no to zdejmowania zasłon ciąg dalszy 😉
Rocznik 69 (zupełnie nie wiem czemu 😉 ale lubię tę cyfrę he he )ubiegłego stulecia -geriavit ale jeszcze nie tetryk...mam nadzieję
Mam na imię Rafał, tak jak jedyny archanioł który chodził po świecie z psem...
Jestem ojcem dwóch wspaniałych młodzieńców wchodzących w wiek męski
Wykształcenie: dalej je zdobywam
Robiłem w życiu rzeczy głupie i straszne....ostatnio tylko głupie
Języki: jeden nad wyraz sprawny 😉, a poza tym dogadam się po francusku, rosyjsku i angielsku(wróciłem właśnie z kilkumiesięcznego pobytu w Anglii.. chmyy ten język wcale nie jest trudny, choć dalej uważam że jakis taki .. mało śpiewający).. w ojczystym języku często bywam niezrozumiany
Pierwsza przeczytana samodzielnie książka: w wieku 5 lat Kajtuś czarodziej Korczaka....
Nie lubię: tego samego o czym śpiewał Wysocki a za nim Kaczmarski
Największa zaleta: (według przyjaciół) szczery do bólu
Największa wada: (według przyjaciół) szczery do bólu
Ulubiony filozof: ostatnio na tapecie Richard Rorty
Ulubiony sport: snooker, oraz..... szachy i go
Ulubione sztuki walki: judo, iaido
Patrzyłem na świat z okien hotelowych, z włazu pojazdu bojowego, oraz z kartonu nad wywiewem metra w Paryżu....
Jednego czego jestem pewien to, to że nastąpią zmiany
Ulubione filmy to: Wielki Kanion, Misja, Blade Runner, Ostatni Mohikanin, Star Wars raz Noc na Ziemi i wiele innych
Ulubiona muzyka: Cohen, Bach, Vangelis, Keith Jarrett, Simon&Garfunkel, Mark Knopfler, Eric Clapton i dużo więcej
Piosenka oddająca stan mojego ducha: ya svoboden
Ulubiony malarz: Claude Monet
Ulubiony pisarz: zabraknie miejsca albo serwer się zawiesi jak zacznę wymieniać
Najpiękniejsza powieść jaką przeczytałem to Piana złudzeń Borisa Viana
Ulubiona sentencja:
Bastion wiedzy opiera się na trzech filarach: historii, językach i matematyce. Wyposażony w te trzy rzeczy możesz nauczyć się czegokolwiek chcesz. Lecz jeśli któregoś ci brakuje, jesteś kolejnym ciemnym prostakiem w zagnojonych gumofilcach. - Robert A. Heinlein
..ulubiony samochód: Suzuki Vitara ale tylko ta 1.6 8 zaworowa i oczywiście soft, pasjonaci wiedzą o co chodzi
Przewodnik duchowy: Anthony de Mello SJ
Autorytet dr Ewa Wojdyłło
Ostatnio ulubiona modlitwa:
Panie, Ty wiesz lepiej aniżeli ja sam, że się starzeję i pewnego dnia będę stary.
Zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek.
Uczyń mnie poważnym lecz nie ponurym, czynnym, lecz nie narzucającym się.
Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale Ty Panie wiesz, że chciałbym zachować do końca paru przyjaciół.
Wyzwól mój umysł od niekończącego brnięcia w szczegóły i daj mi skrzydeł, bym w lot przechodził do rzeczy. Zamknij mi usta w przedmiocie mych niedomagań i cierpień, w miarę jak ich przybywa, a chęć wyliczania ich staje się z upływem lat coraz słodsza.
Nie proszę Cię o łaskę rozkoszowania się opowieściami o cudzych cierpieniach, ale daj mi cierpliwość wysłuchania ich.
Nie śmiem Cię prosić o lepszą pamięć, ale proszę Cię o większą pokorę i mniej zachwianą pewność, gdy moje wspomnienia wydają mi się sprzeczne z cudzymi. Użycz mi chwalebnego poczucia, że czasami mogę się mylić.
Zachowaj mnie miłym dla ludzi, choć z niektórymi z nich doprawdy trudno mi wytrzymać. Nie chcę być świętym, ale zgryźliwi starcy - to jedno ze szczytów osiągnięć szatana.
Daj mi zdolność dostrzegania dobrych rzeczy w nieoczekiwanych miejscach i niespodziewanych zalet w ludziach. Daj mi, Panie, łaskę mówienia im o tym. (...)
zawodowo zajmuję się przez ostatnie lata geodezją, od niedawna swoja własna firma i w tym kierunku teraz się kształcę 🙂
Aaa gdzie w tym wszystkim konie, chmy... Duch w pensjonacie a ja ciągle robię coś innego ech...
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] A prosiłam o zmianę w podpisie... Dopuszczalna wysokość 100 pikseli. Ost. na 7 dni. Mam nadzieję, że wystarczy. D.