salto 😅 😅 Jak poszlo w GP ??
Mloda ma tydzien wolnego - chodzi luzem w hali, karuzela, moze ja ze 2 razy polonzuje - w przyszly weekend zawody - tylko jeszcze nie wiem co jedziemy.
bostonka Jak zaczelam jezdzic tego walacha rok temu to byl to kon z wieloma problemami szkoleniowymi - zreszta dalej jest bo wtedy jezdzilam go jakies 3 miesiace wlasciwie- pozniej dostalam inne konie i musialam go oddac komu innemu z braku czasu. Glowne problemy: brak rownowagi, piata noga czyli reka jezdzca - na poczatku mialam chyba 5 ton w lewej i 5 w prawej rece, zapieprzanie do przodu, ucieczka przed pomocami, nieznajomosc "wspolpracy" miedzy lydka a reka, sztywnosc itp itd. Wtedy glownie pracowalam nad rownowaga i rozluznieniem, przez co stal sie lzejszy w reku. Czyli calkowite podstawy - duzo przejsc, duzo jazdy po kole, i zmian kierunkow - bo tu sie strasznie gubil zawsze z rownowaga, wypuszczanie do dolu - tego kon nie znal w ogole. Powoli tez praca na dragach - bo konie tu tylko skakaly - nie pracowaly na dragach nigdy chyba, bo wszystkie na widok lezacego na ziemi kawalka drewna: leb w gore i hop.
Ehhh.. moglabym sie rozpisac, ale kto to bedzie czytal 😂
Czesciowo moj cel osiagnelam w tym krotkim czasie, i kon nawet teraz jest lepszy w pracy ujezdzeniowej, ale juz na parkurze wraca wszystko - jak mi sie go uda wyrwac z innych rak to zaczniemy znow dzialac.
A jaki masz dokladnie probem ze swoim koniem ??
To wstawie jeszcze fote tegoz wlasnie walacha - to samo szalone 105 co i mloda szla 😂 Nawet kawalek polskiej flagi sie zalapal na tym zdjeciu 😀