Obozy jeździeckie

Był ktoś na obozie na Ranczu Arka w Sernikach?
Czy ktoś z Was wie cokolwiek o stajni w Chrabołach , około 30 km od białegostoku ? 🙂
Był ktoś na obozie sportowym na ranchu Pcim? 😉 ciekawi mnie czy wartko za taką cene ,prosze PW  😅 :kwiatek:
Jaki obóz na południu Polski możecie polecić, jeśli chciałabym pojechać ze swoim koniem ? Szukam obozu zarówno z jazdami ujeżdżeniowymi i skokowymi  z dobrymi instruktorami/trenerami zwracającymi uwagę na szczegóły  🙂
Czy ktoś może polecić jakiś dobry obóz, z przedziałem wiekowym tak 15+ (nie lza bardzo lubię przebywać w towrzystwie gimnazjum  :hihi🙂, najlepiej z możliwością zdania odznaki, względnie tani, najlepiej mało osób na turnusie, 2 jazdy dziennie. Tereny mogą być ale nie koniecznie (cały rok w nie śmigam, więc przeżyje 2 tyg bez). Co jeszcze?, na pewno nauka skoków i chyba tyle.
Cuban, słyszałam super opinie o obozach horseworks, a on akurat spełnia wypisane przez ciebie wymagania 😉
Horseworks- moglibyście wypisać plusy i minusy 🙂
I można na tydzień jechać i ile to by kosztowało ?
Był ktoś z was na obozie w Wolicy lub Stobnie, polecacie czy odradzacie?  :kwiatek:
O Stobnie słyszałam dobre opinie :-)
ekuss   Töltem przez życie
11 marca 2012 18:41
Ja byłam w 2009 w Toporzysku i w zasadzie fajnie było- rozdzielili nas do pokoi wiekowo i pokoje fajne, nam się trafiła antresola 😀 Kuchnia dobra, głodnym to się nie jest, konie grzeczne, jazdy fajne,ja byłam na zwykłym turnusie (są jeszcze sportowe) i może się jakoś dużo nie nauczyłam,ale złe na pewno nie były. I te zabawy po ciemku przy lesie 😀
Jedyny minus to,że trzeba było w stajni i przy koniach chodzić w kasku i w pełnych butach-no buty rozumiem,ale idąc koło boksu koń raczej nie kopnie mnie w głowę....
Ja bym była niesamowicie wdzięczna za jakieś propozycje obozów na śląsku/małopolsce gdzie jeździ się inaczej niż za ogonem, i zwracana uwaga na najmniejsze błędy, i nauka skoków. Najlepiej z możliwością zdania odznaki, no i jakaś atmosfera fajna 🙂
12 marca 2012 13:52
Ja polecam Toporzysko właśnie (ja z Sosnowca jechałam) ,kuzynka poleca też Pcim i parę znajomych Moszną.
platka   Audere est facere
12 marca 2012 17:02
patt140 ja polecam www.ranczohajnos.pl
bylam tam 3 lata z rzędu, bardzo dobre warunki, fajne konie, jedzenie pyszne, czas zorganizowany, jazdy bardzo dobrze prowadzone 🙂 Odznaki tam nie zdasz, ale mozna sie dogadac z instruktorką i chyba mozna konia wypozyczyc i pojechać do toporzyska zdawać 🙂 a konie do odznak przyzwyczajone  😀
platka stronka wygląda obiecująco 😀 w tym roku też się tam wybierasz?
ekuss a w tym roku też wybierasz Toporzysko? Jak wogule przebiegały treningi? Dużo skakaliście? jakieś parkury? ;-)
13 marca 2012 06:53
patt140
Jestem juz niestety troszke za stara na obozy 🤣 W wakacje pracuje u siebie na stajni zajmując sie rajdami, wiec juz tamtych okolic nie pozwiedzam.
platka rozumiem  🙂 rajdy tez sprawa fajna  🏇
13 marca 2012 12:17
patt140-ja tam byłam w 2009 i dobierają ci grupę względem twoich umiejętności... skoki są-co prawda do 80 cm,ale zawsze coś... jak chcesz koniecznie coś skakać to jedź do Annopolu
patt140 Ja polecam Bolęcin koło Krakowa. W sumie byłam tam z 3 lata temu ale świetnie obóz wspominam!
13 marca 2012 17:57
patt140 przyznaje szczerze, że świetne, jeśli ma się fajne tereny i spokojne konie 🙂

Daj znać jak sie zdecydujesz gdzie pojedziesz 🙂
Sonkowa fajnie się stajnia prezentuje tylko jakbyś mogła coś więcej powiedzieć o przykładowym dniu tam w czasie obozu? 🙂 byłabym bardzo wdzięczna  :kwiatek:

platka aż mnie wzieło na dłuższy teren jak sobie pomyślę o nadchodzącej wiośnie, wszystko kwitnie, słoneczko i na końskim grzbiecie gdzieś tam na polanie, no żyć się chce 😀 tylko mi ten gips zdejmą to trzeba pomyśleć o tym.  😀
I napewno napiszę jak tylko się zdecyduję  😎
patt140 Ja polecam Bolęcin koło Krakowa. W sumie byłam tam z 3 lata temu ale świetnie obóz wspominam!

Ja też polecam Bolęcin jeżdżę tam od kilku lat 😀

Był ktoś w Wolicy?
Mój wujek organizuje obóz  jeździecki w okolicach Olsztyna. Szukamy chętnych przede wszystkim na pierwszy 2 tygodniowy turnus, który zaczyna się 1 lipca. Zostało jeszcze sześć miejsc wolnych i zapewniam, że te osoby, które zdecydują się je zająć nie będą żałowały. Nie chodzi o to by klepać tyłkiem o siodło, a o to, żeby być lepszym w tym co robimy o 100% i to jest właśnie główne założenie obozu. Mamy nie tylko nauczyć się jeździć czy polepszyć nasze umiejętności, a także nauczyć się rozumieć konie i po co wykonujemy wszystkie czynności. W programie są zajęcia praktyczne i teoretyczne. Zajmiemy się między innymi podstawami opanowania i treningu koni, naszą psychomotoryką. Dzięki temu, że osób na turnus może przyjechać max. 12 osób, podejście do naszych problemów i błędów będzie bardziej indywidualne. Wiek 12+.Z obozu mamy wrócić zadowoleni i jako świadomi jeźdźcy. Cena jedynego 2 tygodniowego turnusu (pozostałe trwają po 10 dni)  to 1600 złotych, a to czego się możemy nauczyć jest warte o wiele więcej, więc gorąco zapraszam.

Jeżeli ktoś jest zaintersowany po szczegóły piszcie do mnie na „priv” czy maila podanego w profilu lub właźcie na stronę i kontaktujcie się z moim wujkiem unm-szkolenia.eu
patt140 mieliśmy dwie jazdy dziennie a tak cały dzień przy koniach. Jest tam też dość spory staw , w którym mogliśmy się pokąpać sami oraz z końmi.  😍 Czasu zaplanowanego jakoś nie było ale nie pamiętam żebym się tam nudziła.
uszatkowa   Insta: kingaielif
18 marca 2012 22:31
Prosiłabym o jakies inforamcje o obozie we Wtórku i kawalkadzie 🙂.
Czy jest nieograniczony czas spędzony z końmi (chcialabym nieogr.)
czy jeździ się w zastępach (im mniejsza grupa na jeździe tym lepiej)
czy jest mozliwosc jazdy na tym samym koniu
czy jest plawienie i tereny
czy mieszka sie na terenie stajni
czy jest dużo dzieci czy raczej obóz dla straszych i bardziej zaawansowanych osób

byłabym wdzięczna za jakąkolwiek informację 🙂

A może zna ktoś jakiś obóz, który spełnia te wszystkie punkty, które wypisałam?
Czy jest w ogóle jakiś obóz poza Toporzyskiem gdzie można zdawać odznakę, Pcim pomijam bo tam tylko 1 termin  👀
Cuban,horseworks, Runowo ( pałac)
Czy jest w ogóle jakiś obóz poza Toporzyskiem gdzie można zdawać odznakę, Pcim pomijam bo tam tylko 1 termin  👀

W ogóle, w ogóle? Czy jakieś skonkretyzowane rejony? W Bronkowie można. Zazwyczaj robią na koniec sierpnia.
można w Pegazie
Cuban, W małopolsce - Bolęcin 😉
Na brązowe i srebrne można zdawać na obozach w Pegazie w Dziemianach. Egzaminy są przedostatniego dnia każdego turnusu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się