Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

kermit   Horses horses everywhere ..
26 lutego 2012 17:02
W jakim wieku są instruktorki w Zbyszko ?
seiteki   "Always remember don't make bunny cry"
26 lutego 2012 18:33
z tego co mi sie wydaje to jedna 30+
a druga kolo 25
29 lutego 2012 08:40
HappyHorse, byłaś w tym Zbyszko w końcu?
Bo ja cały czas z niecierpliwością czekam na relacje?
seiteki- nie ponieważ znalazłam stajnie moich marzeń 🙂 u znajomej  💃
29 lutego 2012 20:10
Ach... A gdzie to...?
Może się tez tam wybiore....
Jest to stajnia prywatna (znajoma z starej szkoły) mieszka w Pabianicach , zakupiła kilka koników , ma małą halę koło domu i duże padoki 🙂
Z tego co wiem to ona jak na razie nie będzie udzielać jazd innym ludziom, bo szykuje się do sezonu jeździeckiego 🙂 🏇
Happyhorse napisz chociaż na priv gdzie w Pabianicach bo mieszkam obok Pabianic.
do kwietnia jeszcze nie chcę zdradzać danych stajni 🙂
a czy ktoś sie orientuje jaka stajnia znajduje sie obecnie na ul chocianowickiej?prywatna czy sam hotel ? 👀 po prawej  stronie jadac z lublinka w stronę ikei...przejezdzałam ostatnio i widziałam tam konie wchodzace do stajni(wyglada ten budynek jak jakis po pgr tylko mniejszy)
Happyhorse wysłałam ci PW i liczę na zlitowanie się 😉
Alicja Byłam tam,oglądając konia i jest tam tylko hotel..
Ale stajnia nawet ładna  😉
Tyle,że za bardzo nie ma takiej typowej ujeżdżalni.. 😉
happyHorse a wiesz czy znajoma ma miejsce na 1 konia na pensjonat 🤣 ?(znajoma stoi w głupiej sytuacji została z koniem bez stajni  😵 )
edit. literówka  😡
NIe ona nie prowadzi pensjonatu , jazd itp
29 lutego 2012 20:55
Happyhorse, może jednak powiesz nam tylko gdzie się sama stania znajduje, bo każdy mógłby się wybrać indywidualnie i ew się dogadać... Myśle ze to żaden problem, a może paru osoba się przydac.
Poza tym zastanawiam mnie, ze jeśli twoja znajoma ma te stajnię nie zbyt długo to skąd hala? Z doświadczenia wiem ze typowi prywaciarze nie maja raczej hali koło domu o jakby nie patrzeć jest to spora inwestycja.... Stad moje zdziwienie.
Czy może są to jakieś stare PGRy?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
29 lutego 2012 20:56
Alicja, Byłam 2 lata temu na Chocianowickiej raz. Bardzo przyjemnie wyglądająca stajnia, już trochę gorzej z placem, bo po roztopach niezłe bajoro było. Szukałam ze znajomą hotelu dla jej emeryta, ale odpychało trochę nastawienie właścicieli 😉

Seiteki, uszanuj jej decyzję. Jeśli będzie chciała to powie.
seiteki
Jak ja bym prowadziła tą stajnie to bym powiedziała gdzie się znajduje i podała jakiś tel.
Chyba wy byście nie chciały żeby ktoś w waszym gospodarstwie jeździł na prywatnym koniu lub cały czas do Was zaglądał i wydzwaniał.  🤔wirek:
Nie wydam dziewczyny. I mnie nie zmuszajcie.  🤬
Hala w której jeździmy to była kiedyś stodoła (teraz jest wielka i wyremontowana )
HappyHorse trzyma twoją pozycje i życzę miłego rozwoju stajenki😀 No cóż dziewczyny nie napadamy jej.Sama na jej miejscu nie wpuściłabym "obcych"
edit. literówka  😵
29 lutego 2012 21:27
Ja jej nie napastuje, ale jej argumenty są absurdalne....
Bo szczerze mówiąc, dla mnie dziewczyna po prostu sciemnia i tyle....
Stajnia, której nie ma, nie można nawet adresu podać, czy głupiej lokalizacji....
Wydaje mi się, ze to jakas Stajnia w nibylandii albo coś w tym stylu.

Edit
W pierwszym poście hala była niewielka ale nagle cudownie się powiększa do wielkiej huh, toż to niesamowita przemiana....
Czepiam się? No cóż, po prostu nie lubię jak ktoś sciemnia
seiteki a nie pomyslalas, ze HappyHorse i jej znajoma moze po prostu sobie nie zycza obecnosci osoby takiej jak ty? 😎 nikt nie ma obowiazku udostepniac ci informacji wiec pohamuj swoje ataki na HH.
Happy Horse zycze powodzenia🙂 mam nadzieje, ze znajdziesz tam swoje miejsce na ziemii i bedziesz mogla sie rozwijac jezdziecko w dobrych warunkach, na fajnych koniach i z porzadnym instruktorem 🙂
Karla🙂 zdeczydowanie Cię popieram! 😀
seiteki w sumie to i masz ,może rację ...
A tak ,żeby off'a nie było potrzebuję relacjii z paru stajni 😀, znajoma ma problem z wstawieniem konia 🤔 .
Trzyma ktoś konia w Futurze (Bronisin Dworski), Rydzynach? Proszę o szybkie odpowiedzi  😉
w Bro trzymam dwa, ale nie wiem czy u nas sa jeszcze miejsca, bo kilka osob sie ostatnio dopytywalo. Trzeba by zadzwonic do Pani Gieni i sie dopytac
W Rydzynach bylam, gdy szukalam stajni dla swojego mlodziaka. Odradzam. Syf i konie szkielety.
O Bronisin pytaj Karle🙂
Karla🙂 a co sądzisz o stajni?  😀 Mi się wydaje,że nawet fajne warunki.
Właściwie seiteki może i sie czepiasz 🤔 ,jakby nie było zarejstrowałąś sie tylko i wyłacznie po to aby prowadzic dyskusje z HH na temat zbyszko ...bo byłaś oburzona że jej sie tam nie podoba..fakt jest taki ze nie wszystkim musi  :kwiatek: więc jak znalazła juz tę swoją wymarzoną stajnie to napewno sie nią pochwali w odpowiednim czasie wystarczy trochę cierpliwości 😁
29 lutego 2012 21:49
Ja nie szukam małej przydomowej stajenki, tylko chce potwierdzić słowa HH, tyle.
Dla mnie Stajnia o której ona pisze najprawdopodobniej nie istnieje.
Szczerze mówiąc, zaczynam się zastanawiać ile lat ma HH, bo niespojnosc wypowiedzi świadczy jak dla mnie o wieku co najwyżej gimnazjalnym, nie obrażając tu gimnazjalistów, oczywiście.
Tylko HH po co ta ściema????????
seiteki jesli nawet to chyba juz nie jest twoja sprawa. HH moze nawet napisac, ze jej rozowy jednorozec po pokryciu niebieskim pegazem ozrebil sie dajac malca w kratke i to nie jest twoja sprawa.
Twoje wypowiedzi w stosunku do HH, wychwalanie Zbyszko tez o czyms swiadcza i sa po prostu niesmaczne. Wyluzuj, idz sie powozic w Zbyszku czy gdzies tam i zejdz z ludzi.
Ja sie powozilam i mam zaj humor🙂
Bro jak kazda stajnia ma swoje plusy i minusy 🙂
29 lutego 2012 22:00
Po prostu miło jest potwierdzić jakas informacje i nie polegać na opinii kogoś, tylko mieć własne zdanie na dany temat....
To po pierwsze, druga sprawa- dyskusja teraz nie dotyczy Zbyszko, więc daruj sobie te wstawke 😉
Dla mnie jazda konna nie polega na powozeniu się, ale co kto lubi.
Co do pegazow i innych wyimaginowanych stworzen, w porządku niech pisze, ale w osobnym temacie, który sama założy, np "moja nibylandia" i po kłopocie 😉

Edit:
Poza tym stronę wcześniej napisała ze nie interesują ja osoby prywatne.... Więc... Ja już nie wnikać w kłamstwa tej dziewczynki...
milo by bylo gdybys sama byla mila a nie atakowala HH
co do wlasnego zdania-jeden moze powiedziec, ze jazdy w X to tandeta i szmira inny powie, ze no Grande Prixem pachnie😉
my sie wozimy 🙂 bo dla mnie starty nawet do N w skokach i ujezdzeniu to wozenie-mniej lub bardziej ambitne , ale ciagle wozenie,na szczescie nie w rekreacji i na szczescie juz na wlasnych koniach -czego wszystkim zycze, bo wtedy nabiora wiecej pokory.
Karla brawo!....i o to właśnie chodzi..pokora..co poniektórym jej brakuje 🤬 co kto wypisuje to juz naprawdę jest każdego prywatna sprawa...jakby nie było to virtual i trzeba miec dystans i zdrowy rozsadek i nie kierować sie tym co kto pisze  😎bo może pleść androny i nikt mu tego nie udowodni.  🤔wirek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
29 lutego 2012 22:32
Alicja, Może i wirtual, ale od słowa do słowa i nagle się okazuje, że ze słyszenia każdy każdego zna. Światek jeździecki wbrew pozorom jest bardzo mały 🙂
Także droga koleżanko seiteki warto się ugryźć w język i zachować ironiczne teksty dla siebie, bo wyjdzie to na wierzch prędzej czy później 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się