Na postoju konik grzecznie wisi, a podczas jazdy galopuje.  😍 (nie przeszkadza mi jego dyndanie zupełnie, nie widzę tego jak prowadzę)  Natomiast z nim w samochodzie jest mi przyjemniej. Jest do kogo gębę otworzyć.  😁

sei   . let's grow old together & die at the same time .
20 marca 2012 11:43
escada, obłędne! jak tylko sprawię sobie psa to uderzam do ciebie  😍
efekt lakierowania to raczej nie ..taki matowy polysk. lub matowo - zupełnie jak skóra, tam gdzie "żywa" (np boki, od spodu) to rozwadniam mocniej żeby wchłoneła, na licu -gdzie malowane fabrycznie - na koniec delikatnie przeciągam gęstrzą (np palcem przecieram) i wyglada jak w nowym. ale ta warstwa na wierzch już bardzo bardzo cieniutka.
tak kładziona nie ściera sie ... nakladam kilka warstw - najpierw dość mocno rozwadniam żeby wsiąkło głeboko, potem coraz mniej. bo jak się posmaruje grubo, bez "zagruntowania" to może po prostu złazić bo będzie tylko na wierzchu leżeć. akryl (dobry, prawdziwy nie jakieś dziadostwo) to taki plastik, guma. naprawde fajna rzecz żeby odświeżyć czy zamalować np slady po zębach. siedziska np bym nie ryzykowała w całości, ale ogłowie, czy właśnie jakies tam przetarcia, uszkodzenia - sprawdza sie rewelacyjnie. no i obniża nasiąkliwość na pewno, utrwala- w koncu to taki plastik 😉
polecam  Reeves , oraz amsterdam z lepszych serii. one własnie widać że sa takie kremowe i "plastikowe". po zaschnięciu sa matowo błyszczące, nie rozpuszczają się, nie spierają (!)...
generalnie to i ich używam do malowania obrazów hehe 😉
takich specjalnych (poza tymi do malowania na tkaninach skórze - ale artystycznego nie używałam...wiec nie wiem)

a dziś maluje pisanki 🙂 niestey mój magiczny kuferek z zestawem został w 2 domu, wiec jak kupie do końca tyg nowe albo przywiozę tamte, to sie pochwale choć tymi "końskimi" 😉))
escada - boooskie  😜
Aleks   Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
20 marca 2012 14:33
tunrida -  A w brzuszku co ma ? Rozumiem, że jajko ?  🙂  😍

escada -  Czy w rozmiarze dla rottweilerów też robisz ?  😍
escada piękne! Zawsze marzyła mi się taka obroża dla psa haha
Jednak mój zawsze wszystkie tego typu ściąga :/
No i chodzi w kolczatce.
Nuna, spróbuj w takim razie półzacisk, kolczatka tylko dlatego że ściąga obrożę to dość drastyczne rozwiązanie 😉
escada piękne! Zawsze marzyła mi się taka obroża dla psa haha
Jednak mój zawsze wszystkie tego typu ściąga :/
No i chodzi w kolczatce.

ale że tak tą kolczatkę na codzien? a nie tylko na spacer?
I na zwierzu.
To i ja pokażę na modelu .
Model  to Lider .

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
20 marca 2012 18:32
escada, ja mogę oddać swoje psy na "krasz-testy" 😀
Wiedk- cudo, szczególnie kolorystycznie fajnie wypada.
escada- no właśnie- może kantary?
Zorilla- super, ale jak dla mnie kolor do ciemniejszego konia by bardziej współgrał.
turida- no i przekąska zawsze jest!

A propos renoskóru- lata temu pomalowałam tym  brązowe siodło na czarno i nawet długo się to trzymało ( kilka lat).
marysia550 kolor jest intensywniejszy, a pad i tak nie dla mnie wiec nie wiem jaki koń będzie go nosił 😉  modela miałam ciemnokasztanowatego.

Widek07 cudne wiadomo, ale czy nie powinien być ciut ciut dłuższy?
No Lider mały nie jest , a czaprak nie jest jego , no ale  chociaż nie odstaje  ❗
He he nie odstaje, jest super 😉 Chodzi mi od dłuższy względem siodła, tybinki a nie całego konia 😉
Śliczny pad, śliczny koń, prześliczne ujęcie  🙂  ( co nie zmienia faktu, że bym cofnęła siodło o 2-5 cm  😁 )
Na wysokość ma 55 cm , może zwiększę do 60 cm  ❓
Ten ostatni zrobiłam na 60 ,nie był jeszcze na koniu, ale wydaje się taki pokracznie wielki
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się