Kącik Seniora - czyli koń na emeryturze

manczesterowa-wszystkiego naj dla Rudziszona!
Drapacz od jutra może samodzielnie kupować wódkę we wsiowym sklepie...
chodzić na panienki bez zgody mojej (musi tylko pytać Polę😉 )
w piekarniku tarta buraczano-jabłkowa z kremem siemieniowo-owsianym😉
Tort marchwiowo-jabłkowo-owsiany już stygnie,18 napisana🙂
ciasteczka dla kolegów i koleżanek 5ta blacha w piecyku😀
🏇 w sobote impreza,kupiłam nawet francuskiego szampana 😡 a co! raz koń ma 18stkę😀
Karla i wszystkiego naj dla Drapacza :kwiatek:
My kameralną imprezkę mieliśmy, ale bradzo uroczą  🤣
Będę tylko Rudego musiała przypilnować, żeby mu niec głupiego do głowy nie strzeliło  😂
jak ktos ma face to sie musze pochwalic bo ja do pieczenia gotowania dla ludzi mam dwie lewe rece i pepek na plecach
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=266548826744540&set=a.266547036744719.63128.100001682740089&type=1&theater
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

20 stycznia 2012 13:08
Zgiduś przesyła wszystkim swoim kolegom najserdeczniejsze życzenia 😉
Dla nas 19 stycznia to bardzo ważna data: Zgidnyj skonczył trzy lata....bycia ze mną. I leci mu już 24 rok na tym świecie.  Ale ten czas zasuwa!!
Mój senior pozdrawia.
Przestaje powoli wierzyc ze on już w tym wieku, ani sie nie zachowuje , ani chyba nie wyglada nie? 🙂
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
21 stycznia 2012 18:59
Mój podopieczny senior poczuł dziś w terenie radość życia. I w galopie były jakieś radosne bryki, co w przypadku konia, który za pół roku przestanie mieć lat "naście", a zacznie mieć "dzieścia", bardzo mnie cieszy. 🙂
Lanka_Cathar
Moi znajomi zawsze sie dziwia ze sie bardzo ciesze jak mój kon zaczyna brykać 😀  A jak bryka w terenie to mam cały teren banana na twarzy 😀
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
21 stycznia 2012 19:32
My jesteśmy na etapie wdrażania do roboty po naciągnięciu więzadła trzymającego trzeszczki (w obu przodach). Prawie trzy miesiące senior stępował i to też z przymusu, a teraz wreszcie widzę, że emerytura chyba jeszcze go nie kręci, chociaż na upartego, to nie obraziłby się za same spacerki, byle tylko dostać te witaminki, meszyk i półgodzinny salon piękności przed jazdą. 😀
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
22 stycznia 2012 12:45
Karla🙂 spóźnione, ale najszczersze i najlepsze zyczenia dla Drapka! Sto lat i dużo zdrowia 🙂  🥂
Ja dzisiaj byłam w mega super terenie 😀 Rudy miał za zadkiem bardzo ambitna kara koleżanke, która tylko czekała na okazje do wyprzedzenia , wiec sam rozwinał taka predkośc która mu sie nigdy nie zdaza 😀 Jak sie odwracałam żeby zobaczyc czy wszyscy jada i nikt nie lezy to tylko widziałam śnieg z pod kopyt lecacy na kolezanke i jej klacz. Dawno mój koń tak nie poczadził w terenie, chociaz zapowiadało sie że będzie bardzo wolny i leniwy 😉  😜
Swoja droga co swój , sprawdzony i bezpieczny kon to swój. Na cudzym koniu bym tam nie poszlała, majac zaraz obok kobyłke która chce sie ścigać. Pomyslec ze mnie kiedys Pinio ponosił, a teraz zatrzymanie go nawet kiedy ambitnie nadał tempo i nie daje sie wyprzedzić nie jest problemem  😍 😅
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
22 stycznia 2012 19:55
bjooork, dzięki  :kwiatek:
Edytka, trzymam kciuki za konisko 🙂
menczesterowa, Karla🙂 spóźnione życzenia urodzinowe  😅
Hypnotize, super Pinio wygląda 🙂 Fajny taki teren. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu dawałyśmy czadu z Horciakiem na plaży, było cudownie  😍 

Ja mam nadzieję, że jak już w końcu będę mogła usiąść w siodło to Horcia będzie wyglądała i czuła się na tyle przyzwoicie, że damy radę wybrać się na jakiś spacerowy terenik. Ależ mi tego brakuje.

A tak w ogóle to miałam już pisać kilka dni temu, ale jakoś zapomniałam.
Dzięki mojemu mężowi, który wygrał aukcję mój kobył stał się megagwiazdą na blogu 30latka  🤣
Zdjęcie oczywiście autorstwa niezastąpionej forumowej abre  :kwiatek:
Horciakowa
A ja sie zastanawiałam czyj to kon 😀 Gratuluje wygranej, fajnie ten baner na blogu wygląda 😀
Nasze dziadki wczoraj trochę poszalały na świeżym śniegu.
A Drink prawie dał się porwać kosmitom za ogon. Zrezygnowali, bo był za ciężki  😉
Moje pytanie jest smieszne, ale ciekawi mnie to bardzo. Czy wasze starszawe koniska maja zmarszczki, ze tak powiem, wokół ust?🙂 Moja ma, doslownie tak jak maja babcie, zmarszczki wokół chrapek itp. Pociesznie to wyglada. Ma 18 lat.
Ruda_H   Istanbul elinden öper
28 stycznia 2012 18:38
w okół ust nie, chociaż Rudy w ogóle nie ma zmarszczek tylko siwieje, a ma lat 24 😉
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
28 stycznia 2012 18:40
mój też siwieje- najbardziej widać nad oczami, po ostatnim goleniu wyszła mu też siwizna na ganaszach :/
moj ma 20 lat i zmarszczek nie posiada🙂 w ogole nie widac po nim tego wieku. Jest u nas w stajni kon co zmarszczek ma duzo, ciekawe od czego to zalezy
sprzed chwili, pozdrawiamy zimowo!

jak tam Wasze seniory/ki znoszą mróz? u nas już -10.
Moja seniorka znosi swietnie,  jest w chowie bezstajennym. Przybrala  na wadze, noce chyba spedza  wstajni. Chociaz dzisiaj w nocy ma byc -30, martwie sie.
Drapek jest okropny.szarpie ciagnie na spacerze targa mna ploszy sie wali z zadu...masakra jakas dzisiaj byla
Apropo nerwowosci to zdarzylo sie koniom zerwac do ucieczki, co sie w cieple dni nie zdarza. Cos zaszlescilo na dzialce obok🙂
Nasze dziadki tak dobrze znoszą mróz, że zaczęły linieć!
Zaczął fiord, a teraz dołączył do niego ślązak.
mój już w grudniu zaczął ale teraz jakby mniej, nie wiem czy można sobie to tak o zrzucać, przerwać, zrzucać dalej.. w każdym razie na dwór się pali i mróz mu nie przeszkadza ale futrzak w tym roku najwiekszy ze stajni chyba 🙂
Gillian   four letter word
05 lutego 2012 00:07
miałam wstawic wczoraj ale zapomniałam 🙂
Mój Kulkofon skończył wczoraj 19 lat  🥂  trochę się posypał, widac po nim wiek niestety i coraz częściej czuje się kiepsko ale odpukac ostatnio zdrowie i forma dopisują, konisko wesołe, żwawe i dokazujące 🙂
znam go od kiedy miał pół roku... całe życie razem  😲

Uploaded with ImageShack.us
Ruda_H   Istanbul elinden öper
05 lutego 2012 02:01
Gillian Wszystkiego najlepszego dla seniora  🥂 Kulka wygląda świetnie, kurczę chyba Ci zazdroszczę tego "całe życie razem"  😡

ach chciałabym, żeby mój miał znowu 19 lat. Tymczasem za 3 dni świętujemy 24 urodziny  😉
Ruda_H, O kurcze, chyba muszę podjechać z workiem marchewek. Będę w środę na partach, może się wybierzemy na chwilę?
Gillian   four letter word
05 lutego 2012 11:29
Ruda_H, piękny wiek 🙂 ja za miesiąc mam kolejną 19-nastkę bo jeszcze drugi emeryt 😀
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
05 lutego 2012 16:55
Hypnotize, dzięki, mnie również się podoba 🙂

Gillian, w takim razie wszystkiego najlepszego dla seniora 🙂 Oby jak najdłużej trzymał formę  🏇 No i super tak całe życie razem, tylko pozazdrościć  😅
jak wasi pełnoletni znoszą te mrozy??
Gilian 100lat dla seniorów!
ganasz- Senior znosi lepiej niż narzeczona 8letnia,wpakowany w derkę i owijki z racji leczenia złamanego rysika, spaceruje w ręku,zachowuje się skandalicznie, jak idzie sam to włazi na ciebie, ma wizje, tam coś usłyszy,tu coś zobaczy,nie można go przesunąć, bo wali zadem, oczko ma takie, że strach. Żre bez umiaru😀 jak robimy podwieczorek (taki z warzyw,musli i witaminek) to lata po boksie jak dziki, derke ma na  cieniutkim polarku i zaczął się wyfutrzać. Na padok nie łazi,bo strach jak odpali wrotki z tym rysikiem. Jeszcze 4 tygodnie i zaczynamy pracę pod siodłem i nie powiem...pietram się bardziej niż w przypadku Polki po miesięcznej przerwie...kamizelka, 20zł na tace i może dam radę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się