[quote author=armara link=topic=98.msg1326448#msg1326448 date=1330879197] MMVG Wydaje się być bardzo podobna do brata 🙂 Ślicznie wygląda, to połączenie absolutnie nie do zdarcia 🏇
Szkoda, że nie da się ich sklonować jeszcze, albo odmłodzić. Chyba, że pokryję jeszcze raz i zrobię inbred na Emetyta :P [/quote]
Jest jeszcze szansa, że Mefiu coś zawalczy w hodowli. Oby mu się udało 🙂 🏇 Masz jakieś nowe fotki młodej 👀 ?
[quote author=MMVG link=topic=98.msg1326450#msg1326450 date=1330879267] [quote author=armara link=topic=98.msg1326448#msg1326448 date=1330879197] MMVG Wydaje się być bardzo podobna do brata 🙂 Ślicznie wygląda, to połączenie absolutnie nie do zdarcia 🏇
Szkoda, że nie da się ich sklonować jeszcze, albo odmłodzić. Chyba, że pokryję jeszcze raz i zrobię inbred na Emetyta :P [/quote]
Jest jeszcze szansa, że Mefiu coś zawalczy w hodowli. Oby mu się udało 🙂 🏇 Masz jakieś nowe fotki młodej 👀 ? [/quote]
Nie mam :/ Nie skorzystałam z pogody, ale wkrótce zrobię jak się odfutrzy trochę 😉 i wstawię do młodych koni 🙂 No mógłby Mefisto trochę pokryć, bardzo fajny koń i charakter extra.
Przepraszam że wtrącę :kwiatek: Ale mam pytanie które nurtuje mnie juz dłuższy czas 😉 ktoś mógł by mi wyjaśnić ( pokazać ) czym różni się koń małopolski "nowego typu " od tego w typie "starym" ????
kffiatuszek, z tego co tłumaczył mi pewnego razu członek komisji ZT w Bogusławicach, te w starym typie były niższe(trzeba by w jakiejś mądrej książce poszukać jaka była górna granica) i mocniejszej budowy. Te teraz są bardziej w typie sportowym, są nieco lżejsze i wyższe(niektóre trzylatki przyjeżdżające na ZT mają nawet po 168-169cm :hihi🙂. Ale dokładnie jak to jest to mówię, trzeba by wziąć jakąś książkę na temat hodowli do ręki 😉
galopada_, piszę generalnie, na podstawie przekroju próby selekcyjnej na przestrzeni ostatnich 10 lat- z roku na rok coraz słabsze zdrowie, a koń coraz cięższy
koń koniowi nierówny. Ostatnio trzy konie naszej hod. ( w tym ten wielkolud 175+) miały robiony dokłany TUV i weterynarze az sie dziwili, ze nogi są całkowicie czyste. Mowili, ze teraz zadno kiedy znajdzie się 100% czysty koń, zazwyczaj jest jakieś ,,ale".
kasia&figa , wyładniał Ci konik ! On jest synem janowskiej Barbi po Europejczyk oo ? Ile ma wzrostu ?
monia, Nie, nie jest aż tak źle, ale jako że jest pełnia sezonu stanówkowego, a kryjemy zawsze z zasady ogierami na kolcu, to jakoś najcześciej przy okazji stanówki mam okazję zrobić zdjęcia, że ktoś go do tych zdjęć przytrzyma. Więc to raczej przypadkowo tak się złożyło.
No to gratulacje, powodzenia, chwal sie wynikami. Nasze dziadki też nie tylko kryją, stosownie do wieku mają zapewnione inne rekreacyjne atrakcje rehabilitacyjne dla geriawitów, żeby serce wytrzymało obciążenia w sezonie 😉
No to gratulacje, powodzenia, chwal sie wynikami. Nasze dziadki też nie tylko kryją, stosownie do wieku mają zapewnione inne rekreacyjne atrakcje rehabilitacyjne dla geriawitów, żeby serce wytrzymało obciążenia w sezonie 😉
Wyniki to może jakieś będą jak mi starczy siły 😵 Dopiero zaczynamy małe podskoki , choć czuje po kościach że lepiej w ujeżdżeniu z racji naszego wieku 😁
generalnie ma dużo dolewki araba bo chyba ponad 65%, strasznie elektryczny był i nerwus okropny, niestety wydaje mi się że za chudy ale podtuczyć się nie da🙂