Czasopisma branżowe- czujecie niedosyt?

Ja czytuję amerykańskie westowe. Bo Roleski Ranch prenumeruje i mogę popatrzeć sobie.
Inaczej nie było by mnie na to stać . Drogie bardzo. Piękne, grube. Mnóstwo reklam.
Oglądam sobie.
Za to chętnie bym w necie czytała. Chyba, że acta zabroni?
W gruncie rzeczy takie podziały są fajne. Każdy czyta o tym co go interesuje. W końcu co jest do wszystkiego to jest do niczego :P
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
10 lutego 2012 08:46
fajne fajne z tym że nie ma co się porównywać do USA gdzie koni chyba z 20 milionów mają ludzie
Mnie dziwi zakaz reklamowania się w prasie lecznic . Podobno taki jest?
Strony netowe wolno mieć a w prasie reklamować nie wolno.
Tak mi ktoś tłumaczył. 
A było by to w czasopismach psich, kocich, końskich, wygodne.
O! Znalazłam:
http://www.vetpol.org.pl/www_old/Uchwaly/116-2008-IV.pdf
W sumie off top, ale reklama łączy się z czasopismami.
Wrotki słusznie pisał o korporacjach.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
13 lutego 2012 13:48
Koński Targ zachęca do wypełnienia ankiety:
http://www.konski-targ.pl/ankieta.html
Wypełniłam. Widzę, że idzie moda na e-gazety ?
E książek nie polubiłam.
Hurra! Wczoraj kupiłam KP stare od nr 1. Szkoda, że nie było zerowego, ale i tak się cieszę!!! Zamiast pracować przeglądam, przekładam, czytam i nie mogę się nacieszyć  😅  Mój portfel płacze, ale co tam do przyszłego miesiąca będę wyciągać zapasy z zamrażarki, już krótko zostało tego miesiąca.

Czytuję zagraniczne, uwielbiam niemieckie, bo są fachowe, rzetelne, przejrzyste. I duuuużoooo różnych danych, zestawień, tabelek. Kiedyś dostawałam do poczytania  🤔 (ale o dziwo co nieco rozumiałam) taką czarno-białą holenderską cotygodniową gazetę ( na  papierze jak nasze dzienniki, tylko format trochę dłuższy) z wynikami zawodów, pokazów, premiowania źrebiąt różnych ras. Świetna rzecz. I tanie było. Nie wie ktoś jak to się nazywa? Zapomniałam tytułu.
" Księga Kawalerii" tom 1. Cudowne. Polecam. Autorom dziękuję.
Dziękujemy 🙂 Autorów dzisiaj boli głowa, bo wczoraj opijali pierwszą część, a dzisiaj siedzą, marudzą i składają cześć trzecią 🙂
Dziękujemy 🙂 Autorów dzisiaj boli głowa, bo wczoraj opijali pierwszą część, a dzisiaj siedzą, marudzą i składają cześć trzecią 🙂

Ja również dziękuję za cz. 1. Czekam z zainteresowaniem na następne.

Przy okazji.... mamy w rodzinnym albumie trochę zdjęć z lat 20tych z I Pułku Strzelców Konnych z Garwolina. Mój rodzony dziadek tam służył. Jako poborowy.
Wiem, że któryś z kolei tom będzie poświęcony temu pułkowi (czekam na niego z niecierpliwością). Może zdjęcia się przydadzą?
Piękne. Przeczytaliśmy na głos i łza się kręciła co dwa zdania.
@Damarina, oczywiście, że jesteśmy zainteresowani, proszę o kontakt na redakcja@szablaikon.pl to dogadamy szczegóły.  😀
Czy forumowicze prenumerujący bądź kupujący Konia Polskiego mają go już w rękach?Bardzo by mi zależało na 1 artykule, a w empiku będę dopiero w poniedziałek.
a kiedy w ogóle wychodzi KP? którego dnia miesiąca?
Zaraz znów mi jakiś zawistnik na priv wyśle docinki, że reklamuję własne artykuły, ale uspakajam : nic tym razem nie napisałam.
Jednak, powiedzmy.... zainspirowałam.  😉
I z radością powiadamiam, że w marcowym KP spotkacie tekst o naszej dyskutantce i jej magicznym koniu za..... 123 grosze.
Więcej nie zdradzę.
p.s
w zasadzie to Katija mnie nakierowała i na osobę i konia.  :kwiatek:
galopada_   małoPolskie ;)
06 marca 2012 17:28
ja dostałam dzisiaj KP. Lepszy niż poprzedni numer, jednak nie czyta się tego tak dobrze jak jeszcze 2-4 lata temu  🙁 wtedy jak się otworzyło gazetę, to nie wiadomo było co pierwsze czytać więc czytało się ,,od deski do deski". Teraz z chęcią przeczytam 3-4 artykuły.... resztę w wolnej chwili jak się nudzę.
ciekawe czy świeża informacja, że mozna juz miec magazyn hipiczny , po raz pierwszy w Polsce w wersji e-wydania , otrzymując dostęp do tej samy treści za 1/3 ceny to jest zdaniem administratora strony reklama , czy tez raczej  istotna informacja dla milosnikow hipiki. od dzisiaj kon polski w wersji e-magazyn na stronie konpolski.pl 
ciekawe czy świeża informacja, że mozna juz miec magazyn hipiczny , po raz pierwszy w Polsce w wersji e-wydania , otrzymując dostęp do tej samy treści za 1/3 ceny to jest zdaniem administratora strony reklama , czy tez raczej  istotna informacja dla milosnikow hipiki. od dzisiaj kon polski w wersji e-magazyn na stronie konpolski.pl 

Zachwycam się. Nowoczesność zawitała i do nas.
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
15 marca 2012 20:27
MI obecny ,,Koń Polski" się nie podoba i nie będę przedłużała prenumeraty.
Ja sama kupiłam KP dwa egzemplarze i jeden miałam darmowy, ale to tylko z okazji zdjecia mojej kobyły i akapitu na jej temat. Przeczytałam połowę, resztę przejrzałam, normalnie czytam ok 1/4,ale tym razem 1/4 stanowił temat, który mnie bezpośrednio interesuje.
Skoro jest taka możliwosć to moze skorzystam z e wydania.
Ja to jestem chyba starej daty bo się nie znam na e-wydaniach.
To się wysyła sms i dostaje jakieś hasło i czyta w telefonie??  👀
Nie potrzeba lupy do tego??
Tania- a na kompie czytać nie mozesz?
Tania- a na kompie czytać nie mozesz?

No mogę. Też mi wzrok męczy. Niby znacznie taniej, można tylko wybrane numery czytać, ale ja jakaś niedzisiejsza jestem chyba.
Na www piszą, że można i w telefonie. Nie bardzo to sobie wyobrażam. Oślepłabym chyba. Tak już odbiegając od KP (bo ma czkawkę)
e gazety są teraz popularne? Właśnie jeden tygodnik mnie odesłał do e wydania. Buuuu....
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
16 marca 2012 10:57
Tania, na telefonie możesz powiększyć czcionkę tylko wtedy jest więcej przewijania 😁
Tania, na telefonie możesz powiększyć czcionkę tylko wtedy jest więcej przewijania 😁

Hi!Hi! Chyba polecę po telefon dla seniora. Akurat mi się umowa kończy.
I Ty czytujesz w ten sposób prasę? Podziwiam.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
16 marca 2012 11:00
Prasę nie ale forum owszem, na nudnym wykładzie czy w autobusie. Jak miałam stary, niedotykowy telefon to czytałam e-booki 😀
Mazia   wolność przede wszystkim
16 marca 2012 12:41
A mi się wyjątkowo ostatni numer KP bardzo podobał i przeczytałam ok 3/4 gazetki (sczególnie o hucułach i dziedziczeniu maści) Wszystko z wyjątkiem okładki 😤
Tania czytałam o koniu za 123 grosze miły artykulik  😉
A dla zainteresowanych informuję, że kolejny numer Hodowcy i Jeźdźca będzie poświecony zimniokom  😉
Mazia- te same artykuły spowodowały, że ja też dużo przeczytałam.
Hej kochani 🙂

Jak się okazuje, tworzenie takiej idealnej gazety wcale nie jest takie proste 😀 Trzeba było założyć gazetę, by się o tym przekonać 😉 Tak więc wraz z zespołem podjęłyśmy wyzwanie 😀 Nowa elektroniczna gazeta KonnaCafe jest oczywiście darmowa. Kierowana jest przede wszystkim do młodzieży i "rekreacji jeździeckiej" bo ta w Polsce jest najmniej dopieszczona przez prasę.

Gazeta dopiero co ruszyła, trzy dni temu miała swoją premierę.
Pobierzecie ją na www.konnacafe.pl. W zakładce "magazyn" macie wybór: ściągnąć wersję lepsza jakościowo, lub szybszą w pobieraniu.

Jako zespół czekamy na wszystkie sugestie - mailowo, forumowo, telepatycznie...

To tyle 🙂😉)
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
03 kwietnia 2012 14:48
fajnie, tylko jak dla mnie niepotrzebnie zaśmiecacie swoją publikację "naturystyką".
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się