... ślub :) ...

Dzionka, gratulacje 🙂
Podzielisz się, jak owy romantyzm wyglądał?? 🙂
Ojej, dziewczyny, dziękuję :kwiatek: Normalnie się wzruszyłam 🙂

Co do szczegółów, to zdradzę taki, że "nagle" w restauracji (byliśmy na weekend w Kazimierzu Dolnym) zaczęła lecieć nasza ukochana piosenka, o której mówiłam zawsze, że to najpiękniejsza piosenka o miłości jaką znam 🙂 Ja oczywiście nie skojarzyłam faktów i zaczęłam się ekscytować i mówić - aaa, słyszysz?? Nasza kochana piosenka! Ktoś oprócz nas ją zna! A tu BACH 😀

Ale się cieszę, aaach 🙂 Teraz więc będę was wnikliwie czytać i ogarniać co i jak się z tym całym ślubem robi 🙂
wiem że już pytałam,ale zapytam ponownie odnoście podziękowań dla rodziców

co dajecie rodzicom na podziękowanie??
szukamy czegoś fajnego i innego ale nie możemy znaleść - tzn fajne są takie karafki na nalewki, na alkohol, z wygrawerowanym wierszykiem i imionami, ale tata mojego P. miał problem z alkoholem, jest po odwyku i tak jakoś głupio
myśleliśmy nad jakąś wycieczką - ale rodzice po rozwodzie i tak jakoś, nie wyobrażam sobie żeby razem pojechali, a fundować każdemu w inne miejsce to też tak jakoś niezbyt...

pomóżcie 
kujka   new better life mode: on
13 lutego 2012 10:47
Dzionka, a zdradzisz co to za piosenka? 😉

slub i wesele w Warszawie czy tak jak Twoj brat - wybywacie w jakies odlotowe miejsce?
kujka, "Romeo and Juliet" Dire Straits 🙂 Tam jest taki tekst mniej więcej: I love you like the stars above and I'll love you until I die - pasuje mi akurat do okoliczności baardzo 🙂 Szykuj kieckę 😀

Edit: ślubu kościelnego nie będzie, a "wesele" będzie w Polsce i nie zamierza mieć wiele wspólnego z klasycznym wydaniem 🙂
kujka   new better life mode: on
13 lutego 2012 11:03
Dzionka, haha jakos mnie nie dziwi ze koscielnego nie bedzie :P
fajna muza, wyobrazam sobie jak sie musialas wzruszyc! a tak na marginesie, to bardzo ladny pierscionek, bez bazaru  😎

jesli nie bedzie wymogu rozowej bezy to juz lece szukac kiecy!!  🏇
a jak cos Wam bedzie trzeba pomoc przy weselu to wal 😉
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
13 lutego 2012 11:15
dzinka, gratuluje 🙂

akurat ta piosenka ciezko nie znac moim zdaniem 😉 no ale mlodzi juz raczej Dire Straits nie znaja, a szkoda.

sami mielismy na podkladzie muzycznym do prezentacji ze zdjec Diresow  🙂
kujka, ojj nie, różowe bezy odpadają 😀 A pierścionek - wieeem, dla mnie najpiękniejszy na świecie 🙂

Gienia-Pigwa, ale super! Też bym bardzo chciała mieć pokaz slajdów z jakimś podkładem muzycznym, a straitsów kochamy oboje, więc kto wie czy nie zerżniemy od was 🙂
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
13 lutego 2012 12:44
dzionka, sorki to bylo z solowej plyty Marka do filmu Local Hero:
nasza wersja jest ladniejsza, kupowalam ja na itunes
ta piosenka pomalu sie rozkreca, tak jak na zdjeciach...w domu, kosciol a potem zabawa 🙂
naprawde fajnie to wyszlo

uwielbiam jego solowa kariere, plyty wydaje swietne. nie wiem czy znacie, jak cos to polecam.

mamy wszystkie:
    1996: Golden Heart
    2000: Sailing to Philadelphia
    2002: The Ragpicker’s Dream
    2004: Shangri-La
    2007: Kill to Get Crimson
    2009: Get Lucky

2000 i 2004 to moje ukochane plyty, plyty wszechczasow.
Dzionka gratuluję!!
o jaaaaaa jak super fajnie 🙂 gratki 🙂
Dzionka gratuluje 🙂

mam pytanie z innej beczki - co dajecie rodzicom na podziękowanie??
szukamy czegoś fajnego i innego ale nie możemy znaleść - tzn fajne są takie karafki na nalewki, na alkohol, z wygrawerowanym wierszykiem i imionami, ale tata moje P. miał problem z alkoholem, jest po odwyku i tak jakoś głupio
myśleliśmy nad jakąś wycieczką - ale rodzice po rozwodzie i tak jakoś, nie wyobrażam sobie żeby razem pojechali, a fundować każdemu w inne miejsce to też tak jakoś niezbyt...

pomóżcie  :kwiatek:

skoro są po rozwodzie - to zróbcie każdemu fajny album ze zdjęciami - od dziecka - po czas Waszych zaręczyn - do ślubu
niech każdy ma swój
I ja 🙂 a ślub najwcześniej w 2013.
ash   Sukces jest koloru blond....
13 lutego 2012 13:53
OMG jaki wysyp zaręczonych. A Walentynki dopiero przed nami 😡

GRATLUJĘ 💃 💃 💃 😅
Natip! Mam baaaaaardzo podobny pierścionek, ale z niebieskim środkowym oczkiem i nie zareczynowy 😀
W zasadzie to oczko w sumie jest takie granatowawe, więc może to ten sam model 😉
Dzionka, gratuluję !!  😅

Mamy datę ślubu- 01.06.2013  😀 Teraz z wypiekami na twarzy oglądam sale, i już mam swoich faworytów, mam nadziej, że nie będzie problemów z terminami..
W&P, po pierwsze to dziękuję 🙂 A po drugie - jak to możliwe, że podajesz już dokładną datę, mimo że jest tak odległa? Ja też planuję czerwiec-lipiec 2013, ale jakoś w najbliższe wakacje dopiero zaczynam zacząć ogarniać terminy, miejsca itd...

Muffinka, honey dzięki 🙂!

natip, gratulacje 🙂!

Gratulacje jeszcze raz wszystkim!!!
Bo tak postanowiliśmy, że akurat to będzie pierwszy weekend czerwca i dlatego koniecznie ten dzień chcemy, taka nasza mała zachcianka  😀
Poza tym lipiec,sierpień czy też wrzesień nie wchodzi w grę, bo to gorący okres prac polowych dla P. , przy ponad 30ha jest co robić traktorkiem 🙂 Ja w drugiej połowie czerwca będę się bronić no i dodatkowo wiele innych czynników wpływa na ten a nie inny termin..

edit.
A tak poza tym u na w okolicy czerwiec jest najbardziej obleganym miesiącem, więc już się rozglądamy za salą i będziemy rezerwować , chcemy mieć wybór miejsca
Dodofon  dzięki za pomysł,ale właśnie kuzyn mojego P. miał 3 mies temu wesele i dał albumy i nie chce żeby było że się odgapiliśmy

bo też chcemy wino zamiast kwiatów ( tak jak oni) i pojedziemy bryczką ( tak jak oni) to wszystko przypadkowe ale wiadomo jak to jest na wsiach
obgadają od razu  🙄

dlatego tak marudzę i przebieram w tych podziękowaniach dla rodziców

ew myślimy nad fajnym wspólnym  zdjęciem w ładnej ramce
Mam z białego złota, na około białe oczka, w środku granatowe właśnie!🙂😉) Ale nie mam tych 'dziurek' przy łączeniu obręczy i środka (nie wiem jak to nazwać:P) 

GRATULUJE WSZYSTKIM!!!!!! :-)))))))
[quote author=nerechta link=topic=34.msg1297979#msg1297979 date=1328876160]

ja poprosilam o zrobienie zaproszen i ksiegi gosci moja psiapsiole, ktora bierze slub 2 tyg przede mna i i tak robi dla siebie wiec co jej tam 😀 a cuda potrafi robic!
http://dziwolonk.blogspot.com/

Czy ta psiapsióła ma na imię Asia?  😀
[/quote]

si, znasz ja?? 😀

Dzionka gratuluje!! Co do terminu, my juz w dniu zareczyn wymyslilismy sobie date. Wez pod uwage ze urzedy nie udzielaja slubow codziennie - u mnie jest to 1 i 3 sobota miesiaca i 2 i 4 piatek.. wiec tak naprawde wybor masz bardzo ograniczony. A jak sie ograniczysz do 2 sobot w miesiacu to zaden wybor.. 🙂

Co do podziekowan dla rodzicow kiedys widzialam fajne statuetki a'la Oscar z podpisem "najlepsza mama/tata" Bardzo fajne byly, co prawda mozna je postrzegac na granicy kiczu ale w sumie mi sie podobaly 🙂 A tutaj sa jakies inne.. fajne tez 🙂
http://sklep.fajnewesele.pl/58-statuetki

ja w ogole nie wiem czy bede robic podziekowania.. haha.. nie wiem 😀
[quote author=Hiacynta link=topic=34.msg1300735#msg1300735 date=1329076643]
[quote author=nerechta link=topic=34.msg1297979#msg1297979 date=1328876160]

ja poprosilam o zrobienie zaproszen i ksiegi gosci moja psiapsiole, ktora bierze slub 2 tyg przede mna i i tak robi dla siebie wiec co jej tam 😀 a cuda potrafi robic!
http://dziwolonk.blogspot.com/

Czy ta psiapsióła ma na imię Asia?  😀
[/quote]

si, znasz ja?? 😀
[/quote]

Yhy... no to do zobaczenia na jej slubie 😀
No proszę, świat jest mały 🙂 Ja się spotkałam na ślubie z Fortą - najlepsze jest to, że żadna z nas za bardzo nie znała nikogo z pary młodej, a na chwilę przed wyjściem napisałyśmy sobie na gg, że spadamy na ślub i żadna nie spytała czyj i gdzie 🙂
ojej, no to jaja 😀
trzynastka   In love with the ordinary
13 lutego 2012 20:54
Następna będzie Ninevet!  😀

No to padłam ! :P A skąd ten pomysł !?  😂

Gratulacje wszystkim 🙂  :kwiatek:
Gratuluję wszystkim!  😅

My ostatnio znowu przeprowadziliśmy rozmowę "ślubną" i stanęło, że jednak będzie to ślub publiczny. Za dużo jest osób, którym zawdzięczamy mnóstwo rzeczy. A dziś śniła mi się idealna sceneria! Tylko gdzie znaleźć jezioro, wzgórza, mały, stary kościółek i miejsce na rozstawienie namiotów  😁

Wiem, że to jeszcze kuuupa czasu (2014) ale taaak się cieszę!
nawet mi nie mow o takiej scenerii!!! A mysle ze jest do znalezienia.. tylko gorzej ze sciaganiem ludzi i organizowaniem spania.. chyba ze spiwory  😀

ja tez juz nie moge sie doczekac..
Salto, jest takie schronisko w Karkonoszach, co się Samotnia nazywa. 😉
Co prawda kościoła brak, ale może księdza można sprowadzić.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się