Konie czystej krwi arabskiej

W tym roku się jeszcze nie pokazywaliśmy, więc wstawiam coś z jazd 😉

spiący Guliwer

i Grom

pozdrawiamy :kwiatek:
Esti zimowo
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
03 lutego 2012 17:50
ale śliczne zimowe konie  !!!!
ja tam nie robię fotek - bo mi ostatnio prawie palec przymarzł do aparatu  😁  a po za tym baterie odmawiają posłuszeństwa..

to i my trochę zimowo się pokażemy 🙂
łał ale u Was snieg!
u nas głownie gruda.... wszystko zamarzło
U nas też kraina niekończących się mrozów, cieniutka wartstwa zmrożonege śniegu, a pod nią zamarznięta ziemi nie da się się jeździć więc się włóczymy pieszo po okolicznych łąkach
Wojenka   on the desert you can't remember your name
03 lutego 2012 19:47
Bader, wyściubiliście nosy poza halę?  🤣

Esti to cały czas jak źrebak wygląda  😂

ganasz, piękna gniada sylwetka, bajkowo !
wojenko jest bajkowo ale czekam na trochę ciepełka, a ty jeździsz w te mrozy, a jak wygląda przy takich temperaturach praca z końmi na torach? i czy Muja nadal grzeczny 😀iabeł:
I Maceba na pastwisku, wieje lodowaty wiatr, słońce zachodzi, a mi palce przymarzają do komórki
ganasz, ta pierwsza fota cudowna, zakochałam się 😍 a jakby sie zamieniło śnieg na pustynię, to zdjęcie niczym ze strony Ajman Stud.
pokora dziękujemy  😅
zainspirowałaś mnie  😉
Cariotka   płomienna pasja
04 lutego 2012 07:31
ganasz piękne 😍 jak na pustyni🙂

Dwa mojego w obiektywie Kasi Okrzesik.
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
04 lutego 2012 11:25
U mnie podłoże fatalne, a Niuńkowi na takim mrozie oddech zatyka.

Esti to cały czas jak źrebak wygląda  😂

nie prawda, zmężniał trochę  😤
Bader, wyściubiliście nosy poza halę?  🤣

to jeszcze było przed tymi mrozami, ale jutro jadę w teren, bo Benowi już na hali troszkę odwala, muszę mu zrobić przerwe 😉
niech te mrozy już odpuszczą :/

🙂 i mój rumak
Fajne zimowe arabiszcze.
A u nas gruda,śnieg ze zdjęcia dawno zniknął a towarzystwo tak wariuje że jedna już podbita,teraz maja areszt boksowy.Niech już spadnie ten śnieg 🙇

ja tez chce juz snieg!

po wywrotce Fuzji na lodzie, oprowadzam ją w reku codziennie
nie puszcze ich na grude i lod
05 lutego 2012 09:56
Mój na szczęście po padoku nie biega, tylko stoi i złości się na pogodę  🤣
Też czekamy na odpuszczenie mrozów i śnieg  🙇
Moja wychodzi jak tylko jest słońce, ale u nas o tyle dobrze, że na jednym wybiegu nie ma lodu pod spodem.
Jak to jest z ogierami, mój niedługo będzie mieć 3lata, nie chce go pozbawiać męskości, a myślałam nad tym by mógł kryć klacze czystej krwi.
Jest wpisany do księgi , coś tam czytałam że musi mieć badania DNA, ale nie wiem jak to z tym jest.
może wy wiecie co i jak ?

derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
07 lutego 2012 13:35
Ruda chluba buba;-))))
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
07 lutego 2012 18:50
Justdid, dla krycia klaczy czystej krwi wystarczył zawsze wniosek do redakcji ksiąg stadnych. Dla pewności (bo te wymogi ciągle się zmieniają) zadzwoń do P. Krystyny Karaszewskiej, PKWK, Redakcja PASB: (22) 331 59 90 .A dla ciekawostki, jaki papier ma ten ogier?
Aha ok tak zrobię dzięki 🙂
Psotnik
M:Pasima/Ecaho
O:Pegasus/Gazal Al  Shaqab
justtid
a ma jakieś osiągnięcia??
tory
rajdy
pokazy?
07 lutego 2012 20:52
Trzylatek to raczej torów i rajdów nie widział  😁.
Ale jest ogierem arabskim z dobrym pochodzeniem, czy to nie wystarczy? Kolejka klaczy już sie ustawia  🤣
a wiek mi jakoś umknął 😉

no juz widzę kolejkę klaczy i kolejną kolejkę źrebiąt po 500zł w pakiecie  😵
👍 czy ktoś tu mówi o kolejkach klaczy  😵 ja na pewno nie  😉
Żadnych osiągnięć jeszcze nie miał.
A chodzi mi tylko o to, bo gdzieś tam słyszałam, że ogierki czystej krwi, bez licencji można kryć klacze czystej krwi. A główna kwestia to, to że nieraz znajomi mają klaczkę chcieli by mieć źrebaczka, do mnie mają najbliżej, to jak bym im mogła wydać to świadectwo pokrycia klaczy, to z miłą chęcią by przyjechali. A chodzi tu o ten papierek, bo nieraz są problemy z wyrobieniem paszportu.
znajomi mają klaczkę chcieli by mieć źrebaczka, do mnie mają najbliżej,

😵 😵 😵 😵 😵 😵
litości
tak się właśnie produkuje konie do niczego
co to jest za mit że każda klacz ma rodzić i każdy wł klaczy chce mieć "źrebaczka" bo on taki słooodki i "kofffany" ludzie
Arabów jest od metra i ciut ciut!! Ogiery po eksternie justice, padronsie dostają po jajkach i nie ma zmiłuj. Źrebaki po championach są po 500zł, konie z TAAAAKIMMM pochodzeniem.
Justtid z całą sympatią ale po co w hodowli ogier który zasłynął z tego, że jest ogierem...
Epikea nie interesuje mnie twoja wypowiedź w tej kwestii. A do niczego  to może ty jesteś ale nie konie, nie każdy może chce mieć konia z wybitnym czy nie wiadomo  jakim pochodzeniem, bo tu nie o to chodzi.  🤣
Mówisz że po 500zł są źrebaki gdzie ??
Dziewczyny,czy deprecjonowanie pomysłu nie jest przypadkiem podyktowane tym,że same macie licencjonowane ogiery(przynajmniej Wojenka)?My mamy klacz z dużym potencjałem sportowym,ale po nielicencjonowanym ogierze i pisze się nn,a szkoda.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się