DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

ivett - dziekuję :kwiatek:... niezły kameleon 🙂
#!

derka Ivett po trzech miesiącach noszenia non stop 🙂

a kolorki na koniu naprawdę sie prezentuja pięknie!
Czy ktoś z Was wie gdzie można dostać taką szeroka gumę jakiej używa się w sztylpach (ta wzdłuż łydki), moje są w dobrym stanie tylko ta gumka się powyciągała i zrobiły się za luźne :/
Jeśli macie namiar na jakiś sklep albo z 15 cm do odsprzedania byłabym wdzięczna  :kwiatek:
jaka chcesz szerokosc i dlugość? koniecznie czarna, czy dopuszczasz opcję zapaciania pasta do butów? za jakies dwie godziny wróce do domu, to poszukam, bo powinnam mieć 🙂
ooo byłabym Ci bardzo bardzo wdzięczna jakbyś miała kawałek na zbyciu 🙂

teraz jestem w pracy więc mogę na oko podać wymiary (wieczorem wyślę priv)
wysokość to ok. 36-38 cm
długość ok 15-20 cm

sztylpy są czarne, skórzane wiec kolor byłoby fajnie jakby był czarny albo jakiś ciemny, ale zadowolę się i jasnym  - to do ciurania domowego

Isabelle przepraszam za OT ale czy to wyżeł na łańcuchu??  😕
na to wygląda
espana,  tak, przyczepiany na sprowadzanie koni, bo je podgryza, żeby kopa nie dostał, bo to młode i podlatuje i łapie za ogon, spokojnie, dziecinka biega sobie luzem 🙂 15 minut dwa razy dziennie go nie krzywdzi, spokojnie 😉
To dobrze, chociaż pewnie nierzadko zdarzają się takie "kwiatki".
espana,  piesek absolutnie nie jest przetrzymywany cala dobę na łancuchu, biega z dwoma towarzyszami, ale to młode i jeszcze nie do konca konsko zaufane 🙂

powracając do tematu,  Ivett, masz pomysł na nazwę padowej kolekcji? w planach kolejne kolorki może?
przez ostatni tydzień uparcie dłubałam tabliczkę dla kónia i w końcu wczoraj udało się skończyć🙂 dzisiaj uroczyście zawisła na ścianie boksu
Nina,  tez widzę wlkp/han,  🙂

wyryte, wypalone, namalowane? super pomysł z okrągła tabliczką, rzadko sie takie widuje
najpierw zeszlifowane drewno, potem wypalone lutownicą i na koniec polakierowane🙂
Ktoś- no więc tak.....
- odnośnie odpowiedzi pierwszej. Nie wiem o którym kolorze piszesz na zdjęciu zbiorczym. Ale patrząc na zdjęciu zbiorczym na granato-niebieskie i licząc od góry: 1, 2 ,3 ( to jeden jest granatem) kiedy spojrzymy na zdjęcie niebieskości na koniu, to zmienia się kolejność, licząc od zadu: 1,3,2

- odnośnie odpowiedzi drugiej- ten kolor który jest na zdjęciu zbiorczym u góry po prawej to jest kolor po prostu szary. Nie ma go na zdjęciu konia w ogóle, bo ....zapomniałam o nim.  😡  Ale jest to taki zwykły, ładny szary, który dobrze chyba widać, na fotce robionej w domu, którą wkleiła Ivet.
najpierw zeszlifowane drewno, potem wypalone lutownicą i na koniec polakierowane🙂
Bardzo fajny pomysł z tym okrąglakiem  😉
Ja zrobiłam swojemu na desce , muszę zrobić zdjęcie , pokryłam olejem , nie lakierem .

Nina a moja jest wnuczką Geniusa po Druchu  😍 też wlkp
Hipp   Hipster Hippoland
12 marca 2012 15:23
Cześć, wie ktoś jak można zrobić czambon ? W sensie że gumowy. Ile metrów tej linki gumowej trzeba ?
Cześć, wie ktoś jak można zrobić czambon ? W sensie że gumowy. Ile metrów tej linki gumowej trzeba ?

to nie linka gumowa, tylko zwykła guma okrągła 😉  wez na oko, około 3 metry maksymalnie sądzę 😉
Hipp   Hipster Hippoland
12 marca 2012 15:38
Mi chodzi o polipropylenową-bo to chyba jest ta ? I te 3 metry starczą też na doczepienie karabińczyków ?
A ja dostałam właśnie paczkę z padem od ivett.
Cudowny   😍

Jak mnie nie będzie dla mojego horsa stać na euro-stara to myślę , że na pewno wtedy ubierze się w firmie Caball  🏇
a ja mam zdjęcia niebieskiego czapraka podkładka też moja ale to nie moje siodło więc trochę mała
no i szaro czarny
Jaaa! :o
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nabijanie postow

Jak mnie nie będzie dla mojego horsa stać na euro-stara to myślę , że na pewno wtedy ubierze się w firmie Caball  🏇

jak Ivett bedzie owijaski dobrane kolorem robic, to sie nie będę zastanawiac nawet nad inna firmą. wystarczy mi efekt wytrzymalosciowi derki od Ivett, przy której eskadron zimowy wypada bardzo biednie i tandetnie 🙂

dora123,  ładniejszy ten pierwszy byłby, gdyby nie byl tak mocno zaokrąglony na brzegach 🙂
emptyline   Big Milk Straciatella
12 marca 2012 17:31
Właśnie, Ivett, czekamy na owijki i derki i kantary z uwiązem w pasujących kolorach. Zamawiam wtedy cały zestaw.
ale ja mam tylko 2 ręce  😉
ale ja mam tylko 2 ręce  😉

dokup zapas małych chinskich. podobno teraz calkiem niezle ceny mają.
Isabelle bo to czaprak i wena mnie naszła jak już gąbkę wycięłam 🙄, ale się poprawię i następny pewnie  bardziej kwadratowy będzie, tu jeszcze ten niebieski, komentarze jak najbardziej wskazane  🤣

za duze zdjecie
niestety to zdjęcie jest mniejsze nawet niż Twoj awatar, widzę tylko, że tam jest koń:P
dora123 Twoja jest na avatarze? też chyba kawał konia🙂 bo moja to trochę taki wielkolud i się zastanawiam czy to właśnie po tacie może🙂 jakoś nie mogła za dużo zdjęć Geniusa znaleźć
no jest wyższa ode mnie i jak wsiadam muszę szpagat robić coś ok 163 w kłębie a ja ok 160 wzrostu w obcasach  😁 ale w naszej stajni są 2 większe napisz na pw bo nam się oberwie  👿 to nie temat na DIY
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się