PSY

karolinag4 hahaha, jak on cudacznie skacze! 😀 Mega!
Karolinag4 Mój Harley robi identycznie!  😲 I stąd np, mam powydrapywane dziury w prześcieradle, bo najczęściej robi tak na swoim posłaniu i w pościeli. Ale... kto by się akurat tym przejmował  🤣
MorticiaSlayer taki mój kochany przygłup  😀

Sierra u nas z pościelą tez tak jest, aczkolwiek dziur mu nie pozwalam robić  😁 Czasem się tak bawimy  😎, że chowam mu zabawkę pod koc, a on próbuje odkopać  🙂 Już się nauczył, że samo drążenie łapami nic nie da i tak kombinuje, żeby zabawkę wydostać spod koca. A potem z dumą przynosi mi zdobycz  😀

Muszę go jeszcze nagrać jak bawimy się w "przeciąganie" zabawką (ja trzymam, on próbuje zabrać). Wydaje przy tym takie dźwięki, że aż brzuch boli ze śmiechu. Szkoda, że sam siebie nie słyszy, bo by się przestraszył  😁
karolinag4 dawaj! 😀 Hehe. Moja Nelka też bardzo lubi się przeciągać 🙂 W zasadzie to wystarczy, że tylko trzymam węzeł, a ona resztą się zajmuje :P
Wieczorem wrzucę filmik z Harleya wersji.  😀

Tymczasem mam inny, sztuczkę "Ćśśś!", której go nauczyłam przypadkiem (bo delikwent zawsze się rozszczekuje po 22😲0  🤬 )

😉
Teraz śpi to nie będę go budzić. Zresztą zaraz obiad kończę i biorę się za naukę, bo jutro 2 egzaminy  😵 No u nas zabawa wygląda jak u Ciebie. On nie wygląda, ale jest naprawdę silny, jak szczękę zaciśnie to koniec  🙂

Odkopałam taki filmik (staaary) :

teraz już się wycwanił, opiera się przednimi łapami i przewraca skrzynkę  😉

Sierra dobre  🤣 Uspokaja się po tym, czy czeka chwilę i zaczyna od nowa?  👀
karolinag4, boooski 😀

Nina, współczuję akcji, dzielna jesteś. Ja bym chyba sobie żołądek wywróciła na lewą stronę jakbym miała te larwy wyciskać. Na samą myśl mi się zbiera :/ Słyszałam o podobnej sytuacji, ale mega dziwne, że już drugi raz jej się to zdarza... Koniecznie powiedz o tym lekarzowi!
blow ok, nic się nie stało. troszkę się zdenerwowałam, bo akurat współczucia i zrozumienia dla zwierząt nie można mi odmówić... naprawdę wiele bym dla nich zrobiła.
Dzionka nie polecam nikomu:/ ale jak zobaczyłam, że suni jest lepiej od razu, to jakoś nawet to obrzydzenie przeszło. no właśnie dzwoniłam do stajni, weta dzisiaj nie było, ja dalej chora w łóżku, ale przypominam cały czas właścicielowi, żeby nie zapomniał o tej ranie powiedzieć🙂 bo może się trafić akurat tak, że nie będzie mnie na miejscu tam.
Buahaha, Karolina, kocham te Twoje bulwiaczki 🤣 Mam problem z ich rozróżnieniem, czy to to skacząca za świetlnym zajączkiem i surfujące w pudle to jest mój Ulubieniec wciąż ten sam??Nie chciałabym mieć bulwy ale jeśli już ktoś miałby mnie zmusić...to tylko z charakterem jak on 🤣

Tymczasem przyszła psoa przesyłka, radości nie ma końca, koniecznie włączcie głośniki 😁

Blow, linki nie działają.

Czy ktoś ma może sprawdzony sznurek do przeciągania, który wytrzyma zabawę 2 mocno zdeterminowanych psów i człowieka? Ostatnio kupiłam "ósemkę", była fantastyczna... równo 24 h. Co oznacza, że tak naprawdę wytrzymała jakieś 3 h zabawy. Zależy mi na tym, żeby sznurek był dość długi i gruby. Wszystko co oglądałam ma może 25-30 cm długości. No i po ostatnich doświadczeniach mam obawy wydać w ciemno 50 zł.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
08 lutego 2012 16:38
Polecam polarowe szarpaki, my mamy taki z zawodów, ale widziałam na fb, że ktoś takie robi, tylko nie pamiętam kto...Blow, może Ty tez je widziałaś?
Faktycznie coś nie pykło, zamieniłam linki.Dzięki Abre 😉

Wojenka, nie pamiętam niczego takiego....ale może to to?

http://szarpaki.wordpress.com/twardsze/

i ta sama laska ma na facebooku

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.330598796979905.78811.330598176979967&type=1

albo alternatywa

http://www.facebook.com/pages/Polarowe-szarpaki-zabawki-dla-psów/323629464346924
Wojenka   on the desert you can't remember your name
08 lutego 2012 17:58
Tak, o to mi chodziło  🙂
wrzucam mojego Lucky'iego 😉
Ma 6 lat 🙂.
Rasa: seter szkocki .
Dzięki dziewczyny, te szarpaki wyglądają solidnie 😉

Blow, zapewniłaś mi niezłą rozrywkę. Leżę chora, psy nie mają wstępu do sypialni... Ale gdy tylko usłyszały piłeczkę to miałam małą inwazję. Dosłownie wlazły mi na głowę z ekscytacji  🤣 To Trixie?
Blow ale masz tam fajne filmiki😀 rozwalił mnie tekst "hehe pączków nie ma, ale i tak jest zaj*****" 😀
psiak chyba strasznie mocno chciał też tak wysoko jak koniowaty skakać😉
to się nazywa ch...wy pies
o matko  🤔  biedulek🙂
Blow  :kwiatek: tak to on  😀 Mam już trochę bulw, sporo przeszło przez mój dom i nigdy nie spotkałam tak świrniętego jak on  😍
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
09 lutego 2012 16:31

Mokra robota 😉
fajne brudaski 😉

Abre - pochwal sie Twoimi psiakami prosze, dawno fotek nie wstawialas 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
09 lutego 2012 21:26
Jara, kąpiel już była ❓ 😁
gopi, pewnie nie uwierzysz, ale nie mam nowych 🙂 ale może w weekend coś zrobię. A mam powód! Mój mąż kupił suce różową obrożę i smycz  🤣
no to ja się moim maluchem pochwalę🙂
Draka ze swoimi maluchami🙂 a na ostatnim córeczka - Draka Junior:P
10 lutego 2012 07:28
Jara, kąpiel już była ❓ 😁

Nie :P Ziva wysycha i błoto się wykrusza. Tam na zdjęciu to nawet czysta była, potrafi się ubrudzić po same plecy, a po godzinie być znów biała.
maleństwo   I'll love you till the end of time...
10 lutego 2012 08:07
Hmm, oczywiscie pójdę do weta, ale i tak Was zapytam...

Co może być przyczyną intensywnego drapania się? Leeloo od jakichś 2 tygodni drapie się dość namiętnie, gdzie tylko dosięgnie, do tego wygryza się z podobną intensywnoscią. Podejrzewałam przepełnione gruczoły przyodbytnicze, bo już była z tym historia i wetka na tę przyczynę wskazała. Ale dupsko oczyszczone tydzień temu, a zmian nie ma. Pies był odpchlony, odrobaczony, na skórze nie widac ani śladów pcheł, ani zaczerwienień/ krostek.

Ktoś ma może jakiś pomysł? Jak już pisałam, do weta pójdę, ale może znalazłby się jakiś punkt zaczepienia...
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
10 lutego 2012 08:09
wczorajszy Roni 😉
10 lutego 2012 08:50
maleństwo, Alergia, tzw przebiałkowanie albo nerwica natręctw.
Warto też raz na jakiś czas użyć na psie Advocate.
zgadzam się z JARA. moja mała się tak drapała i okazało się, że ma alergię na mięso drobiowe. zobacz co ostatnio jadła, może zmieniłaś karmę?
low, zapewniłaś mi niezłą rozrywkę. Leżę chora, psy nie mają wstępu do sypialni... Ale gdy tylko usłyszały piłeczkę to miałam małą inwazję. Dosłownie wlazły mi na głowę z ekscytacji  🤣 To Trixie?
Hahahaha, szkoda, że z kolei tego nikt nie nagrał 🤣 Nie, to nie Trixie ale nie pamiętam dokładnie co-kupowałam w Zoodragon.
Blow ale masz tam fajne filmiki😀 rozwalił mnie tekst "hehe pączków nie ma, ale i tak jest zaj*****" 😀
psiak chyba strasznie mocno chciał też tak wysoko jak koniowaty skakać😉

Hah, mnie strasznie bawi motyw Fadzinej fascynacji pączkami i, jak widać na filmiku, wręcz go zachęcam do konsumpcji bo raz, że radochę mu one ogromną sprawiają a dwa-to samo zdrówko dla mięsożercy(no może poza pasożytami choć nie wiem czy łańcuchy roślinożercy i mięsożercy się krzyżują?) 😀
Mówisz o filmiku ze skoków?On sadził ten wagon bez problemów nie zrzucając drągów ale niestety wtedy jeszcze nie wpadłam na to żeby nagrać 🙄 😉
to się nazywa ch...wy pies

Buahahaaaa, aż się podzieliłam tym na fb!
nigdy nie spotkałam tak świrniętego jak on  😍
No dokładnie!Musi być bardzo wyjątkowy....jest taki jak lubię a że w ciele bulwy....no co poradzić 😀iabeł:
[quote author=maleństwo link=topic=32.msg1297702#msg1297702 date=1328861249]Co może być przyczyną intensywnego drapania się? Leeloo od jakichś 2 tygodni drapie się dość namiętnie, gdzie tylko dosięgnie, do tego wygryza się z podobną intensywnoscią. Podejrzewałam przepełnione gruczoły przyodbytnicze, bo już była z tym historia i wetka na tę przyczynę wskazała. Ale dupsko oczyszczone tydzień temu, a zmian nie ma. Pies był odpchlony, odrobaczony, na skórze nie widac ani śladów pcheł, ani zaczerwienień/ krostek.

Ktoś ma może jakiś pomysł? Jak już pisałam, do weta pójdę, ale może znalazłby się jakiś punkt zaczepienia...
[/quote]

Tak jak było pisane, to może być alergia-kwestia tylko jakiego rodzaju.Czy pokarmowa czy kontaktowa.Orzeanalizuj jej menu i już teraz rozpocznij dietę eliminacyjną-musi trwać minimum 6 tygodni.Zacznij od eliminacji drobiu pod KAŻDĄ postacią i w każdej  ilości-nawet najmniejszego kęska nie może wtedy dostać.Jeśli mimo tego objawy nie ustąpią, trzeba szukać dalej.Na twoim miejscu przestawiłabym po prostu sukę na dobrą rybną karmę bez kurakowych produktów, bez zbóż, soi, kukurydzy itp-np Fish4Dogs albo moja ukochana Acana Pacifica.
Może tez być tak, że ją uczula coś z otoczenia-nawet środek czystości użyuwany do mycia podłogi, proszek do prania etc.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się