Stajnie w Warszawie i okolicach

Ja jadę w ten weekend. Jak dacie znać które to Wasze i jak wygląda to zrobię foto 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
13 marca 2012 14:43
poszło pw! DZIĘKUJĘ!!!!!! :kwiatek: :kwiatek:
Mehari, źle zrozumiałam. W mojej okolicy głównie RAOwcy.
Mehari   nic nie dzieje się bez przyczyny..
13 marca 2012 15:35
Burza, RAOwcy ?? ;>
Mehari   nic nie dzieje się bez przyczyny..
13 marca 2012 15:37
aaaaaaa już kumam... 🙂

dzięki
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
14 marca 2012 21:11
Czy jakiś re-voltowicz orientuje się może, czy na SGGW jest pensjonat? 😉 Jeśli nie dla wszystkich, to choćby dla studentów rzeczonej uczelni? A może jest ktoś z AZS SGGW i wie jak to jest z dostaniem się do sekcji jeździeckiej? (chodzi mi o to czy jazda na odpowiednim poziomie gwarantuje przyjęcie czy może liczba miejsc jest bardzo ograniczona i trzeba spełniać jakieś specjalne warunki? 😉 ).
Smarcik nie wiem jak teraz bo ja jakieś 4lata temu dowiadywałam się o sekcję a o pensjonat przeszło 2lata temu😉
Jeśli chodzi o sekcję to w ramach w-f można było jeździć konno o ile odpowiednio wcześnie się zapisało i były to zajęcia płatne. Z tego co słyszałam to raczej nie ma co się nastawiać na zdobycie niewiadomo jakich umiejętności😉
Co to pensjonatu to bardzo masz optymistyczne myślenie hehe😉 Oczywiście nie ma żadnych przywilejów dla studentów sggw i szczerze mówiąc to nie wiem czy jaki kolwiek pensjonat jeszcze tam funkcjonuje😉
Jak ja chciałam tam miejsce to akurat tworzył się Polandpark i nie było nawet co marzyć o tym żeby się coś zwolniło😉 Zresztą z forumowych plotek i ploteczek coś kojarzę (mogę być w błędzie), że specjalnie podwyższana była cena pensjonatu, żeby ludzie którzy już mieli konie w pensjonacie się powynosili i żeby było więcej miejsca dla koni PP.
gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
14 marca 2012 22:12
Stajnia sggw głowna jest tylko na konie uczelniane ,druga stajnia to stajnia hipoterapi a trzecia stajnia to stajnia dzierżawiona przez polandpark miejsca w stajni 3 są przynajmniej w czasie wakacji ok czerwiec sierpień wtedy przebywa tam tylko kilka koni reszta na wyjeżdzie . ALe pensjonatu anio sggw nie prowadzi obecnie ani poland park  nie ma w swojej ofercie .
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
14 marca 2012 22:16
Jazda w sekcji dydaktycznej to co innego niż sekcja AZSu to po pierwsze. Po drugie w sekcji dydaktycznej niewiele się można nauczyć, jak to na jeździe w 8 osób. Za to koniska raczej przyjemne, dobrze reagujące na łydkę, nie jakieś mułki 😉 Dla studentów jazdy tańsze niż komercyjne bo po 35 zł i nie muszą być tylko w ramach wfu tylko student może po uiszczeniu opłaty za semestr jeździć "bo lubi". O pensjonacie nic nie wiem poza tym, że w stajni dydaktycznej nie było wolnego miejsca(ostatni raz byłam na w poprzednim semestrze ale pewnie nic się nie zmieniło), w klinice stoją chorowitki a PP to osobna sprawa, niezależna od SGGW
Zresztą chyba u nas sekcja azs jeździecka nie istnieje😉

Edit. Sory sprawdziłam... istnieje😉
Smarcik nie wiem jak teraz bo ja jakieś 4lata temu dowiadywałam się o sekcję a o pensjonat przeszło 2lata temu😉
Jeśli chodzi o sekcję to w ramach w-f można było jeździć konno o ile odpowiednio wcześnie się zapisało i były to zajęcia płatne. Z tego co słyszałam to raczej nie ma co się nastawiać na zdobycie niewiadomo jakich umiejętności😉
Co to pensjonatu to bardzo masz optymistyczne myślenie hehe😉 Oczywiście nie ma żadnych przywilejów dla studentów sggw i szczerze mówiąc to nie wiem czy jaki kolwiek pensjonat jeszcze tam funkcjonuje😉
Jak ja chciałam tam miejsce to akurat tworzył się Polandpark i nie było nawet co marzyć o tym żeby się coś zwolniło😉 Zresztą z forumowych plotek i ploteczek coś kojarzę (mogę być w błędzie), że specjalnie podwyższana była cena pensjonatu, żeby ludzie którzy już mieli konie w pensjonacie się powynosili i żeby było więcej miejsca dla koni PP.

Akurat przez ten rok stałam na Wolicy i te plotki i ploteczki to zwykłe bzdurki... Dostaliśmy wszyscy jak jeden mąż wypowiedzenia i dla każdego było jasne, że PP przejmuje stajnię pensjonatową i po wakacjach powrotu nie ma. z tego co wiem nie ma pensjonatu ani w dydaktycznej, ani w PP. Z resztą nie ma padoków, nie ma karuzeli, jest bardzo ograniczone wejście na halę obecnie, więc na dobrą sprawę po co się pchać? 🙂
14 marca 2012 22:55
Zresztą chyba u nas sekcja azs jeździecka nie istnieje😉

Edit. Sory sprawdziłam... istnieje😉

Istnieje ale chyba nie zawsze jest wystarczająco chętnych aby ruszyła 😁
ja na sggw bylam miesiac temu.w PP nie ma wolnych miejsc ,a cena pensjonatu 2,200zl.jest fajna hala z lustrami,(do poludnia nikt nie jezdzi,pozniej ciezko o kawalek miejsca).konie raczej siedza w stajni,jest maly padoczek(nigdy nie widzialam koni puszczonych).
wlasciciel PP wspomnial tez o pensjonacie w sggw.wtedy ponoc byly miejsca,bo duzo osob sie wyprowadzilo(zostaly wypowiedzenie).wiem,ze PP jest zainteresowany dzierzawa tej stajni.
ogolnie warunki treningowe i mieszkalne,dojazd siwetne,atmosfera, brak padokow i terenow no i cena-na niekorzysc
15 marca 2012 08:15
Padoki są, konie z PP też tam chyba wychodzą a na hali przed południem nie zawsze jest pusto, ja np. miałam jazdy z sggw na 8-8:30 więc dopiero koło 9:30hala była wolna a zdarzało się, że wtedy wchodziła dziewczyna lonżować lub ruszyć/ naprawić konie sggw 😉
pensjonat kosztuje 2200 zł? to co tam takiego jest?
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
15 marca 2012 09:03

zagłębie bogatych mieszkańców okolicznego Wilanowa chyba...

To, że nie trzeba nigdzie daleko jechać i tankować?
i metro prawie przystanek autobusowy od stajni 😉
Sekcja jeździecka AZS SGGW była od dawna. Za starych czasów trzeba się było przejść do Łojka i z nim pogadać, teraz chyba trzeba Pruchniewicza szukać.
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
15 marca 2012 12:36
Dzięki za odpowiedzi  😉 Pytałam o pensjonat bo to praktycznie pod moim przyszłym domem, ale cena 2200 to ogromna przesada  🙄

Co do sekcji, chodziło mi o AZS nie o jazdy w ramach w-fu. Właśnie wybieram uczelnię i bardzo mi się spodobał ten AZS ale chciałabym wiedzieć jaką mam pewność, że on w ogóle funkcjonuje i że się tam dostanę (to dla mnie jedyna zaleta SGGW bo kierunek nie jest przyrodniczy..). Jako że to będzie mój drugi kierunek, taki dla przyjemności, mogę sobie pozwolić na wybranie uczelni pod kątem AZSu  😁 Stąd moje pytanie 😉
Hejka.
Jakiś czas temu prosiłam o pomoc w tym wątku - a mianowicie zależało mi aby ktoś z Was zajrzał do mego konia który stoi w warszawie i powiedział jak się miewa.
Wiele osób było skłonnych pomóc i dlatego dziekuję Arimonie, aszhar, katakumby18, emptyline, Joli ...
w szczególności chcę podziękować Libelli, która mimo swych licznych zajęć nadłożyła drogi i poświęciła swój czas zupełnie bezinteresownie
Bardzo dziękuję i mam nadzieję że kiedyś będę mogła się zrewanżować  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

przepraszam za OT
cieciorka   kocioł bałkański
15 marca 2012 21:12
tak jest tam sarenka😀 tez ja widziałam jak juz sie scimniało😀 wogole sie ludzi nie boi🙂

a kiedy tę sarnę widziałyście ostatnio? Nie wpadła przypadkiem 3,5 roku temu pod samochód?
777 fajnie, że mogłam pomóc 😉
w ogóle mam wrażenie, że "dobro powraca", jakoś ostatnio ja kilku osobom pomogłam a później się okazało, że ktoś inny pomógł mi. Polecam 😉
🚫

A wracając do tematu, czy ktoś z voltowiczów stoi teraz na Bródnie?
Oczywiście. Ja w to głęboko wierze  😉
Libella my z rudziną stoimy w pgrze 🙂
Diva również w pgr.
Konwalia o Was to wiem 😉
ApAnia leci pw 😉
jesli chodzi o sggw gorąco odradzam, stałam tam 4 lata (chyba jestem rekordzistką 😉). w sumie dziwie sie ze mój koń wtedy ode mnie nie uciekł :P na pw chętnie odpowiem na pytania (i poopowiadam ciekawe anegdotki, np o rdeście w owsie...)
15 marca 2012 22:20
druzalkowa, rdest w owsie? Wielokrotnie byłam przy karmieniu i (w stajni dydaktycznej) owies był ładny, czyściutki a konie dostawały do tego jeszcze granulat 😲
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się