magnetoterapia

Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
29 stycznia 2012 21:43
brązowe przedłużone torpole podczas pierwszej przymiarki 😉

kurcze, nie zjadą?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
29 stycznia 2012 22:07
Tutaj założyłam do przymiarki i zaraz zdjęłam 😉 Wieczorem zostały lepiej zapięte, tę gumkę u góry skróciłam i trzymały się bardzo dobrze.
czy ktoś z was wie którą stroną magnesy są ustawione w stronę końskiego ciała? biegunem N czy S  🤔  a po drugie : ile jest wszytych magnesów w Torpolową derkę a ile w kaptur  🤔
azja   koń pleśniowy
06 lutego 2012 21:45
czy ktoś z was wie którą stroną magnesy są ustawione w stronę końskiego ciała? biegunem N czy S  🤔   a po drugie : ile jest wszytych magnesów w Torpolową derkę a ile w kaptur  🤔

N  🤣 tylko musisz wiedzieć która to strona, ale już wiesz jak to sprawdzić . Wizualnie obie jednakowe  🤣
A czy ktos uzywal kaloszkow torpola?

Ponawiam pytanie, dzialaja? sa efekty?
Ja używałam , wiem, że siwek też używała. U nas efekty są.
Na trzeszczki czy na cos innego?
Ogólnie używałam na trzeszczki, ale też po artroskopii.
Zgadzam się z tym, co piszą w opisie tych kaloszkow, poza tym jako jedyne na rynku mają 4 magnesy: dwa z przodu i dwa z tyłu.
Edytka jak nazywa się ten model przedłużanych torpoli?
Czy na stawach skokowych też jest magnes? - na tym mi zależy.......
ponawiam pytanie- gdzie można dokupić rzepy do Veredusów magentików?
Edytka nie widzę profilowania od dołu - czy one się nie zsuwają?

generalnie większość ma tendencje do zjeżdżania...
Kika   introwertyczny burak i aspołeczna psychopatka
07 lutego 2012 10:03
Azbuka - ja dla trzeszczkowca myślałam żeby zakupić - napisz mi proszę tylko w jaki sposób użytkujecie - ja chciałam zostawiać łosia na noc w boksie w nich bo na jazdę to chyba nie ma sensu?
Perlica, veredusy magnetiki nie maja wymiennych rzepow.
hmm katija, to oznacza że muszę sobie uszyć po prostu normalnie?
Miałam nadzieję że gdzieś można to dokupic  😕
jak chciałaś dokupić rzepy skoro nie mają oddzielnego mocowania tylko są wszyte w całość?
a co ma to do rzeczy?
Pisałam że mój koń je precyzyjnie odpruł w przodzie-następnym razem mu powiem żeby tak nie robił bo są wszywane 😵

Muszę teraz przyszyś z powrotem,ale rzep zaginął- myślałam że można to dokupić ( jak rozwalisz auto to możesz sobie dokupić zderzak przykładowo)
Perlica, w pasmanterii sie to dokupuje.
Toltek, Endurka - może ja odpowiem bo mam ten sam model.

Magnesy są jak najbardziej na stawie skokowym także. Po to są podwyższane - trzeba powiedzieć, że chce się takie na staw skokowy bo nie mają go na stronie.
Nie zjeżdżają - nic a nic się nie przesuwa - jak założyłam tak były do ściągnięcia po całej nocy.
katija, dzięki  :kwiatek:
Azbuka - ja dla trzeszczkowca myślałam żeby zakupić - napisz mi proszę tylko w jaki sposób użytkujecie - ja chciałam zostawiać łosia na noc w boksie w nich bo na jazdę to chyba nie ma sensu?

Użytkowaliśmy codziennie na noc, na jazdę chyba nawet nie można. Nie powinno się ich zakładać na dłużej jak 12 godzin.
Kika - ja codziennie również kaloszki na noc zakładam dla trzeszczkowca 🙂
Foka dzięki!
Tylko powiedzieć gdzie? Szukałam w necie w sklepach internetowych i nie znalazłam takich podywższonych.....
Toltek - bezpośrednio w Torpolu - trzeba im powiedzieć, że chcesz takie na staw skokowy aż i bez problemu takie dostaniesz
Dzieki
A te wkłady magnetyczne są wyminne? Na ile starczają?
Czy ktoś kiedykolwiek używał tych podkładek : http://www.equestrian-equipment.pl/pl/podkladki-magnetx-duplikat-3.html , pytam ponieważ mam klacz która w tym roku skończy 16 lat i miała w zeszłym roku kontuzję tylnej nogi , noga jest teraz czysta, wszystko jest w porządku, koń wraca do treningu, ale chciałabym jej kupić ochraniacze lub owijki z magnesami aby poprawić krążenie i zapobiegać urazowości, konsultowałam to z wetem i poparł pomysł ze względu też na wiek klaczy.
Kika   introwertyczny burak i aspołeczna psychopatka
07 lutego 2012 13:07
dzięki dziewczyny - wygląda na to, że kolejny zakup się szykuje🙂
Dzieki
A te wkłady magnetyczne są wyminne? Na ile starczają?

Są wszyte. Myślę, że trzeba by rozpruć cały ochraniacz żeby się do nich dostać. Nie mam pojęcia czy magnesy mogą się zużyć?
Znalazłam również takie owijki z magnesami jeszcze http://sklepgidran.pl/DURA_TECH_Owijki_magnetyczne-147.html , co sądzicie?
ja miałam kiedyś ochraniacze magnetyczne na stawy skokowe tej firmy , z tego sklepu, nie byłam zadowolona , bo bardz słabo sie trzymały, były strasznie dziwnie zaprojektowane. A czy działały cieżko powiedzieć. Ale cena tych atrakcyjna, ja tez może sie skusze  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się