... ślub :) ...
Alveaner bardzo fajne 😉 Dzięki za inspirację!
Tylko ze kolo samotni nie ma miejsca na namioty, i juz widze zadowolone miny gosci ktorzy mieliby maszerowac 2 czy 3 godziny na miejsce 🤣
natip, gratulacje!!!!! 🙂
nerechta, francuzy... chodziło mi o te wszystkie warkocze 😉
My juz w końcu mamy chyba zaproszenia... ufff. Dłużej wybierałam niz sukienkę hahaha
armaquesse to tak jak ja 😂
my już połowę zaproszeń rozdaliśmy 💃
ner swietnie! na samotni to super pomysl 🙂
Dzionka, mam coś dla Ciebie do poczytania 🤣
http://slubbezbezy.blogspot.com/Myślę, że nie tylko dla Dzionki, ale jej punkt widzenia już troszkę poznałam 😉
ash, dzięki - super 🙂 Zaraz poczytam! Już mi się jeden pomysł bardzo spodobał.
Założyłam z W folder ŚLUB i wpisujemy wszystkie pomysły - fajnie, jakby dało się je zrealizować. Goście końscy też dostaną zadanie, a mianowicie skombinować kucyka albo jakiegoś grzecznego konika do wożenia gości/dzieci 🙂 Mój narzeczony powiedział, że Dzionka, owszem, lubi, ale nie widzi dla niego żadnej roli na naszym ślubie 😀
Ja tez mam folder Slub 😀 Do tego na dniach chce zalozyc subnego "bloga", takiego, zeby wstawiac jakies informacje dla gosci itd 🙂
mysmy mieli strone jako zaproszenie. tam byly wszystkie dane, gdzie sluby, o ktorej godzinie, etc. mysle, ze sie sprawdzilo.
ale mysmy mieli maly krag samych mlodych wlasciwie, wiec nie robilismy osobno zaproszen.
nerechta ja w ferworze po-zaręczynowym zalogowałam się na
www.myweddspace.pl i założyłam profil. przez pierwsze 2-3 miesiące zaglądałam, uzupełniałam to codziennie. Teraz nawet nie pamiętam kiedy tam byłam 😡
W weekend byliśmy przymierzyć kilka garniturów, żeby mieć jakiś pogląd na fasony i kolory. Eh...nie sądziłam, że będzie trudniej niż z suknią 😵
to tez fajnie, bo ekologicznie 🙂 Chcialabym tak zrobic, ale za duzo ludzi srednio zaglada do internetu i zapewne nie uznaja tego za faktyczne zaproszenie 🙂
wlasnie tez chce mapki powstawiac, jakies prosby, podoba mi sie tez mozliwosc zrobienia listy prezentow ale my akurat chcemy kase. Duzo mozliwosci daje taki blog i ludzie sa na biezaco informowani co i jak.
Ash tez wlasnie tam zalozylam konto 🙂 Wiesz, nawet jesli teraz juz nie zagladasz to zawsze w sieci bedzie wisiec jakas pamiatka 🙂
Serio tak ciezko bylo z garniturami? A czego szukacie dokladnie? Jakiejs klasyki, czy cos dopasowanego? jaki kolor? Powiem szczerze ze z moim Radkiem weszlismy do chyba 2 sklepow i byl bardzo duzy wybor bardzo fajnych garnitorow... jeden podpasowal nam bardzo bardzo, firmy Recman, bardzo fajnie szyte, fajne fasony dla mlodych facetow i cena wrecz smieszna... Poki co nie kupilismy bo stwierdzilismy ze to tak maly problem ze kupimy na ostatnia chwile 🙂
Mój A na co dzień chodzi w garniturze, więc szukamy czegoś co nie będzie przypominało garnituru codziennego/biznesowego.
Mierzył ciemnoszary wpadający w brąz, ale nie wyglądał na bardzo elegancki. W bardzo ciemnym granacie wyglądał bosko, ale fason nie był zbyt udany.
Będziemy szukać dalej w marcu, bo wchodzą nowe kolekcje. Mamy też możliwość uszycia garnituru na miarę i nie wiem czy się tak nie skończy.
zdecydowanie - wybierze sobie fason, material itd, a uszycie garnituru to tez nie jest taka droga sprawa 🙂 My w sumie nastawialismy sie na szycie na miare ale jak mozna kupic juz gotowy, dobrze dopasowany na niego garniak to po co sobie glowe zawracac.. i tak pewnie juz wiecej go nie zalozy 😀
ash, hehe znowu coś nas łączy 😉 jak nie pierścionek , to sukienka, chociaz mam nadzieję , że z garniturem pójdzie łatwo 🙂 Macie juz alkohol?
Przeczytałam tego bloga, fajny! Ale nie zgodzę się co do wodzireja. Dla nich są całe szkoły, zasady, psychologia itd Nie ma bata , żeby ktoś kto skończył te wszystkie kursy był kiepski. Profesjonalny wodzirej jest po prostu profesjonalny 😉 Byłam kiedyś na weselu gdzie pan pseudo-wodzirej zepsuł pół wesela , za to ostatnio ogladałam wesele prowadzone przez profesjonalistę i matko.... istny szał ciał i uprzęży!!!
Laski przerażacie mnie z tymi folderami , blogami itd teraz myślę , że może ze mną coś nie halo w tych sprawach 😉
armaquesse my chyba jednak zamówimy alkohol z oferty sali weselnej. Nie chce się nam biegać, szukać i jeszcze później się tym zajmować.
Będzie z głowy. Oni muszą się martwić ilością i podawaniem na bieżąco. My tylko powiemy co chcemy.
Właśnie też się nad tym zastanawialiśmy, na tę chwilę kompletnie nie opłaca nam się brać oferty pałacu :/
aa tam Arma, nie przejmuj sie 😀 Ja ogolnie jakos bardzo luzno do tematu podchodze, jakos sie nie spinam, przynajmniej poki co 😀 Zobaczymy co bedzie dalej..
Co do alkoholu to ja jeszcze nie wiem nawet ile bedzie potrzeba.. kompletnie nie mam pojecia.. Ale tak czy owak chyba bede kupowac w Makro, bo ponoc w razie czegos mozna zwrocic co zostanie.
teraz jestem na etapie poszukiwania tortu.. a raczej wykonawcy. Arma myslalas juz o tym? Znasz jakies sprawdzone, smaczne cukiernie?
Chcialabym dosc nietypowy tort i z tego co sie orientowalam swietne torty robi M. Weber, tylko nie wiem czy sa smaczne..
Cos w tym stylu mi sie marzy
http://www.lolascupcakes.pl/ 😜
mi się marzą takie babeczkowe torty, ALE Raczej nas na to nie stać. Ale są PRZEPYSZNE.
ner, tort piekny, ale czy smaczny? 😉 i jak sie bedzie kroil?
mysmy mieli pyszny, jak sobie przypomne 😜 jednopietrowy okragly z ozdobami z owocow. w srodku szwardzwaldzki...mniam! ale to jest sprawdzona cukiernia, specjalizuja sie w tortach. wszyscy byli zachwyceni 😅
dlatego nieraz nie warto moim zdaniem wydziwiac, tylko brac sprawdzone. i nie za slodkie, nie za ciezkie.
a no, dlatego wlasnie bede musiala sie wybrac na testowanie chyba.. A jak go pokroje to nie mam bladego pojecia 😀
swoj poka! 😀
i jaki to schwarzwaldzki?? 😡
Ja wczoraj pół dnia latałam z koleżanką mierzyć kiecki. Niestety okazało się, że mamy zupełnie inny gust. Ja jej doradzałam klasyczną, elegancką sukienkę, w której wyglądała pienie i mega szczupło- dosłownie 2 rozmiary mniej. Zdecydowała się na taką:

W rzeczywistości gorsecik jest bardzo ozdobny i błyszczący. No ale najważniejsze, żeby ona była zadowolona. Zeszłyśmy kilka salonów. 95% sukienek to takie an jedno kopyto. Mi wpadły w oko jedynie dwie.
Ja swojego przyszłego męża widziałabym w smokingu 😍
Ogólnie zaczęliśmy rozmawiać o ślubie, weselu i szczerze mówiąc kompletnie siebie nie widzę w tym wszystkim:/
Ner, ciemny biszkopt, wisnie i bita smietana w srodku. musze poszukac fot to zaraz wstawie cos.
D+A, do slubu mozna isc na luzie, bez cukierkowania. zrobic po swojemu.
Ale to nie o to chodzi...Sam pomysł eleganckiej sukni i ślubu mi się podoba, ale wesele...Nie lubię być w centrum uwagi, musiałabym zaprosić x osób bo wypada a nawet ich nie znam, ja na imprezach o północy już jestem śpiąca więc nie wiem jakbym wytrzymała do rana, nie chcę obtańcowywać wszystkich wujków. Poza tym nie wiem jak część gości zareagowałaby na brak disco polo, zabaw weselnych i schabowego na talerzu😉 Nie wiem jakoś tak nie mam wizji na to wszystko.
ale mozesz zrobic bez disco polo, bez schabowego i do 24ej! i wcale nie musisz zapraszac osob ci nie znanych. po swojemu, wlasnie o to chodzi! tak jak WY chcecie. bo to wasz dzien 🙂 my zrobilismy calkiem inaczej niz w standardzie i co? i bylo swietnie.
ner, tort:

ten maly to moj, bez laktozy 😉
Niby tak, ale nie wiem na ile uda nam się wyłamać z tej presji kogo wypada a kogo nie wypada, kto się obrazi itd. Moi rodzice są o tyle ok, że jakbym powiedziała, że chce ślub w tropikach na plaży to nie byłoby problemu. Bardziej obawiam się rodziny z drugiej strony...Tam już zdecydowanie większa tradycja, wszystko bardziej rodzinne, po staropolsku. Całe szczęście partner aż taki nie jest😉
zawsze sie ktos obrazi. mowie z doswiadczenia 😉
ale coz, takie zycie.
uwazam, ze slub jest tak waznym wydarzeniem dla mlodych, ze nie warto robic go pod publike, bo wtedy nie bedzie to najpiekniejszy dzien w zyciu! a cale przygotowania beda stresem, a tym byc nie powinny 🙂 tylko radoscia i szczessciem.
D+A, a mi sie one nie podobają (suknie) 😉 Ze smokingami jest taki problem , że są drogie! i później nie ma co z nimi zrobić 🙁
U nas też disco polo nie bedzie i tych wszystkich tępych zabaw. Będą za to inne 🙂 a wujków trzeba deptac po palcach ile wlezie to przynajmniej wiecej nie przyjda tańczyć 🙂 Jak przyjdze chwila to poczujesz i nie martw sie na zapas 🙂
nerechta, my tort wybieramy na 2 tyg przed weselem i mamy go gratis od pałacu. Mam na niego szczerze w...bane. Może byc nawet z gipsu 😀 A tak serio to jakos nie mam wymagań, pewnie będzie biały i co dalej jest mi obojetnie 😉 Wątpie zeby ktos z naszych gosci się na niego rzucał 😉
Co do alko to my bedziemy kupowac w hurtowni tylko jeszcze nie wiem co, chyba stanie na Panu Tadku 😉 Prawda jest taka , ze wódke czasem można taniej kupić w zwykłym sklepie osiedlowym niz w Macro itp
Gienia-Pigwa jaki tort 😜
"One" czyli sukienki czy smokingi? Jeśli sukienki to na zdjęciach jest jedna kiecka- można w niej odpiąć dół. Dla mnie to koszmarek, ale ważne żeby koleżanka była zadowolona🙂 Jeśli chodzi o smokingi to czy ja wiem czy takie drogie? Dobry garnitur też sporo kosztuje. Sukienka panny młodej też na raz i do szafy. A w sumie na eleganckie wieczorowe przyjęcia to smoking może się przydać😉
No tylko pytanie jak się często bywa w miejscach gdzie wymaga się smokingów.Dowiadując się o nie niestety były cenowym koszmarkiem 😉 Ale to wszystko zależy od tego co się uważa za drogie 🙂 Wolałabym kupic za 3 tys. garnitur niz smoking, ale prawda jest , że ludzie coraz częściej o smokingi pytają 🙂
Z sukni możesz skorzystać nie raz. Są oragnizowane bale na ktore zakładasz odzież ślubną (nie pamiętam jak to sie nazywało) ale tez mozesz przefarbowac i miec cudo suknie wieczorową lub przerobić na cos innego np. garsonkę 🙂
One - sukienki 🙂
No ja jakoś zawsze żyłam w przekonaniu, że suknia ślubna to na raz, ale widzę że chyba czas to zmienić😉
Mierzenie kiecek z koleżanką sporo mi dało. To niesamowite jak suknia może zmienić optycznie wzrost, wagę, proporcje ciała.