Widziałam komunikat, że w najbliższy weekend będą konsultacje w Famaguście i w Poniatowej z Panem Sławomirem Uchwatem.
Ktoś się wybiera ??
do Famagusty 80% Famagusty 😉
A w ogóle to w Famaguście jest nauka jazdy ?
Może bym wpadła pofocić komuś 😀
Nie ma szkółki 😉
Wpadaj, wpadaj, pofocimy razem, bo ja zawieram się w tych 20% 😉
i ja może sięw końcu ze szkołą ogarnę i wpadnę chociaż na jeden dzień to też coś pofocę...
To szkoda, że nie ma szkółki.
Zobaczę czy dam radę przyjechać.
Niestety jestem zaleźna od rodziców 😡
A o ktorej sie zaczynają konsultacje?
mikas chyba pierwsza grupa jezdzi o 13
Jakby ktoś chciał, to zwolniło się jedno (na razie, bo może się okazać, że i dwa) wolne miejsce na trzydniowe konsultacje ujeżdżeniowe z Kasią Kliczkowską.
Konsultacje będą 16-18.03. w Famaguście.
Cena, to 50zł za jazdę. Każdy jeździ indywidualnie. Do tego dojdzie też dojazd, czyli ok. 25zł za osobę (za osobę, a nie za jeden trening!).
Konsultacje są otwarte także każdy może przyjechać, na każdym poziomie zaawansowania 😉
Nocleg za free, a boks nie wiem, dopytam gdyby ktoś był zainteresowany.
Kasia ma doświadczenie w pracy z różnymi końmi. Począwszy od upartych prymitywków, a zakończywszy na bardzo delikatnych spkach.
Miała hucuła, którego ujeździła do klasy C.
Przez 4 lata trenowała mnie i Jasnego. Efekty widać 😉
Jej metody są przyjazne dla konia i jeźdźca.
Jakieś pytania? Pytać 🙂
Masaż i ujeżdżenie w tym samym czasie? :p no, no coraz fajniej się w FaMaGuście robi 😀
Tak, bo kurs masażu jest tylko na pierwszym poziomie, a 80% Famagusty juz ten poziom zaliczyło 😉
Mam takie pytanie, moi rodzice zgadzają się żebym jeździła konno, ale niestety nie mamy na to pieniędzy. Ceny jazd raczej nie schodzą poniżej 30zł za godzinę, a chciałabym jeździć przynajmniej raz w tygodniu. Macie jakieś pomysły gdzie mogłabym jeździć? Wiem, że jeszcze w podstawówce z koleżanką pojechałam do jakiejś stadniny w Nasutowie, tak koło lasu, niedaleko tego domu spotkań i tam chyba 10zł płaciłyśmy. Ale nie wiem czy to nie było po znajomości. Czekam na wasze pomysły. Naprawdę mi zależy żeby jeździć, zrobiłabym wszystko.
Katarzyno tak wiem o tym, to było luźne stwierdzenie z pytaniem czysto retorycznym
Potrzebuje pomocy, czy jakaś dobra dusza mogła by się ze mną podzielić wiedzą na temat ilości i ras koni (ras tak pi razy oko) w stajni Kenter no i ile tam jest wybiegów. Bardzo bym prosiła.
byłam tam lata temu ostatnio, jeśli się nie mylę było tam wieeeeelkie pastwisko, jedno stanowiące połowę pierwszego i chyba jeszcze ze cztery mniejsze (tam chodziły ogiery chyba przede wszystkim). O ilości ras się nie wypowiem, bo mogło zmienić się tam bardzo dużo, ale wiem, że mają miejsca na ok 20 koni, jak nie więcej.
Dzięki potrzebne mi do pracy magisterskiej 🙂 rasy tak pi razy oko bo to się ciągle zmienia bardziej mi chodzi o to jakie rasy tam są mnie więcej a nie konkretnie jakie konie 🙂 dzięki aien 🙂
Mieli jakieś kucyki, jakiegoś pogrubionego, małopolaki. Nie pamiętam, na prawdę. Może się dopytaj na
www.kenter.photoblog.pl
jest w niedziele ta odznaka w Bon :> ??
Coś mi się dzisiaj o uszy obiło, że o 9 się zaczyna
Mógłby mi ktoś napisać coś o tych stajniach : Bonanza,Kapriola Choiny i stajnia Ostroga.Chciałabym wiedzieć kto tam uczy i kto najlepiej i czy to są stajnie bardziej w sport czy w rekreacje.I prosiłabym żeby opisać troche te stajnie.Jeszcze chciałam się zapytać czy w stajni w Dominowie uczy jeszcze P.Bocian ? Czy można u niego jeździć ?
Z góry dziękuje ! 😀
ssseendi, Ostroga to zdaje się tylko pensjonat, nie prowadzą jazd. przynajmniej jeszcze niedawno tak było. fajne, spokojne miejsce, właściciel bardzo sensowny, konie z tego co widziałam szczęśliwe.
jeśli chodzi o Bonanzę, to jeśli się nie mylę aktualnie są tam 2 instruktorki rekreacji, p. Iwona i p. Monika. u p. Iwony jeździłam 3 lata i byłam bardzo zadowolona, u p. Moniki też miałam kilka jazd i też było fajnie. jest tam też sekcja sportowa, która ma treningi na swoich koniach, ale nie wiem kto je aktualnie prowadzi. ambitni z rekreacji jeśli chcą, mogą brać udział w zawodach które często są organizowane w Bonanzie, na którymś ze skaczących koni szkółkowych. można też zdać egzaminy na odznaki, zrobić licencje, ale powozić się raz w tygodniu rekreacyjnie też można. aktualnie jest kilka kucyków i chyba 4 duże konie do jazdy.
mary poppins,dzięki wielkie ! A byś mogła podać nazwiska ? A wiesz może coś o Kaprioli lub o stajni w Dominowie ?🙂😉
W Bonanzie, z tego co wiem na razie w szkółce są dwa duźe konie i mają zamiar podobno na wiosne kupić jeszcze jednego. Jest sporo kucyków. Jeźdźę u p. Moniki i moźna się duźo nauczyć.
Jest moźliwość zdawania odznak (nawet dziś zdają)
Jest chyba 36 boksów, trochę koni prywatnych i sportowych.
myjka zewnętrzna, spora hala, ujeźdźalnia i parkur zewnętrzny.
Słyszałam źe Pan Bocian jest związany z Bonanzą.
A moglabyś mi podać nazwiska tych instruktorów/trenerów z bonanzy ? 😉
Iwona Piasecka i Monika Białek.
co do dużych koni to słyszałam o 4: Arka, Sauron, Czytnik i chyba jeszcze jakiś. ale może mam nieaktualne informacje.
edit: nazwiska
A byś mogła napisać coś więcej o tych koniach jaka rasa po kim są itp . ?; ) Jeśli jeszcze ktoś wie coś o stajniach (Kapriola Choiny ,w Dominowie) to prosze pisać ; D
A byś mogła napisać coś więcej o tych koniach jaka rasa po kim są itp . ?; )
a to ma takie znaczenie w szkółce? 😉
jeśli chodzi o kuce to zdaje się wszystkie są kf, większość silnie spokrewniona ze sobą (np. Hawajka i Haidi). co do dużych koni to nie wiem jak z rasami, pewnie standard szkółkowy - młp i wlkp. trzeba pojechać i poczytać tabliczki.