Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Wie ktoś, czy w łódzkim w najbliższym czasie szykują się jakieś egzaminy na brązową odznakę?
Hmm...podejrzewam,że najszybciej to w ŁKJ lub Bogusławicach.Może zadzwoń tam i się zapytaj 😉
Wracając do Rydzyn - czy tam się trochę nie zmieniło? Wiem, że mają halę, coś się podobno pozmieniało w obsłudze. Muszę tam podjechać i obejrzeć bo w sumie w sąsiedztwie trzymam konia.
a w Łkj nie będzie jakiegoś egzaminu na brązową odznakę?
trzeba zadzwonic i dopytac...jest juz kalendarz na 2012?bo ten na stronie ozj mi sie nie otwiera 😵
Dlaczego ten wątek jest tak  rzadko odwiedzany?
agulaj   wiosna sie zaczeła... 😍pewnie wszyscy po pracy i szkole lecą do stajni 😉

Mam pytanie potrzebne namiary na rymarza w łodzi czy też okolicach  ...proszę o info 👀
A ja szukam dobrego kowala za rozsądną cenę, który dojedzie w okolicę Lutomierska.

A pogoda rzeczywiście cudna.
Wiosna za oknem, widzę że zaczynają się rajdy konne  🏇 zaraz majówka 🙂

Podacie mi sprawdzone rajdy/ wyjazdy 1-3 dniowe : p Tylko w Łodzi i okolicach  😁
jest problem ponieważ nie chcę jechać na moim rumaku tylko z tej stajni, która organizuje rajd; P

jest to pilne
Happy horse....jest wyszukiwarka...sa telefony...wiele możliwości żeby samemu sie dowiedziec 🤬
Wyszukiwarka wyszukiwarką, ale chyba po to mamy forum ,żeby zapytać, moze ktos coś wie i może polecić....
a przy okazji trochę "żyje" nasz " łódzki" wątek 🤣
Zauważyłam, że dogorywa. 😉
Podglądam inne wątki "regionalne" i tam dyskusje są a tu cisza.
Wie ktoś coś o kowalu jakimś?
Agulaj wszyscy w stajni wiosna idzie 😅 ja wlasnie czekam na chochola na widzew i do stajni.
Kowala sciagam spod Lublina wiec nie pomoge..no chyba ze Jacek Stasiak moglby podjechac do Ciebie.
Też polecam pana Jacka Stasiaka. Do mnie (okolice Kutna) dojeżdża bez problemu.
poważnie podobają Wam się kopyta po robocie Stasiaka?
Mi się podobają...... A coś z Nim nie tak?
co kto lubi 😉 ja juz dobrych rad nie daję, bo potem to ja mam problem 😉 zwyczajnie sie pytalam, czy naprawdę uznajecie TO za dobrą robotę, ale jesli tak,to nie moj interes 😉
Czyżby kowali brakło w łódzkim....? Maciek Koza fajnie robi.
Jak na lodzkich kowali to jest najmniej inwazyjny,chetnie sie uczy,jak dostanie wskazowki to tak robi.u nas kopyta nie wymagaja jakis ortopedycznych cud wiec jest ok,nawet Wiwiana stwierdzila ze ok.
No ale masz racje co kto lubi sa tacy co lubia wysokie pietki,male kopytko ikrotki przod a po roku dwoch latach koziniec i podsiebek
żeby po dwóch latach, ja widziałam taką akcję po dwóch korekcjach pewnego speca...
A co sadzicie o Michał Kołaczek?
Jacek Krogulski też chyba robi kopyta
A ile dani panowie biorą za usługę? Będę potrzebowała do trzech koni z czego jedna nie widziała dawno kowala i kopyta w masakrycznym stanie. Ale jak właściciel powiedział: "no nie mam kiedy się kiedy za to wziąźć..."
60 zł
a ja korzystam z usług Piotra Wieczorka i jestem bardzo zadowolona
U nas robi wcześniej wymieniony pan Jacek Krogulski. Bardzo porządnie kuje, nigdy nie mieliśmy problemów z odpadającymi podkowami czy tego typu sprawami.
Happy horse....jest wyszukiwarka...sa telefony...wiele możliwości żeby samemu sie dowiedziec 🤬

eh.. tak wiem  😫 ale mi chodzi o sprawdzone rajdy i takie gdzie dają mi konia na rajd (nie na własnym )

Mi jest ciężko coś znaleźć na 1-3 dni : p tylko w Łodzi i okolicach ...
To może podacie mi jakieś stajnie które  takie rajdy organizują.

Sorry ale uważam, że forum jest po to by pytać a nie wygrzebywać głupoty w wyszukiwarce.
Z tego co wiem stajnia wiki organizuje rajdy:-)
kermit   Horses horses everywhere ..
19 marca 2012 19:30
Agulaj - do Ciebie ?
Mogę Ci polecic p. Arka. Robił moje jak stały blisko twojej stajni i dojezdza też w moje okolice. Termin zawsze ustala jak jest w okolicy to nie liczy za dojazd. Werkuje za 40. Ma pomocników i kuje też na ciepło.
Kermit daj mi namiar na priv. Ja nie kuję co prawda tylko werkuję. A będę musiała kogoś znaleźć po przeprowadzce.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się