DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

nie ona nie jest srokata ma tylko tą plamkę i skarpetki białe
Isabelle tak użyłam cienkiego polaru bo to ma być derka paradna tylko do dekoracji a na prawdę wiało i nie mogłyśmy w ogóle zrobić dobrego zdjęcia jak była w stajni to było ok
tak było jak stała odwrócona w drugą stronę ja mieszkam nad morzem i u nas bardzo często wieje a na razie nie mam dostępu do hali  🙄
Isabelle, myślę, że uszka z płaskiego rzemienia. Zszyć + wkleić łańcuszek. Ja bym dodatkowo próbowała go doszyć jakoś, żeby nie było ryzyka że się rozklei...
Ja wkurzona tym, że ciągle komuś się przydają uwiązy wyprodukowałam swój własny z linki z Castoramy i niech mi tylko ktoś go tknie!

A propos patentów- mam zrobiony gog, ale z taśmy, bo to taki próbny był. Teraz chciałam zamienić taśmę na linkę. Jak myślicie jaka grubość linki - 5mm?
ivett-pady po prostu boskie! co to za kolor, na tej pierwszej fotce-chodzi mi o ten brąz? On jest taki faktycznie brązowo-rudy?  😜

Ekspertki od kolorów - Livia i Juliadna- twierdzą, że kolor podobny jest do Anky mocca
[quote author=Isabelle link=topic=88.msg1334387#msg1334387 date=1331474060]
muszę stwierdzić, ze Ruda oficjalnie ubiera sie w Caball'u.

No to jesteś druga. Pierwszy był Passat.  😁
[/quote]

No, no, chyba się mylisz!
ivett,  kiedy próbnik kolorów i oficjalne zestawy 😉?
LatentPony   Pretty Little Pony :)
11 marca 2012 20:41
Czytałam już dawno temu, że ktoś z Was robił sam siatki na siano? Mógłby mi ktoś pomóc? Z jakiej siatki najlepiej ją wykonać? Potrzebuję oczek około 3 cm  :kwiatek:
ivett,  kiedy próbnik kolorów i oficjalne zestawy 😉?

Kolorki padów już są
Ivett, nie wiem czy doczytałaś, ale nasza dera w stanie prawie idealnym(oprócz jednego haftu) 🙂

jest szansa na takie mocno mieniące kolory (takie jak anky violet czy petrol np? bo bym wolała miec caballowe logo na wymarzonym butterscotch'u 🙂😉
bardzo się cieszę, że się sprawuje 🙂

Kolory mam tylko takie jak na fotce. Na żywo wszystkie widziały Tunrida, Livia i Juliadna. Możesz spytać je o zdanie w sprawie odcieni  😉
Szkoda że nie ma czarnego i granatu  🙁
ivett, ten ciemny róż, co to za kolor? <szał!> z padu skokowego który wstawiłaś rano.
ja poczekam na dziksze kolorki 🙂 ja będzie butter, violet czy petrol to umrę i będę w niebie 🙂
Szkoda że nie ma czarnego i granatu  🙁

jest czarny i granat. Wrzucałam dziś fotkę obu padów.

Burza, wg znawców to kolor prawie taki jak ES plum

ja poczekam na dziksze kolorki 🙂 ja będzie butter, violet czy petrol to umrę i będę w niebie 🙂

butter jest  😉
ivett, piękny kolor 😀
też tak sądzę 🙂
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/85/2220#i

o takiego kolorka mnie się prze Pani rozchodzi 😉

choć może pora trochę za rudą elegancją sie rozejrzec...
ja doskonale wiem o jaki kolor Ci chodzi  😉
i to będzie C2 dokladnie? łał, zatrudnij jeszcze jednego chinczyka i rób prototypa!

a jak się będą nazywały 😉? jakas nazwa oficjalna kolekcji 🙂?

metki z nazwą takie gumowane, na padach i owijkach? mmm ależ mam rozkoszne marzenia 🙂
O a ja bym chciała żółty, taki lemonowy, miętowy, fiolet ale taki jak lavender i ogólnie kolory mocniejsze takie jak N-3 i C-4, a ten C-4 to jest czerwień czy taki pół na pół z różem?
ivett, Naprawdę piękna robota!
**Ola**, to na pw!
Racja, już się poprawiam 🙂
ivett, a jest nadzieja na głęboki, ciemny granat? 😉
C4 podobne jest do Anky bright red.

Głębokiego granatu jeszcze nie znalazłam
Potwierdzam, widziałam materiały na żywo i powiem Wam, że cholernie ciężko jest zrobić fotkę, żeby WSZYSTKIE kolory wyszły odpowiednio. Jak róże wyjdą ok, to zielenie zmieniają odcień. Jak niebieskie ok, to pomarańcze nie. I tak w kółko.

Kolory poza tym się mienią. Nie tak bardzo jak w Ankach chyba, ale bardzo podobnie i naprawdę ciężko uchwycić je wszystkie na jednym zbiorczym zdjęciu.

Może takie fotki coś wam jeszcze pomogą. Trzeba patrzeć na różne zdjęcia jednego koloru, żeby mieć IDEALNY obraz jak on wygląda.

Na tym nie wyszedł żółty i troszkę ciemno zielony

Tu np nie wyszły dobrze brązy i pomarańczowy.

No..naprawdę nie jest łatwo.  🙂
Chyba to zdjęcie które wstawiła Ivet najdokładniej oddaje odcienie. W cieniu ( np fotki w domu) są spokojniejsze, na pełnym słońcu zaś ( na koniu) świecą barwą.
Aleks   Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
12 marca 2012 07:39
tunrida -  dzięki Ci za to zdjęcie próbek na koniu  :kwiatek: . Mam gniadosze więc jak dla mnie idealne 🙂, bo tych co się w Caball ubierają jest już więcej 😉.
tunrida - czy ten w gamie fioletów w środku to jest ten opisany jako F2 na zdjęciu ivett???
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
12 marca 2012 08:01
tunrida, to teraz ciebie zamęczę 🙂
ten granatowo-cobaltowo-niebieski ze zbiorczego zdjęcia - to jest ten sam kolor co prawy dolny róg na koniu (ten najdalej od kłebu) ?

i ten drugi ciemny niebieski - w prawym górnym rogu zbiorczego zdjęcia,to nie ma go na zdjęciach na koniu,tak?
tunrida - czy ten w gamie fioletów w środku to jest ten opisany jako F2 na zdjęciu ivett???

tak, to ten

W słońcu tak wyszedł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się