magnetoterapia

Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
07 lutego 2012 18:45
toltek nic się w Torpolach nie wymienia 😉 I tak jak dziewczyny pisały: model nie ma konkretnej nazwy. Ja przy składaniu zamówienia po prostu napisałam, że chce przedłużane podszyte wełną.

Edytka nie widzę profilowania od dołu - czy one się nie zsuwają?

generalnie większość ma tendencje do zjeżdżania...

o, ja nawet nie zauważyłam, że nie ma profilowania czy dodatkowego paska, który by okalał całą pęcinę. Nie, nie zsuwają się 😉
[s]Czy spotkał ktoś może w jakimś polskim sklepie takie coś?[/s]

Już znalazłam sama. Dla zainteresowanych http://www.eq-eq.pl/pl/magnetyczny-pad-equilibrium.html
Przeglądam właśnie magnetyki dostępne w Polskich sklepach, poza Veredusami o kosmicznej cenie znalazłam jeszcze obok Back on Tracków i Torpoli takie ochraniacze - http://www.eq-eq.pl/pl/owijki-magnetx.html

Posiada ktoś?  😉
Wprawdzie nie miałam magnetyków tej firmy tylko zwykłe ochraniacze ale firma dobra, ja się zastanawiam nad podkładkami magnetycznymi.
Szkoda że nie jest napisane jaką mają moc...
Dla porównania np. ochraniacze Dura-Tech mają moc 1000 Gs a wszystkie modele torpolowe 2200 Gs, więc ponad 2x większą.
Ciekawe jak jest z  tymi Equine... ?  😉
Nikitaa a skąd informacja o mocy magnetików? Próbowałam się doszukać mocy moich, ale bez skutku.
Torpol ma na stronie, a tych Dura-Tchów ze strony sklepu  😉 nie doszukałam się jednak informacji na temat mocy Veredusów, ale sądząc po cenie pewnie porównywalna z Torpolowymi ochraniaczami, jak nie większa

edit: pomyliłam się w nazwach
Nikitaa, podobno veredusy sa mocniejsze. podobno ktos to wyczytal w starym katalogu, zanim przestali podawac moc.
katija Tak myślałam 🙂 Moc adekwatna do ceny  😉 Chociaż w przypadku Veredusów ze stówę dopłacamy za prestiż firmy 🙂
Nikitaa, ja kupilam uzywane. i powiem tyle, ze jednak sa najporzadniejsze, ze wszystkich jakie widzialam...
Też poluję na używane  👀
Kika   introwertyczny burak i aspołeczna psychopatka
16 lutego 2012 14:32
Nikitaa ale Back on Track to nie magnetiki - chyba, że wprowadzili do oferty coś nowego...
Faktycznie, masz racje, zmyliła mnie recenzja:

"Ochraniacze stajenne o leczniczym działaniu, używane w celu poprawienia ukrwienia nóg, uniknięcia obrzęków i stanów zapalnych, przyspieszenia gojenia. "

Tu dla odmiany działa promieniowanie podczerwone  😉
Jak kiedyś łaskawie odezwie się dystrybutor BoT to może podzielę się informacją na temat działania tych ochraniaczy, bo zamówiłam i dla konia i dla siebie, ale czekam już hmm.. 2 miesiące?  😤
Co do Veredusów: gdzieś, chyba nawet w tym wątku przewinęła się informacja, że Veredusy pomimo swojej wysokiej ceny są słabsze od Torpoli  🤔
Kika   introwertyczny burak i aspołeczna psychopatka
17 lutego 2012 12:36
BOT to trochę  🚫 w tej dyskusji ale skoro się pojawił to dodam że ich pad spisał się więcej niż rewelacyjnie u nas - ale więcej info jak ktoś chce już w adekwatnym wątku
Co do Veredusów: gdzieś, chyba nawet w tym wątku przewinęła się informacja, że Veredusy pomimo swojej wysokiej ceny są słabsze od Torpoli  🤔

Azbuka o ile nie pominęłam żadnej wiadomości, to ktoś tak tylko powiedział, ale chyba nie dało się sprawdzić i porównać "mocy" torpoli i veredusów.
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
17 lutego 2012 19:11
Przeglądam właśnie magnetyki dostępne w Polskich sklepach, poza Veredusami o kosmicznej cenie znalazłam jeszcze obok Back on Tracków i Torpoli takie ochraniacze - http://www.eq-eq.pl/pl/owijki-magnetx.html

Posiada ktoś?  😉

Jeśli pytasz o magnetiki premier Equine, to ja je mam od ok. miesiąca. Jestem zadowolona - pierwsze efekty były po kilku dniach.
co do rozmasegnowywania (rany, jak to nazwać?) magnesów - dzisiaj odkurzyłam moją derkę magnetyczną kupioną w 2006roku. Wyjęłam magnesy żeby sprawdzić jak działają i jestem w szoku, bo przyciągnęły mnie do lodówki siłą 🙂 Miałam problemy z ich odklejeniem, działają jak nówki. Dodam że derka jest z Torpolu, model Grandprix.
Te derki to moje niespełnione marzenie.
Ja zakupilam ten pad Back on Track, i jest super.
mam pad back on track - z działania zadowolona jestem, bardzo ładnie rozgrzewa, koń sobie chwali.
Natomiast sama budowa padu... jak można zrobić na konski grzbiet coś totalnie nie wyprofilowanego, żeby toto nie zsuwało się z grzbietu musze mocować na pas do derki + uwiąz przez szyję. cena nie jest niska, więc powinni coś w kształcie ulepszyć jednak.
produkt dobry, może nawet bardzo, ale troszeczkę brakuje mi tego wyprofilowania do szczęścia 😉

dziś testowałam derkę torpolu od rtk, genialnie uszyta, mocna porządna. rozmiar L na kobyłe noszącą 145 ciasny, w klacie ciasno, kawałek zadku wystaje - one mają zaniżone rozmiary, czy kobył mi się tak rozrósł? jutro sprawdzam na folblucika 🙂
Ja mam ta wyprofilowana i dluzsza wersje rojal, mozemy sie zamienic🙂
masz jakis link do tego z profilem? nie spotkałam się z tymi profilowanymi, a brak profilu mnie drażni 😉
Do właścicieli Premiere Equine...

Mam te magnetyki i... muszę je wyprać. Mogę wrzucić do pralki? Z proszkiem? Na ile stopni?  🤔

Może ktoś wie, albo ma opakowanie i jest tam napisane.

edit: nie ma to jak najpierw pytać, a potem zajrzeć na stronę www. Cyt. Owijki wraz z wkładkami można prać ręcznie w 30 stopniach.
Ja bym ich nie wrzucała do pralki- tzn.wrzuciłabym tylko tą część zewnętrzną, ale sprawdzę jeszcze co jest napisane na opakowaniu.

Póki co jestem bardzo zadowolona z tych ochraniaczy. Po pierwszej nocy przody były suchutkie, a ogromne opoje na tyłach zmniejszyły się ponad połowę.
ja piore wlasnie na programie prania recznego w 30 st.
Chyba zaryzykuję pralkę, pranie ręczne na 30 stopni. Są strasznie brudne.

A z działania też jestem bardzo zadowolona. Po leczeniu urwania międzykostnego, nogi pakowane w magentyki. 16 letni wtedy koń szybko doszedł do siebie. Tylko Siwy zdążył już popsuć kołderkę, nadepnął drugą nogą i porwał.
Bandos Ty masz te ochraniacze http://www.eq-eq.pl/pl/owijki-magnetx.html ? bo ja się nad nimi zastanawiałam, albo nad tymi podkładkami http://www.eq-eq.pl/pl/podkladki-magnetx-duplikat-3.html bo moja klacz jest po kontuzji już wyleczonej i ze względu na wiek też chciałabym ją postawić trochę w magnesach i tak się nad tymi zastanawiałam.
Dyra, koleżanka ma ochraniacze, ja dostałam podkładki i podpięłam je pod ochraniacze z owijek stajennych HORZE. Polecam. Obu koniom pomogło. Druga znajoma zakłada te podkładki pod owijki do stajni.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się