Stajnie w Warszawie i okolicach
paa, dzięki, zaraz się dopytam.
Petit przepraszam za mało OFF ale na zdjęciu na Twoim avatarze cały czas mi sie kojarzy, że ten koń ma zakrwawiony pysk.... tak się jakoś rzuca w pierwszej chwili, domyslam się że pewnie to buraczki...
Mazia Co? Nie wiem skąd takie skojarzenie 🤔wirek:
Mazia Amuś krwiopijca 🏇
Tak, to buraczki, a mina a'la lama wskazuje, że chce więcej... oczywiście buraczków 😁
Hahaha, ja sie kiedyś wystraszyłam jak kobyła koleżanki przy popręgu miała czerwoną, wilgotną plamę w miejscu popręgu. Myślę sobie "no niemożliwe żeby się tak obtarła do mięcha 😲 " okazało się że właścicielka dała buraki i koń się dotknął brudnym pyskiem 😂
Fiesta Ja sobie cenie spokój i miłą atmosferę, zwłaszcza że jestem codziennie w stajni. Nie wyobrażam sobie żeby mój koń nie dostawał obiadu, kiedy w czasie sezonu intensywnie pracuje. Cenie sobie że mogę przygotować kolacje/śniadanie i nie ma problemu z podaniem według moich zaleceń. Cenie sobie też że mój koń ma swój oddzielny padok na pół dnia. Dla nas to świat i ludzie, zwłaszcza że do tej pory nie miała swojego padoku.
"dobrze karmi" nie będę komentować.
Nie muszą biec ale się przewracają w drodze do stajni??
Fakt jest taki że jest tanio, ale mój koń nie musi na siebie zarabiać.
Dramka Tobie się podoba w Ostoii, innym nie.
Mi się podoba u Dawida, ty się tam nie odnalazłaś i nie wnikam dlaczego.
Sprawa jest prosta.
Każda stajnia ma zwolenników i przeciwników.
PS. Zachowaj resztki kultury i powstrzymaj się od komentarzy typu "mój koń nie musi na siebie zarabiać".
Koniec.
Powodzenia 😀
Mi się podoba tam gdzie mojemu koniowi jest dobrze 😉
Stajnia przy Szpitalu w Dziekanowie
ktokolwiek widzial-ktokolwiek wie o tej stajni?
Czy Siedliska maja aktualna str
www?
Czy ktoś z Warszawiaków mógłby mi pomóc
Chodzi mi o to że mam konia w Warszawie i nie bardzo wiem co się z nim dzieje w jakiej jest formie a sama jestem że tak powiem uziemiona i nie mogę do niego pojechać. Umieram z nerwów.
Koń stoi na Ursynowie - jak by jakaś dobra dusza akurat mieszkała w tych rejonach lub sama w tamtejszej stajni trzyma konia to błagam niech się do mnie odezwie.
Chodzi mi tylko aby ktoś zajrzał i powiedział że wszytko ok.
zucchini, ja pisałam chociażby na poprzedniej stronie. W ogóle sporo w tym wątku o Duchnicach,więc poszukaj dobrze.
fakt 🙂 co ciekawe wyszukiwarka tego np nie wrzucila 🙂
a czy ktoś tam stoi i mógłby się wypowiedzieć jako pensjonariusz? czytałam gdzieś wcześniej jakąś dość niemiłą dyskusję na temat tej stajni - czy od tamtej pory się coś zmieniło? będę wdzięczna za info
słuchajcie a ile kosztuje pensjonat w Ostoi ? 😀
aa to co piszecie o tej stajni u Dawida , gdzie to jest ile pensjonat kosztuje i w ogóle ? 😉
konio_wata, za mały boks 700 (ale to taki boks dla max hucuła jak dla mnie) a za duży 750. Taka jest wersja sprzed jakichś 2 tygodni, bo ostatnio właściciel napisał mi maila, że mały boks 750 a duży 800. Nie wiem którą wersję podaje dzwoniącym. Był wolny boks tydzień temu.
[quote author=konio_wata link=topic=46.msg1325650#msg1325650 date=1330809093]
aa to co piszecie o tej stajni u Dawida , gdzie to jest ile pensjonat kosztuje i w ogóle ? 😉
[/quote]
Jakieś max. 10 min. drogi samochodem od Ostoji.
Czy ktoś z was zna stajnię Milusin w Sulejówku?
Bo wydaje się być zachęcająca, bo szukam stajni gdzie bede miała możliwość
łatwych startów w Zawodach a przecież to blisko Aromeru to wierzchem można przyjeżdżać tak?
Bo bym pewnie na treningi do Aro przyjeżdżała.
Tylko z drugiej strony jest to uciążliwe. No to jeszcze jedno:
To pytanie do osób stojących z końmi w Aromerze.
Bo obiło mi się o uszy że da się załatwić jakieś pastwisko tak?
Że jakby poza aromerem sie wykupuje czy coś.
Bo najchętniej to postawiłabym konia własnie w Aro, ale nie chcę odbierać mu pastwiska. 😉
Nuna jak się chce to wszystko się da 😉 😎
nie wiecie może ile w tej stajni Milusin za pensjonat jest ? 😉 🙂
konio_wata w Milusinie 800 zł
Widziałam przed chwilą DUCHNICE.
Podłoże na ujeżdżalni zewnętrznej super, na hali dość kopne.
Hala - co prawda namiot - ale wydaje się solidna i nielatająca.
Boksy nieduże, było czysto.
Zaplecze socjalne ok - siodlarnia, szafki na ubrania, kuchnia, pokoik klubowy.
Padoki - w tej chwili błoto i gruda. W sezonie konie wychodzą na duże pastwiska.
Konie wychodzą w grupach. Padokowane są kilka godzin dziennie, w lato na pastwiskach ponoć całe dnie. Mają tam wanny na wodę.
Właściciel wydał się sensowny.
Jest lonżownik, ale słabe podłoże, błoto/gruda.
Jeziorko.
Podają paszę wg zalecen bez dopłat.
Konie dostają marchew.
Ogólnie porządek, czysto.
Nie widziałam stajennego.
Bardzo dobry dojazd, śmignęłam z Żoliborza nową trasą, w 20 minut byłam na miejscu. Wjazd do stajni bardzo słaby, doły, myślę, że musiałabym częściej wymieniać łącznik stabilizatora 🙄
Moim zdaniem - bardzo fajna stajnia, dobry stosunek jakości do ceny (1000zł).
Zupełnie nie rozumiem kontrowersji wokół niej? 🤔
Nuna w Milusinie stała D+A ma informacje z pierwszej ręki 🙂
Co do Duchnic, to dowiedziałam się od stałych pensjonariuszy, że stajenny jest rewelacyjny - bardzo dba o konie, sam miesza paszę i inne suplementy, daje dokładnie tak jak właściciel chce i o wszystkim informuje. Zmienia też derki bez żadnych dopłat. Mieszka na miejscu.
Też nie rozumiem tych kontrowersji, ale pewnie dużo zależy od tego jakie charaktery na siebie trafią, jeśli chodzi o spory z właścicielem - jedni stoją latami i nie narzekają, inni się wprowadzą i od razu zaczną wojnę - tak bywa niestety ze wszystkim w życiu 🙂
Tak, stałam ale wolę się na ten temat nie wypowiadać. Jedyne co mogę powiedzieć to, że do Aro faktycznie da się przejechać na koniu, ale za każdy wjazd się ołaci, więc trzeba to sobie wkalkulować w koszty.
Lanka_Cathar myśle że w 10min to dojdzie się pieszo 😉
Dębowa jest na końcu ulicy na której znajduje się Ostoja, a na końcu Dębowej nastepna stajnia.
Jako że znam już konkret to:
- Legia-Kozielska (czy jest tu jakaś opcja padokowania? bo nic na str nie wyczytałam)
- Poster (szukam pensjonariusza któremu mogę zadać parę pytań na PW)
- Iskierka (szukam pensjonariusza któremu mogę zadać parę pytań na PW)
- Wyręba (jest dojazd komunikacją?)
oraz tak jak pisałam wcześniej stajnia musi mieć padoki, wyjazd w teren, hale + mile widziane (karuzela + w cenie zakładanie derek itp) i dojazd komunikacja miejską z mokotowa (nie dłuższy niż 1h ew 1,5h).
Czy oprócz:
tych wyżej, stajni "konik stary" jest coś jeszcze ? raczej interesuje mnie str. Piaseczna, ale inne oczywiście też biorę pod uwagę.
Medziiik, w Posterze stoi KarolaHeliowa 😉
Medziiik, na Legii jest kilka małych wybiegów piaszczystych i jeden większy. cięzko to nazwać padokowaniem. Nie wiem, jak w kwestii wypuszczania- Dzionka niedawno pisała, że cena z padokami jest większa, więc może wypuszczają stajenni. Kiedyś na pewno wyprowadzali na karuzelę.
No cóż, ja po rozmowach z eks pensjonariuszami Duchnic nie zdecydowałam się zaryzykować, mimo, że infrastruktura fajna, cena przyjemna i mam blisko.
ja mam do Duchnic 5 km...a konie mam 30 km od domu - jedno co miło wspomninam z tamtego penjonatu to stawik na łące 😁