Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)
Już kiedyś chyba była podobna dyskusja. Czaprak jest potrzebny by chronić skórę siodła przed końskim potem nie odwrotnie, konia od siodła. Przy dobrze dopasowanym siodle czaprak nie będzie potrzebny, a koń się nigdzie nie obetrze/odparzy.
wątek zamknięty
tak oczywiście to był kamień haha. toczek który leżal obok. koń akurat jest nauczony stania w miejscu i wie, że nie wolno mu odejść gdybym wiedziała, że koń ucieknie to bym go nie zostawiła a osoba opasująca konia w siodle to akurat popręg był odpięty a siodło leżalo na grzbiecie po to żeby nie walało się po łące. a jak widać konikowi wcale nie przeszkadza siodło na grzbiecie które jest LUŹNE! zdj było raz nie dodane wcale przeze mnie. a dwa razy przeze mnie bo zdj nie chciało wyskakiwać.
i właśnie chodzi o to przeciranie od siodła.
wątek zamknięty
koń akurat jest nauczony stania w miejscu i wie, że nie wolno mu odejść
😁 jesteś miszcz
wątek zamknięty
tak oczywiście to był kamień haha. toczek który leżal obok. koń akurat jest nauczony stania w miejscu
A uważasz że z toczkiem będzie bezpieczniej? Padłam i leże ze śmiechu. Czyli wg Ciebie zostawienie konia bez opieki jest czymś w porządku. 💃
Skąd się takie dzieci biorą?
To może mojego kochanego Księcia Ciemności nauczysz stania w miejscu 😁
wątek zamknięty
A mój koń z miniaturki nada się do szkolenia ? 💃
wątek zamknięty
Gdyby nie miał Wiedźmina na zadzie, wg zasad kuniarek musi mieć tęczę wylatującą z zadu. Jak mogłaś tego nie wiedzieć? 😁
wątek zamknięty
ja też ja też chcę! 😅
wątek zamknięty
Kurczę no, wszędzie to samo 😕
wątek zamknięty
Nie martw się będzie dobrze :kwiatek:
Czyli wszystkie konie które nie stoją w miejscu są zuuue. Więc lepiej nie kupować Księcia Ciemności, bo on jest niewychowany i pewnie ma robaki w zadzie i nie może ustać na miejscu 😀iabeł:
wątek zamknięty
a ja strzelę OT bo dopiero dojrzałam że Aroid ma jednorogiego końskiego wiedźmina w miniaturze swoją drogą boskiego 😁
wątek zamknięty
nie macie sie juz do czego ciach?? 😉 kocham was poprostu<33 nie chodzilo mi o to ze TOCZEK LEZY NA WODZACH!. tylko obok.
a z reszta nie byl bez opieki stala kol obok a polana jest ogrodzona malymi pacholkami bo chodza po niej krowy wiec mogla by pobiec sb daleko ale wrocic by wrocila napewno. te konie nie raz uciekaly na pola ale przywodczyni stada (ta ktora trzyma kolezanka) jesli nie ucieknie to reszta tez nie. juz przechodzilam to nie raz ze ganialam konie po polach uprawnych a ze to tak okresle 'gnojarze' stwierdzili ze konie wroca za pare min i rzeczywiscie tak bylo. 😎
aroid ale cb moge bo chyba za pyskata troszku jestes 😉)
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] przeklinanie i brak edycji postow
wątek zamknięty
edytuj posty!! a nie pisz jeden po drugim 😤
Koń któremu zwisają wodze = niebezpieczeństwo.
Wyobraź sobie taką sytuacje:
nastąpił kopytem na wodze, zaplatał się i np ściągnął ogłowie. Zaczyna wystraszony biec, bo przecież coś go trzyma za nogę.
Wariujący koń to nie jest coś miłego i fajnego do oglądania. Resztę niech Ci wyobraźnia pokaże..
wątek zamknięty
Na prawdę 😲 ja Cię DZIĘKUJE ! 🙇
Patrzcie i zazdrośćcie, przeszłam rekrtuację 🏇
Biczowa dziękujemy razem z moim wiedźminem. On jest prawdziwy, z pewnością się ucieszy, że pańcia postarała się o taki prestiż 👀
wątek zamknięty
Dopadł Cie niesamowity zaszczyt 😁, musisz teraz odtańczyć specjalny taniec 💃
wątek zamknięty
Miyako hahahahahahaha 😂
Nie mam czasu 🤬 ! Lecę szukać siodła, spalić czapraki, powzmacniać wodzę, załatwić sobie toczek ( bo mam tylko kask ) ! Mama nadal nie wierzy 😕
wątek zamknięty
Wyobraź sobie taką sytuacje:
nastąpił kopytem na wodze, zaplatał się i np ściągnął ogłowie. Zaczyna wystraszony biec, bo przecież coś go trzyma za nogę.
Wariujący koń to nie jest coś miłego i fajnego do oglądania. Resztę niech Ci wyobraźnia pokaże..
Jezu od razu czarny scenariusz , przecież koń jadł sobie trawę spokojnie i nawet nie ruszył z miejsca więc nie widzę problemu .;/
wątek zamknięty
nooo, bo konie są z marmuru i trzeba dźwigu, żeby je ruszyć 🙄 sama widziałam scenę, gdzie koń nadepnął sobie na wodze i trochę spanikował. akurat stał ktoś przy nim, więc obyło się bez gonitwy, ale nigdy nic nie wiadomo
wątek zamknięty
gdybyśmy nie były pewne że nie ucieknie to byśmy jej nie zostawiły ot tak to chyba logiczne
wątek zamknięty
Czy tak trudno zrozumieć że koń jest zwierzęciem polegającym na swoim instynkcie. Łatwo może się spłoszyć itd.
Czarny scenariusz? Konia było trudno opanować bo dostał szału, dobrze że nic się większego nie stało.
Wybacz ale koń nie będzie stał bo mu tak powiedziałaś.
Może lepiej kupcie sobie psa..
wątek zamknięty
Pies sprawy nie załatwi, bo też lubi biegać i nie zawsze uśmiecha mu się stać w miejscu nieruchomo. Chyba że pluszowego 🤣
wątek zamknięty
ja wiem! konik na biegunach! 🤣 jak trzeba to stoi, a jak trzeba to się porusza 🙂 no i jest koniem 🤣
wątek zamknięty
tak bo wy wiecie wszystko najlepiej , i wgl jesteście idealne , hahaha
wątek zamknięty
psy akurat mam 3 kochana 😉)<3
nie mialam czasu zeby specialnie edytowac posty.
i siedziec tu 24 na dobe zeby wam odpisywac.
nie znacie konia i mnie akurat byla juz taka sytuacja dlatego wodze odpielam od sb na srodku. najwyzej gdyby nadepla to by jedynie wodze rozerwala a nie noge zlamala wiec po co wymyslacie i myslicie o najgorszym co mogloby sie stac ;o 🤔wirek:
wątek zamknięty
nikt nie jest idealny 🙇
wątek zamknięty
swoim rozumowaniem to udowadniasz
wątek zamknięty
A ja jestem ideałem, a koleżanki mnie w tym właśnie upewniły 💃
wątek zamknięty
Ręce opadają, czytając wasze wypowiedzi.
Na zachowanie osób takich jak wy niestety nic się nie poradzi, będziecie iść w zaparte. Przecież macie 100 letnie doświadczenie z koń, znaczy się przepraszam sweet kucykami.
agulaj79 widzisz ja jestem skromna i się nie przyznałam 😁
wątek zamknięty
anaid18 nie masz szportowej miniaturki, to idź sobie..
Jedyna osoba, która nie dopuszcza krytyki i uwag to TY 😵 Nie pisz, skoro nie masz pojęcia co chcesz napisać.. Bo to nie ma ładu, ani składu.
wątek zamknięty
Bo dla mnie chore jest to wasze bezsensowne czepianie się każdego szczegółu , wszędzie szukacie sensacje i po co ? Jak i tak nic nie zrobicie dla dobra tych koni -,-
wątek zamknięty
anaid18, czy zarejestrowałaś się, specjalnie żeby odezwać się tylko w tym wątku?
Dziewczyny też macie wrażenie, że to jedna osoba? 😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.