Hanoverka, ja zmierzyłam po fali 🙁 jak się okaże, że mierzymy inaczej, to będę wysyłać Ci sprostowanie 😉
edit ortografia
spoko. po fali wychodzi i tak średnio 1 cm więcej i tyle 😉
Makabra tej strony jest to że jest za duży wybór i człowiek przez to się zdecydować nie może
Sei, mierzyłam na naczółku z ogłowia hkm anatomic, i wyszło 41 tak normalnie i 45 po fali 😉 ale to jest mocno profilowana fala.
Asds, osiołkowi w żłoby dano 🙂 ja gapilam się przez większość dnia na te naczółki zanim zdecydowałam się na jeden...
okej
ja juz wybrałam pozostaje zmierzyc naczółki w domu
ja jeszcze wybieram, bo zbaraniałam od tych świecidełek 😵
A ja się już zdecydowałam 😅
Okej ja na razie wysłałam hanowerce maila z moim wyborem. Na spróbowanie na 1 naczółku staneło.
Wg. tego zdjecia z miara ja muszę zamówic naczółek falę który po wyprostowaniu ma ok. 51-52 cm
znalazłam miary ich anczółków :
extra full : 44cm
full: 42cm
mały full: 40cm
asds 🙇 🙇 🙇 🙇
dziękuję!!!! biorę w takim razie xfull, żeby ładnie opadał
asds , a gdzie znalazłaś te wymiary? I jaki w końcu podałaś Hanoverce?
Dostałam odpowiedź taką:
Left to right including the loops. 40, 41, 42 .. cm. Czyli wychodzi, że mierzymy normalnie, a oni falę sobie sami policzą.
sorkiii
Wziełąm wymaiary z tej strony. Pomerdało mi sie i myslałam, ze to ten sam producent jest
http://frontriemen.com/index.php/kettingenAle podejrzewam ze wymairy przyblizone..
oni nie mają rozmiaró! hanowerka ich pytała przecież i odpisali, że robią tak jak sobie zażyczy klient i tyle 😉
No to w moim wypadku dupa blada...Bo jak mierze swój naczółek z kryształkami opadający to po wyprostowaniu ma 51-52cm i taką długośc powinnam podac?
asds zmierz naczółek prosty od pętelki do pętelki. Mój FULL ma 43cm
mój opadajacy z kryształkami ma od końca do końca 52cm- tyle że on ma szersze mocowanie do ogłowia bo to do rurki
to tyle powinnaś podać 😉 chyba mają takie doświadczenie, że półmetrowy naczółek ich nie zdziwi 😁
ja dla mojego biorę 46/47 jakoś i powinoo być idealnie 🙂 full przymały ma 43 więc akurat jak dodam 3-4 cm powinien ślicznie opadać.
ale, nie miało być tak że oni sami dodają tyle ile potrzeba do naczółka opadającego?? ja podałam długość naczółka prostego jaki nam pasuje, a zamawiam opadający...juz sama nie wiem 😵
No własnie ja tez tak zrozumiałam. Trzebaby to wyjaśnić.
Dostałam odpowiedź taką:
Left to right including the loops. 40, 41, 42 .. cm. Czyli wychodzi, że mierzymy normalnie, a oni falę sobie sami policzą.
ja rozumiem to właśnie tak, że mierzymy od pętelki do pętelki oni sami robią tak, żeby wyszedł opadający
Hahahaha...No to teraz musze wziaśc za mały fullowy naczółek i dodac do niego z jakies 2-3 cm
asds, a po co skoro masz pasujące naczółki? nie rozumiem cię w ogóle... 🙄
asds weź kilka pasujących naczółków, pomierz je zwyczajnie od pętelki do pętelki i będziesz wiedzieć ile cm wziąć, nie dodawaj żadnych cm na falę, bo ine wiedzą jak mają to zrobić.
To rozumiem teraz ze osoby zdecydowany wysylaja hanoverce na maila zdjecia naczolka. Rodzaj krysztalkow i wymiar naczolka ?
Ja już wysłałam w południe 💃 💃
nie bede wiecej zaglądac do tego wątku 😤
czy ktoś może wie jaki uklad kamyków jest w tym przeslicznym V na 2 pierwszysch zdjęciach? 😍
http://star-frontriemen.webklik.nl/page/v-frontriemen3-6-3mm stenen
3 rijen €26,-
czy
4-8-4mm stenen
3 rijen €28,-
i z teo co zrozumialam do tego modelu + 2 euro do ceny tak?
a te ceny nie sa za swarovski-e tylko te "zwykle"?