Pensjonaty we Wrocławiu

Bishone 600, albo 650 dokładnie nie pamiętam.
raczej jak pamiętam jak dziewczyny tutaj pisały to 650 zł (na pewno tutaj się ta informacja przewija)

to już zależy z której strony wrocławia , Ramiszów z czystym sumieniem polecam,mimo, że hali brak to jestem zachwycona  karmieniem, opieką, atmosferą, ale chyba na miejsca już kolejka we wszystkich  stajniach, Warzyna za Leśnicą, ciężko o stajnię zaraz za Wrocławiem, nie wiem do ilu km to znaczy blisko Wrocławia 🙂, czasem jest dalej, ale np. jest dobre połączenie bus czy pkp,  przeczytaj ostatnie strony, dowiesz się więcej
🏇 UWAGA!  🏇

W przyszły weekend (25.02-26.02) jest możliwy przyjazd p. Kasi Żukiewicz do Wrocławia. Jedynym warunkiem jest zgromadzenie 6 koniu chętnych na konsultacje po 1 stronie Wrocławia. Z tego co mi na razie wiadomo po mojej stronie miasta jak na razie są 3 konie, jedne z Ozorowic, jeden z Ramiszowa i jeden z Wielkiej Lipy. Jeżeli ktoś z Was zna kogoś lub sam jest osobą, która chciałabym skorzystać z jej wizyty proszę napisać do mnie!

Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje!
Bishone   Bishone story ...
19 lutego 2012 12:57
repka w Milejowicach

maxowa blisko tak do 20km .Ja mieszka od strony południowo-wschodniej.
to wks, ramiszowskie stajenki, mirków popatrz na katalog stajni
kate1121- leci priv 🙂
Ruda_H   Istanbul elinden öper
21 lutego 2012 21:34
zapytam tutaj, do wątku paszowego może nie wszyscy zaglądają 😉

czy można gdzieś u nas dostać od ręki pasze Spillersa ? konkretnie chodzi mi o sieczke
Najszybciej jest zamówić u dystrybutora, ja tak robiłam jak sie wkurzyłam na wrocławskie sklepy, niestety trzeba chyba wziąć min 4 worki by wysyłka była darmowa.
A wie ktoś z Was, kto z Wrocławia robi shock waves?  😉
kate1121, obawiam się że nikt...ale przyłączam się do pytania bo mam ten sam problem
Z tego co wiem to Golonka i jest on tu dość często ponoć.
Maciek Przewoźny też czasem bywa we Wrocławiu
ale u nas jest wet, ktory ma ten aparat. dowiem sie i napisze pozniej.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
22 lutego 2012 08:56
[quote author=Ruda_H link=topic=170.msg1312825#msg1312825 date=1329860079]
zapytam tutaj, do wątku paszowego może nie wszyscy zaglądają 😉

czy można gdzieś u nas dostać od ręki pasze Spillersa ? konkretnie chodzi mi o sieczke
[/quote]
Bodaj Dobry Koń ma coś ze Spillersa, ale nie wiem czy sieczkę mają
dr kornaszewski ma shock wawes.
Dzięki za pomoc!  :kwiatek: Jest duże prawdopodobienstwo, że mogą Ruda będzie musiała mieć robione shock waves, także wolę się rozejrzeć wcześniej 😉
katija, a co to za dr?gdzie on stacjonuje? pierwszy raz słyszę takie nazwisko
Ruda, masz pw 😉
perlica Jaroszowka
noraka, dzięki :kwiatek:
23 lutego 2012 15:17
Czy ktoś z was orientuję się jaka jest cena za pensjonat w Duroku ?
23 lutego 2012 20:32
600 ? W tym momencie chyba nie ma tam konia w pensjonacie. Więc nie wiem jak z ceną coś jakiś czas temu mi się obiło, że 600 czy 650 ?
subaru - jest jeden napewno, może kilka

Bishone ty serio pytasz? byłaś tam oglądać co i jak?
23 lutego 2012 21:19
A są, są.
Myślałam o 1, ale fakt, są 2 chyba. Czy jakoś tak.
Witam wszystkich 😉

Ponieważ wątek jest bardzo obszerny , a ja nie mam zbyt wiele czasu na wertowanie stron to pozwolę sobie  zapytać was o radę.

Planuję wziąć mojego konia do Wrocławia-  za kilka miesięcy kończę studia i zostaję tutaj. Nie mam orientacji  w pensjonatach więc bardzo liczę na Waszą pomoc. Chciałabym Rudego przenieść jak najszybciej w ciągu miesiąca, dwóch maksymalnie. Napiszę na co liczę i jacy jesteśmy.

Bardzo chciała bym stajnie przydomową, kameralną daleką od zgiełku sportowego czy czysto rekreacyjnego (szkółki) dlatego, że jesteśmy totalnymi amatorami. Wozimy się w tereny jeśli pozwoli na to czas i zdrowie konia. Rudy mimo młodego wieku (6 lat) jest koniem emerytem- mamy zwyrodnienia.

Rudy: Ma 180 cm w kłębie, mimo to jest totalnym misiem, uwielbia kontakt z człowiekiem, jeszcze bardziej pragnie kontaktu z końmi. Lubi tulić uszy, czy próbować uszczypnąć, ale robi to na zasadzie zaczepki do zabawy. W stosunku do innych koni jest uległy, nigdy nie wykazywał agresji, unika sporów, w głębi duszy szuka przyjaciela do łapania za kantar i wspólnych zabaw. Jest wrażliwy pokarmowo- nie może przebywać całymi dniami na trawie. Maksymalny wypas to 3-4-do 5 godzin na niezbyt bujnej, obfitej trawie. Nie może dostawać  zielonki do boksu bo je zbyt łakomie co skutkuje niedrożnościami  jelit. Opycha się jedynie sianem, co jest dla jego ukł. pokarmowego zbawieniem. Przyzwyczajony do 3 posiłków dziennie.

Ja: Totalny wariat na punkcie mojego konia, jeśli ktoś zechciał by nas przygarnąć do stajni przydomowej to gwarantuje zaangażowanie. Jestem osobą aktywną jeśli chodzi o życie stajenne.  Nie ma problemu dla mnie jeśli muszę wyprzątnąć obornik koniom (robię to ręcznie od 6 lat więc jestem zahartowana), zaścielić, naszykować pasze- wręcz to uwielbiam. Nie jestem osobą, która wstawi konia i będzie miała wszystko gdzieś na zasadzie: płacę- żądam. Nie jestem również furiatką i nie dzwonię do właściciela 3 razy dziennie pytać się o konia, wszystko w granicach rozsądku.

Tak jak pisałam licze na kameralną, przydomową stajnie, stawiam na całodzienne padokowanie od rana do późnego wieczora ze względu na nasze nogi- ruch w naszym przypadku  to podstawa. Wiosną wypas na trawie, ale tak jak wspominałam wybiórczy.  Miłe widziany duży boks, ze względu na nasze rozmiary. Podstawą jest też informowanie o jakiej kolwiek niedyspozycji  konia.
Stajnia nie musi być blisko Wrocławia, myślę że  obszar do 60 km będzie w porządku.  Chciała bym być w stajni jak najczęściej, ale ze względu na początki mojej kariery w zawodzie może być to trudne. Na pewno będę zjawiać się 1-2 razy w tygodniu. Kwota jaką bym mogła zaoferować to 400 do 500 zł maksymalnie.
Dodam, że pracować będę w dietetyce końskiej więc w  miarę możliwości będę pomagać w razie W jeśli chodzi o aspekty żywieniowe.
Myślę, że nie rozpisałam się aż zanadto 😉
01 marca 2012 17:20
escada właśnie nie byłam ;/ możesz mi napisać coś więcej o tej stajni ? ( na PW)
co do duroku to nie polecam tej stajnii . szczerze moge powiedziec ze w gałowie mają lepsze warunki i podejcie do konia. jedynym plusem duroku jest to ze maja mala hale ale na tym sie to konczy ... konie nie wychodzą na dwor chyba ze sama sobie konia wyprowadzisz albo kogos poprosisz. siano i sloma sa kiepskiej jakosci. gnuj jest bardzo rzadko wyrzucany .... i wiele innych. jak szukasz stajni w tamtych okolicach to polecam lizawice, hanne ewentualnie groblice.
Gillian   four letter word
02 marca 2012 14:32
Poszukuję kogoś, kto bywa w Platanie i zna konie p. Kuczerawego 🙂 mam sprawę na pw  :kwiatek:
Sportowe czy rekreacyjne?
Gillian   four letter word
02 marca 2012 15:10
sportowe 🙂
Ruda_H   Istanbul elinden öper
03 marca 2012 19:55
Voltopiry, macie może jakieś aktualne wieści z Godzieszowej ?
darolga   L'amore è cieco
05 marca 2012 00:17
Jeśli o Bonzę pytasz, to ja tam bywam dość regularnie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się