Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

jest podobno w Wiktorowie ale nie wiem czy maja jazdy
ja jeszcze raz zapraszam chetnych na jazd do stajni grotniki przy starej drodze;0 hale mamy małą ale jezdzic sie da na jezdzie max 3 konie😉 ale indywidualne jazdy też bywają😉 mamy konie dla osób o różnym poziomie umiejetnosci jezdzieckich  od doświadczonych profesorów po młode i zywe koniki 😉 zwykle  instruktor dobiera konia pod kątem umiejetnosci 😉 jazdy są przeprowadzane bardzo solidnie 🙂
i dojazd tez ok  bo stacja pociągów jest w pobliżu 🙂  do tego ceny dośc przestępne😉
jesli ktos by chciał coś jeszcze wiedzieć niech pisze na pw😉
lenka1z gdzie dokładnie jest ta stajnia? Czy z ul. Kilińskiego (skrzyżowanie z Fabryczną, na przeciw Abramowskiego) miałabym daleko? Bo kompletnie nie ogarniam Łodzi, a chętnie bym gdzieś pojeździła 😉.
z google maps wynika,ze do grotnik masz 25km 😉
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
14 lutego 2012 15:29
breakawayy, Jeśli do Grotnik to właśnie albo pociągiem z Kaliskiej albo dojeżdżasz ósemką do Żabieńca i przesiadasz się w Aurę (autobus), który jedzie przez Grotniki.
najlepiej z kaliskiej 😉 jedzie sie do stajni 20 min 😉  a ze stacji to juz rzut beretem jest 😉
albo z żabieńca pociagiem 😉 tez albo aura wiec możliwosci jest duzo
moim zdaniem wygodniejszą opcją są busy:
Aura - rusza z bazarowej
City bus - z pl. Wolności
w tej chwili bilet zwykły kosztuje 5zł
dojazd dosyć wygodny (stwierdzam to jako osoba niezmotoryzowana), choć przy ostatnich temperaturach nieco wkurzał mnie fakt, że  jednak ten kawałek trzeba dojść pieszo.

mało piszemy o lekcjach w Grotnikach, bo mamy własne brudasy i w związku z tym nie za dużo czasu, żeby podglądać. Wiem jednak, że latem ruch jest spory, bo w Grt jest wszystko, z kąpieliskiem włącznie 🙂
Konie, faktycznie, są różne zupełnie, co więcej - nawet z tych przydzielanych prawie-zupełnie-początkującym można wykrzesać naprawdę sporo. Dużą zaletą jest mała ilość osób na jeździe (tak jest z pewnością teraz 😉 ). Hala jest trochę klaustrofobiczna, przyznaję, ale da się przyzwyczaić. Nawet mój wielkokoń, który ma w zwyczaju pokonywać ją galopując bokiem od przerażającej bramki mieści się między słupami. Uważam, że najfajniej jest się umówić z którąś z nas (lenka1z albo ze mną) na np. odbiór z przystanku, jeśli nie jesteś pewna drogi - pomożemy z pewnością. Drugą zaletą stajni jest klimat, bo w chwili obecnej stawka hotelowiczów/kursantów jest naprawdę przyjemna - po jeździe można rozmrozić tyłek w naszej norze przy ciepłej herbacie/kawie z prądem/bez.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:. Jak będę mieć chwilkę wolnego, to na pewno się do Was wybiorę. Będę w Łodzi w przyszłym tygodniu, więc jeżeli dobrze rozdysponuję sobie czas, to zrobię sobie wycieczkę. Na pewno wcześniej odezwę się do którejś na PW  :kwiatek:. Również chętnie porobię jakieś zdjęcia, bo mam niedosyt twórczy zdecydowanie  😁.
Bischa   TAFC Polska :)
15 lutego 2012 20:12
Dla chętnych przypominam o targach w przyszły weekend: "Farma bydła, drobiu i trzody chlewnej" 24-26 luty. Ja będę w niedzielę tylko, więc jakby ktoś miał ochote się spotkać, zapraszam na pw 😉

DARMOWE WEJŚCIÓWKI

Wystarczy to wydrukować, bez niej cena biletów: 6zł normalny, 3 ulgowy.
breakawayyna zdjecia to my sie piszemy zawsze🙂
Witam. Chciałabym się wypowiedzieć na temat już wcześniej wspomnianego Klubu Jeździeckiego Zbyszko. Nie wiem kiedy "HappyHorse" widziała na jeździe 15 koni, ponieważ jeżdze tam już trochę i nigdy nie byłam swiadkiem takiej sytuacji. Instruktorki są sympatyczne, mają doświadczenie i podchodzą indywidualnie do każdego klienta. Nie ma tam typowej "masówki", którą łatwo zauważyć w innych stajniach. Wszystkie konie na których jeździłam były dostosowane do moich umiejętności i nigdy nie miałam z żadnym problemu.Oprócz tego wszystkie konie są bardzo zadbane. Jest również  hala, na ktorej jest profesjonalne podłoże jeździeckie (nie piach ze żwirowni...), 2 duże place do jazdy w sezonie letnim, karuzela, solarium dla koni, myjką z ciepłą woda w stajni... Ogólnie stajnie Zbyszko robi na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Dla niezmotoryzowanych jest dojazd MPK prawie pod samą stajnie. Wszyscy znajomi, którzy tam się pojawili sa bardzo zadowoleni z lekcji, koni, instruktorów i warunków tam panujących. Bardzo fajne jest to, że nie mając swojego konia mozna umówić sie  na lekcje skoków, w miarę upływu czasu zapisac się do klubu i startować w przyszłości w zawodach w barwach KJ Zbyszko. Z mojej strony to wszystko. Gorąco polecam wszystkim chcących rozwijać swoje umiejętności jeżdzieckie.
Pozdrawiam
sei   . let's grow old together & die at the same time .
16 lutego 2012 18:51
nie znam stajni Zbyszko. nie interesuje mnie też temat rekreacji w ogóle. ale w życiu nie wzięłabym na poważnie opinii osoby o nicku 'Turlaj Boba' i to jeszcze takiej, która zrejestrowała się specjalnie, żeby dodać jeden post  🙄
lenka1z to wpadnę Was odwiedzić z aparatem 😉. Zdjęć robić nie umiem, ale bardzo lubię  😁
kermit   Horses horses everywhere ..
16 lutego 2012 20:03
Czy ktoś stoi w klęku ?
Niestety ale Turlaj Boba nie ma racji...
nie ma tam mozliwosci galopu w ciagu tygodnia czasu codziennej jazdy  po 2 godziny dziennie a gdzie dopiero nauka skoków...
Na obozie miał być basen ... nie bylo... bo się rozmyślili...
Przygotowanie do odznaki ... też się rozmyślili?  🤔
Galopu nie bylo bo za duzy mróz i podloże przymarzło , więc gdzie to super podloże ?
Hej. Jestem stałym klientem Zbyszko i nie zamierzam tego zmienić 🙂 Nie wiem o co Wam chodzi z tymi galopami, bo my galopujemy na każdej jeździe. To, że nie można było galopować w ferie, bo zamarzło podłoże to nie jest niczyja wina. Prz minus 20 stopniach teoretycznie już przestaje się jeździć, bo to jest niezdrowe dla koni. Nie chodzi tu zawsze o zamarznięte podłoże ale o to, że nie powinny się męczyć i mieć zadyszki przy takiej temperaturze. Nigdzie nie jest idealnie ale chyba to jest jedna z lepszych stajni w Łodzi i spokojnie mogę ją polecić.
17 lutego 2012 09:05
ok. to się robi śmieszne... teraz czeka nas zalew super kuniarek, które nagle rejestrują się masowo po to, żeby dodać jeden post. no ekstra  😵
Niestety ta stajnia NIE JEST w tej chwili najlepszym miejscem do nauki jazdy , ponieważ NIE MA tam PORZADNEGO instruktora - a jedyna osoba ktora to jakos tam ciagnela zmienila pracę .
Zbyszko to miejsce z potencjalem , wiec moze niech istoty turlające boby  ( fuj ... ) napomkną  komu trzeba  , zeby KOGOś  z głową na karku i doświadczeniem  ZATRUDNIŁ?
I samo doświadczenie nie oznacza  WIEKU. Osoba doświadzczona to taka , która  umie nawiązywać i odbierac kontakt werbalny .
Jak się to uda , klientela gwarantowana -  na przykład grono zakonionych  nastolatek z pobliskiego Gimnazjum we Wiączyniu czeka na lepsze czasy ....
oo Ludmily nie ma juz w Zbyszko?
ja powiem tak, jesli osoby,ktore widzialam w Gajewnikach na zawodach w nizszych konkursach w barwach Zbyszko wlasnie w tej rekreacji zaczynaly to zyczylabym wszystkim tu  wymienionym stajniom  takich wychowankow🙂 Szkoda by bylo zeby taka baza nie mogla sie tak dalej rozwijac🙁
wiem, ze w Gajewnikach tez  sie ruszylo i Dagmara z Diablem robia kawal dobrej roboty,bardzo mocno trzymam za nich kciuki!
Ano właśnie , Karla
Oby w tym sezonie również miał kto się dzieciakami zająć  : )
Widzę że teraz dzieciaczki od Zbyszko wychwalają 'swoją stajnie '..... i specjalnie zakładają na re-volcie konto  😂

więc powtarzam NIE INTERESUJE MNIE TA STAJNIA ! i tam jeździć nie mam zamiaru  🙂

sory za caps locka ale wkurza mnie ta sytuacja....  😀iabeł:

chyba pojadę na konie dopiero wiosną... jak znajdę przyjemną stajnie....  🙄

zimą cały czas jestem chora  🙁 więc nie wyobrażam sobie jazdy pod gołym niebem  🙁
17 lutego 2012 23:11
oba te konta, były z jednego IP, więc zostały już zbanowane. jak dla mnie takie zachowanie świadczy o tym, że chyba jednak ta rekreacja pozostawiam tam co nieco do życzenia. a już na pewno nie jest to dobra reklama  😉
jak wpisuję w google jazda konna Łódz to wszędzie widzę ich klub jeździecki.... mięsny  😵
oba te konta, były z jednego IP, więc zostały już zbanowane. jak dla mnie takie zachowanie świadczy o tym, że chyba jednak ta rekreacja pozostawiam tam co nieco do życzenia. a już na pewno nie jest to dobra reklama  😉

wydają dużo kasy na reklamę 🤔wirek:...w jakim celu takie akcje 😲
Powiem tak.Zakończmy to przekomarzanie się.. 🙂
Każdemu się nie dogodzi.
Jeden może być zadowolony,drugi nie.
Co do przygotowań do odznaki,to może nie było osób,które można byłoby zacząć przygotowywać do egzaminu.<umiejętności>
To samo,co do galopu.Jeśli ktoś nie siedzi pewnie w siodle,to nie dopuszczają do galopu..Biorą odpowiedzialność i lepiej się powoli doszkalać,a porządnie.. 🙂

Ja rekreacyjnie tam nie jeździłam,miałam kilka treningów skokowych na koniu,którego kupowałam z tej stajni.
Kilka dni tą stajnie odwiedzałam,przy czym były tam prowadzone jazdy i było naprawdę dobrze..
Do jeźdźców podchodzono indywidualnie i każdy miał ćwiczenia dostosowane do jego umiejętności.
Raczej były bardziej tworzone grupy,czyli osoby o danych umiejętnościach jeździły w danej grupie..
Jeśli nadal jest ten sam trener do skoków,co był wtedy kiedy ja jeździłam,to mogę potwierdzić,że jest OK😉
Nie wiem,jak jest teraz,więc nie przeczę..
Ale o konie naprawdę dbają,tego nie można powiedzieć..

PROSZĘ,TYLKO NIE NASKAKUJCIE NA MNIE ZA WYPOWIEDZENIE WŁASNEGO ZDANIA.. 🙂
Pozdrawiam 🙂
jak wpisuję w google jazda konna Łódz to wszędzie widzę ich klub jeździecki.... mięsny  😵

No i co z tego ???  Wiesz ile osrodkow zyje dzieki handlu miesem i przetworami? Na szybko moge ci wymienic dwa duze kluby: Agro-handel, Aves Gajewniki.
nie wiem czy jeszcze istnieje stajnia''grot''również mięsna.
Nie,od dłuższego czasu..<może z 3 lata>. ;-)
troszkę przerwę wam rozważania o stajniach... gdzie w okolicy Pabianic /Piotrkowa/Łasku (ew. Łodzi) można uprać końskie derki? pytałam w kilku pralniach ale jak już pokażę w realu jak to wygląda a zwłaszcza jak "pachnie" natychmiast pojawiają się problemy techniczne że pralka za mała, że się nie dopierze itd....
w Łodzi w Tesco przy Pojezierskiej jest pralnia i tam przyjmują derki
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się