Donia To wybierz może chociaż ogiera, startujacego w sporcie 😉 Za grosze (600 zł) kryje np. czempion z ostatnich, skokowych MPMK - angloarabski Diokles, za 200 zł Neo (Luron - Naira xx).
Na pewno nie kryje Fatimem. Zastanawiam się jak juz pisałam nad Louisem, muszę się tylko dowiedzieć szczegółów. armarazaraz pooglądam sobie ich.Dzięki 🙂
Ale jest w wykazie ogierów na 2012 rok. Dzwoniłam dzisiaj do właściciela , odebrała jego żona i kazała po 16 dzwonić, gdyby padł to chyba by powiedziała, nie?
Czyste wlkp oczywiście istnieją i w końcu przydałoby się zrobić z tym porządek, z tym, że po zrobieniu porządku koni wlkp z czystym polskim pochodzeniem do któregośtam pokolenia zostałaby garstka 🙁 Różnica między wlkp a sp polega na przynależności rasowej matki 🙂 Ja się zdziwiłam, bo nasz zeszłoroczny źrebak jest wlkp a spodziewałam się sp, bo ojciec ma w 75% papier hanowerski.
Ja byłam dziś na zebraniu w związku i jak się okazuje na całe województwo świętokrzyskie nikt nie hoduje wielkopolaków! W sensie, nie było czynnej klaczy licencjonowanej w zeszłym roku, która by dała źrebię, które mogłoby być użyte do dalszej hodowli w tej rasie.
Uwaga trakeniarze-znane są już terminy polówek i ZT dla klaczy🙂 Polowe próby dzielności klaczy odbędą się w Stadzie Ogierów Starogard Gdański w dniach 24.03.2012 roku oraz 27.05.2012 roku przy okazji końcowego egzaminu próby dzielności klaczy metodą stacjonarną.
Prosimy zgłaszać klacze na adres biura ZTwP lub na e-mail: biuro@trakeny.eu
wow mozesz mi Aleksandra napisac co za skurwy..yn w Lodzi tak go zalatwil? zupelnie jak z Top Gunem chyba napisze imienny artykul o dzierzawcach tych dwoch panow...