DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

azzawa
Dziekuję 🙂  :kwiatek:
Motyw żólto czerwony z tego co pamietam zrobiła już Deborah , wiec nie bedę Jej pracy powielała 🙂
sei   . let's grow old together & die at the same time .
06 lutego 2012 06:36
Zorilla, super jest ten 'tunel' na popręg 😀

Hypnotize, ten drugi jak dla mnie fajniejszy. bardzo ładny! 🙂
Sio   nowe wcielenie marchewki
06 lutego 2012 08:37
Hypnotize te Twoje czapraki są przepiękne,ale ten zielony (ze względu na mój ulubiony kolor) to normalnie zasługuje na Nobla  👍
wilczyk- ślicznie wygląda kotka z kokardeczkami 🙂
Sei
tez mi sie bardziej podoba 2 ( kolorystycznie 🙂 )

Sio
dziekuję, az sie zaczerwieniłam  😡  :kwiatek:
06 lutego 2012 09:15
o nie!!czerwienić się będziesz, jak będziesz odbierać 😉 (tego Nobla)
Sio
Nobel w kategorii DIY 😉 tego jeszcze nie było 😉 Swoja droga Ty powinnas dostać nobla za orginalne opakowania na flaszczke 😀 😉  😅
pozomeczka1   jazda w harmonii z koniem jest sztuką
06 lutego 2012 10:30
przepraszam za małą dygresje ale chciałam sie pochwalić swoim dziełem:

Niestety na pozostałe dwie nie starczyło materiału  🤔 ale niedługo dokupie i dorobie  😁
cieciorka cos ma z pleckami i musi miec cieplo :P
Jeszcze ciepły... Landrynkowo -granatowy 😀  🏇
Hypnotize ten jest śliczy  😍 widze w nim mojego kuca  😉
wilczyk
Kuc by sie chyba utopił 🙂
Hypnotize aaaaa boski!!!! z czego robisz te naszywki?? filcu?
to ja się również pochwalę odpinanym futerkiem na nachrapnik i pasek potyliczny

może nie są najładniejsze ale ich wykonanie zajęło ok. 15-20 min i kosztowało zawrotne 2,5 zł (koszt rzepa) 😉
zrobiła je z wywijanego sztucznego kożuszka, który urżnełam od kozaków (buty zdecydowanie zyskały na wyglądzie 😉

i przy okazji, może to oczywiste, ale jakby ktoś nie wpadło to informuję, że najlepszą kopalnią akcesoriów kaletniczych (karabińczyki, metalowe koła, półkola, zatrzaski, łączniki, stopery itp.) są szmateksy, u mnie w mieścinie kaletnik jest jeden: drogi i z ubogim asortymentem, za to szmat mamy na każdym rogu i praktycznie wszystkie maja jeden dzień w tyg. gdzie wszystko jest po 1 zł/szt.
wiec można się tanio obłowić torebkami, paskami i plecakami, z których wystarczy odpruć potrzebne części 😉

Hypnotize emblematy robisz z filcu?
azzawa, krysiex123
A musze mówić? 😉
nie no w koncu jest szalonych rozmiarow 120 cm. w klebie powazny kon :p a czesto mamy pady duzego koniska i jakos zyjemy :p
Hypnotize nie musisz :p ale szukam sposobu jak naszyć na derce B "Prince Bonnard the Fyrst"  😂
Hypnotize - ten pad jest obłędny  😍
jeśli sama je wycinasz i naszywasz (nie podklejasz) to chylę czoła 🙂
krysiex213
Żartowałam, z filcu robię. Fajnie sie to pierze i mozna ciorać spokojnie na czaprakach. Nawet te białe. Ale litery srednio wychodzą. Małe elementy na grubszych czaprakach wgłebiaja sie w gabkę 😉 Dlatego sens ma tylko cos wiekszego, albo literki w herbie czy na jakims tle. Ja ogolnie odmawiam ludziom wykonywania liter, imion koni itp na tych czaprakach. raz ze nie chce mi sie w tym bawić, dwa że nie zawsze to dobrze wygląda.

Azzawa
Sama rysuje, wycinam, i nie podklejam tylko naszywam. Troche to trwa , ale uwielbiam te emblematy 😀

Krysiex213
Tu jest np welur i czesc herbu nawet wtopiła sie w czaprak. No i przekleta literka jest 😉
Hypnotize dzięki  😉 wniosek z tego taki że napis będzie na całą derkę (z kapturem zrobię żeby się jeszcze korona i berło zmieściły) 😂
krysiex213
Na polarze sie ten filc świetnie szyje. Nie tzreba przytrzymywac szpilkami, bo to sie samo "lepi" do polaru 🙂 I moim zdaniem bardzo fajnie to wyglada.
Dziewczyny znacie wymiary wypinaczy trójkątnych?
http://www.gnl.pl/wodze-trojkatne-wembley-p-6115.html
Ta część krótsza i dłuższe paski, jakiej powinny być długości. Oczywiście bedą regulowane no ale jakieś zaczepienie muszę mieć 🙂
Hypnotyze: normalnie cuda tworzysz:P 👍

przestałam nadążać z czytaniem:P
Hypno - Świetny ten cukierkowy!!  😍
06 lutego 2012 15:18
jak nie lubię różu,tak ten czaprak jest słodki 🙂  A ja stworzyłam kolejnego konika breloczka 🙂 oto K'FIAT dla mojej koleżanki 🙂
Sio jaki rozkoszny 😀
jeeeeeeeeeeeeej dziewczyny,nauczcie mnie takie robić  😜 :kwiatek:
Dzisiejszo wczorajszy. Nie wiem co się tam stało w rogu, jakaś przygrubawa lamówka się zrobiła...
I wyszyłam sobie moje 'logo'  😀iabeł:
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
06 lutego 2012 17:18
Zorilla kiedyś pytałam chyba nawet w tym wątku- dziewczyny mówiły żeby wziąć 2x długość wodzy
Zu tylko teraz, ile mają wodze  😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się