pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury
Chce zrobić kolorowe końcówki włosów.
Jedna koleżanka robiła w fryzjera, najpierw jej rozjaśnił, później położył kolor.
Druga kupiła toner w jakimś sklepie fryzjerskim i robiła sama, tyle że ma w miarę jasne włosy.
Czy u mnie (mam ciemne włosy) przyjmie się taki toner? Czy muszę iść do fryzjera żeby rozjaśnił włosy?
Ada, raczej powinnaś rozjaśnić, bo na ciemne kolor może ci się nie przyjąć. Za mną też chodzą kolorowe końcówki ale wszyscy mi odradzają i mówią, że po tygodniu sie spiorą i zostanie wielkie NIC. Tyle, że ja jestem po dekoloryzacji i mam b. jasny blond 😉
Babi, w takim razie wybiorę się do fryzjera 🙂
Moja koleżanka dostała od fryzjerki toner i sama poprawia kolor w domu bezproblemowo.
Fakt spiera się ale według mnie wcale nie tak szybko z tego co obserwuje 😉
Babi mi się nie spiera😉
Wiadomo kolor traci na intensywności ale praktycznie nie wypłukuje się do końca😉
Ja mam kolorowe włosy od połowy grudnia.
Kolor który zrobiła mi fryzjerka faktycznie bardzo szybko się wypłukał do bardzo jasnego pomarańczu i później sama sobie robiłam tonerami różowym, fioletowym i czerwonym. Maluję je tak raz w miesiącu i jest ok.
Ada na ciemnych włosach praktycznie nie widać koloru. Lepiej utlenić.
A ja z okazji wiosny, która już nadchodzi - tej wersji się trzymam 😉 Też dziś walnęłam kolorek na włosy.
Epikea, a jaki sobie zrobiłaś?
Ja się też koniecznie muszę farbnąć z okazji wiosny, zastanawiam się tylko nad kolorem:
Rude, czy nadal brąz, tylko inny odcień... 🤔
wczoraj doczepka i zmiana koloru ;-)
mam włosy do pasa - rudo-brązowe
😍 😍 😍
Była już któraś z Was u tej fryzjerki z Gocławia? 🙂 Muszę się zapisać na przyszły tydzień i ciekawa jestem opinii innych.
Ja się zapisałam na 4.04
Bardzo miła babeczka!
Dodofon nie wierze 😀 pokazuj natychmiast 😎
Stosowałyście może kosmetyki Macadamia Natural Oil?
Właśnie zamówiłam sobie zestaw i zastanawiam się czy mam się spodziewać fajerwerków czy też nie
Edytka, kupiłam maskę do włosów. jest dobra, ale w tych granicach cenowych, a nawet niższych znacznie bardziej wolę produkty yes to carrots, gdzie odżywka sprawuje się tak samo dobrze jak maska macadamii.
a maseczka yes to carrots w porównaniu do macadamii jest obłędna.
ja kupiłam litr maski fryzjerskiej za 35zł
jest świetna, mam długie włosy więc nie plączą się po niej, są lekkie i nie oklapnięte jak po niektórych, polecam!
dokładnie ta:
Używał ktoś szamponu i maski Kerastanse nawilżającej i może zdać relację z efektów?
Thymos czekoladowy brąz
farba ta piankowa ze "Szwarckopfa" 🙂
zuzia. spróbuję zatem tę marchewkową maskę! 🙂
Z macadamii wzięłam szampon i odżywkę do codziennego stosowania w komplecie z olejkiem w sprayu i grzebieniem nasączonym olejkiem. W internecie jest mało opinii o tych produktach, ale używa ich mój fryzjer. A że jest on cudotwórcą i magiem (i jedyną osobą na świecie, która oduczyła mnie używać prostownicy :hihi🙂 to pomyślałam, że przetestuję "orzeszkową pielęgnację" 🙂
[font=Verdana]POZNANIACY![/font]
Wygrałam dwie wejściówki na forum fryzjerstwa i beauty vision na Targach. Znajoma mi się wykruszyła a potencjalni zainteresowani z mojego kręgu aktualnie są a) w warszawie lub b) w Białymstoku jak to w weekend.
Kto jest zainteresowany pójściem na targi, proszony jest o jak najszybsze zaanonsowanie się!
Pewno można złapać jakieś ciekawe promocje, pogadać z zawodowcami, pogapić się na małe fryzjerskie cudeńka. Targi dziś się kończą!
A ja wczoraj zaczęłam przygodę z olejowaniem włosów. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo obecnie włosy wypadają na potęgę i są zniszczone mimo, że zasze raczej o nie dbałam i w życiu nie miały na sobie farby...
oo i jak to się z blondem łączyło?
Dla przypomnienia mowa była o rudościach,czerwieniach.
Wstawię, bo pytanie padlo, a nie mogłam wtedy doszukać się zdjęcia, teraz wpadłam na nie przypadkiem. A było tak:
http://s242.photobucket.com/albums/ff230/elidebell/?action=view¤t=DSCF6502.jpg
dziewczyny powiedzcie czy nowe kosmetyki Herbal Essences sa takie same jak stare tylko zmienili opakowanie? Czy jakosc tez jest inna? Wlasnie sobie przypomnialam o tym szamponie, uwielbialam go kiedys, bardzo sie pienil i pieknie pachnial i wlosy byly bardzo ladne.. Powiedzcie ze sa takie same 😉 😀
nerechta, nie wiem, czy przez ostatnie 4 miesiące zmieniło się opakowanie, ale jeśli nie, to IMO szampon się bardzo słabo pieni, chyba, że masz mega mokre włosy i nałożysz go dużo (ja zawsze wyciskałam delikatnie włosy przed nałożeniem szamponu). Pachnie, ale tylko podczas mycia i nie tak intensywnie jak odżywka. Odzywki są mega 😀
czy któraś z was używała cementowej serii kerastasse?
Edytka, zdradź namiary na fryzjera maga 😀
ja mam do herbala 'z kiedyś' okropny uraz bo moje wtedy długie do pasa włosy po szamponie zamieniały się w wielki kołtun i bez odżywki i wyrywania połowy przy rozczesywaniu się nie obywało :/
Anaa ja używam. Niestety nie widzę efektu oprócz braku kasy w portfelu. 😵
kurczaki... stary herbal mam na mysli te butelki

nowe sa wiecie jakie 🙂 Hm, no zmartwilas mnie Scottie! Pamietam ze to byl kiedys jeden z moich ulubionych szamponw.. no nic, sprobuje w kazdym razie i zobaczymy 🙂
Nowa wersja dalej strasznie kołtuni włosy 🙂 Pod tym względem się chyba nic nie zmieniło :P
Edytka, zdradź namiary na fryzjera maga 😀
Miłek Design. Moim magiem jest Michał. Jak kiedyś zostanę partnerem w mojej korpo to mu postawię złoty pomnik i zatrudnię jako osobistego fryzjera zeby mnie szykował do pracy każdego ranka 😀 Mam do niego pełne zaufanie, na dzień dobry mówię mu, żeby zrobił z moimi włosami to co uważa za słuszne. Sam wybiera kolor farby, strzyżenie, a czego by nie zrobił to ja wychodzę w takim nastroju -> 😍 😜 😀 💃
Scottie, to czy ja mogę wiedzieć, co w takim razie jest takie super, że przeżywacie to kołtunienie? 😉