Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

też cię kocham <33
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] ciagniecie offa pomimo prosb moderatora podczas trwania ostrzezenia
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
05 lutego 2012 11:12
xxxxxx to już będzie moderowanie  😁
edit: mówiłam?

Gillian, no po prostu bosko  😜
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
05 lutego 2012 11:21
Widocznie laska chciała mieć zdjęcie typu "siedzę na koniu", tylko jej coś nie wyszło.  😁
wątek zamknięty
Nie, wyjść to wyszło, ale z konia 😁
wątek zamknięty
Szkoda, że osoby, które chcą być jakkolwiek poważane i wycierające sobie usta jakimiś "autorytetami"  świata jeździeckiego mają ogromne problemy z pisaniem w języku polskim. Oczywiście, wszędzie się to zdarza, nie tylko na portalach jak np. koffamkonisie.com, loffciamkopyciaki.eu, galopuje.pl,itp. (acz wydaje mi się, że tutaj mamy niemały  odwecik), niemniej - pomijając chamstwo i dobre wychowanie - należałoby zwrócić uwagę na zasady polskiej pisowni. Owszem, liczy się wnętrze człowieka, ale jednak via internet jak cię widzą, tak cię piszą, jak ty piszesz, tak jesteś odbierany (kultura osobista, błędy ortograficzne, językowe).

To często się dzieje, jest bardzo przykre i bardzo przeszkadza w próbie zrozumienia sensu. Jedna z najbardziej irytujących rzeczy to używanie słowa "bynajmniej" jako zamiennik słowa "przynajmniej" i innych. Przypadkowo wybrany przykład akurat z tej strony - ".....bla bla bla bla...ujezdzeniu kilka lat temu bynajemniej byla". Bynajmniej występuje  z partykułą nie. Bynajmniej nie uważam, bynajmniej nie jest, bynajmniej nie widzę, bynajmniej nie mam itd.

I cóż się dziwić, że są problemy z rozumieniem wpisów niektórych, skoro jest tam brak poprawnego użycia słów, składni, związków logicznych? Bo jedno źle użyte słówko - i mamy zgoła inny sens niż zamierzony 🙂

A teraz sobie pójdę, bo ryzykuję tym ot, a już jedno ostrzeżenie mam 🙂 Proszę o potraktowanie tego jako kwiatek słowny często widywany na forach, NK, photoblogach - wszędzie gdzie się da.

edit: Oo, nie mam ostrzeżenia, ale nie chcę go znowu 😀 Zielony to nie mój ulubiony kolor 😀
wątek zamknięty
Mam nadzieje, że TAKI dosiad, to kwiatek  😵
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
05 lutego 2012 21:13
"Wąchaj moją stopę a ja siedze na koniu" 😁
wątek zamknięty
Misskiedis to tylko tak wygląda,jakby to było na chwile, patrz na tą na siwym, też tak siedzi...  😵
wątek zamknięty
Większy raczej siodło na łopatce. A co do pozycji jeźdźca - jak koń wącha mi but  to także często prostuje nogę w jego stronę, albo siadam jakoś dziwacznie stojąc albo 1000 rzeczy różnych robię, a nie siadam w pozycji idealnej na cały czas bycia na koniu. Chce przez to powiedzieć że te 'kwiatki' to rzadko z kwiatkami mają cokolwiek wspólnego. Ot zdjęcie z koniem stojącym na łące (które wywołało kłótnie na 2 strony - poważnie dziewczyny?), albo dziewczyna źle siedząca na kucyku. Ok jakby to był dosiad kogoś jadącego na koniu (podkreślam - koń się porusza) np. z zawodów to moglibyśmy się śmiać. Ale tak? No dajcie spokój...
wątek zamknięty
O, jak miło - Ze dwa lata tak jeździłam! W szkółce, nie kazali, ale sprzęt tak mieli dopasowany, nie zwracali uwagi i człowiek, jeżdżąc w same tereny na 2-3 godzinki, siadał, jak mu wygodnie. Szkoda tylko, że później prawie drugie tyle walczyłam z tym nawykiem i potrafi wrócić w siodle wszechstronnym w terenie 🙁 A było to z 10 lat temu, jeszcze przed kupieniem Koniczyny. Straszny błąd i nałóg, ciężko wyplenić.
wątek zamknięty
Chcecie w galopie, proszę, nie ta sama osoba, ale ta sama stajnia - KLIK
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
06 lutego 2012 11:44
niestety tak jest gdy instruktor jest do d***.  Przekleństwo pseudoszkółek.
wątek zamknięty
ale czapraczek pasiasty jest 😎
można link do całego bloga?
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
06 lutego 2012 12:09
http://www.wiocha.pl/441578,Zimowy_Kulig_Wacka  wiem, ze wiocha.pl to tutaj nie bardzo pasuje, ale to już jest przegięcie :/ Dla mnie to nie wiocha, a maltretowanie biednego zwierzęcia 🤔
wątek zamknięty
zgłaszam to do TOZU
wątek zamknięty
Zgłaszam i ja. Za fiu...a bym go do tego haka przywiązała.

Co do jazdy z nogą z przodu - u mnie było to straszne lenistwo, bardzo złe siodło, o czym dowiedziałam się dużo później, patrząc na zdjecia, brak korekcji tego przez kogoś. Co więcej - oprócz siedzenia na tylnym łęku, z nogą jak kowboj Joe, udało mi się dodatkowo w kłusie z kolan zrobić takie helikoptery, że dziwię się, że mi jeszcze kolana nie szwankują.  Chyba to jeden z gorszych błędów. Cięzko z nim walczyć, praca żmudna i lubi wracać.
wątek zamknięty
I jeszcze śmiejący się ludzie.........
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
06 lutego 2012 13:34
co za dupek ; /   W pierwszej chwili przestraszam sie że to krowa a on ją ciągnie za kolczyk w nosie  ; o Więc jak zobaczyłam świnie z zawiązanym ryjkiem"odetchnęłam" co nie zmienia faktu że kretyn powinien za to odpowiadać >_<

Edit: próbowałam sie dopatrzeć rejestracji ale ciężko będzie . Policja jednak nie powienna mieć z tym problemu... Może ma ktoś jakieś wtyki w mediach ; d ? oni najlepiej potrafią zmotywować system prawny do działania.
wątek zamknięty
Mysza okropne  🤬. on jest za szyję przywiązany do tego auta?

Z tymi nogami, to wygląda tak jakby jeszcze instruktor (?) chwalił to u nich/uczył, bo ta druga też ewidentnie styl jazdy ma wyrobiony taki sam. 🤔wirek:
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
06 lutego 2012 13:56
Just Cherry nie wiem czy za szyję, słaba jakość filmiku i ciężko się dopatrzeć. 
wątek zamknięty
😲 przesada... Co się dzieje z tymi ludźmi ?
wątek zamknięty
Szkoda, że osoby, które chcą być jakkolwiek poważane i wycierające sobie usta jakimiś "autorytetami"  świata jeździeckiego mają ogromne problemy z pisaniem w języku polskim. [...]

O kim/ o czym Ty mówisz?
wątek zamknięty
100 letniego doswiaczenia ty tez nie masz 😉 za to ja ucze sie u wice mistrzyni polski w ujezdzeniukilka lat temu bynajemniej byla). chodze do szkoly weterynaryjnej wiec jako takie rozumowanie juz posiadam w tym kierunku doswiadczenie tez. jesli sadzicie ze moja 'praca z konmi' polegala tylko na opiece nad kucami to sie grubo myslicie 😉
<3

pewnie o tym. pogrubienie moje
wątek zamknięty
Kortina mi to wygląda na coś co miało być jazdą wg Jeana D'Orgeixa...
wątek zamknięty
Filmik już chyba usunięty, gdyż nie mogę zobaczyć  🙁
wątek zamknięty
Aroid nic straconego- jakiś debil przywiązał świnię do auta i ciągnął to zapierające się nogami zwierze za sobą (a w tle śmiech gapiów) 😵
wątek zamknięty
napisałam maila do TOZU, w którym poinformowałam, że filmik mam bezpiecznie zapisany na dysku i bardzo chętnie się nim podzielę  😀iabeł:

edit:TOZ odpisał ze wszczęto postępowanie, nie wiem ile w tym prawdy i co z tego będzie, ale przynajmniej odpisali 🙂
wątek zamknięty
Bo na nauke każdy ma czas a wy czepiacie sie o wszystko. to forum raczej nie sluzy do krytykowania a przedewszystkim wymyslania NIE STWORZONYCH historii . Jednak dzieja sie tu rzeczy masakryczne tylko krytyka bezmozgom w glowie..

ps: szkoda mi czasu na was zeby poprawiac pisowanie bo ja przeciez pisac nie potrafie  👍
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
06 lutego 2012 18:59
👿
Na głupotę innych nic nie poradzisz.
Miejmy nadzieję, że TOZ się tym zajmie.
wątek zamknięty
xxxxxx, nie starczy Ci moderacja ? -.-'
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.