Końska rewia mody cz.VI (2012)

mój też wyblaknięty i trochę kulek ma :/ no trudno, jakoś przeboleję ten fakt, tylko dlatego, że to mój jedyny Euro Star.
wątek zamknięty
Zairka, mam ESy i anky. I jak dotąd największymi szmatkami okazały się nowe anky.
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
02 lutego 2012 23:40
no cóż dziewczyny, widocznie to ja mam w takim razie szczęście. mnie się esy sprawują super. nie blakną. nie kulkują. dopierają i fajnie wyglądają pod siodłem. zdecydowanie wolę dać za nie te 260 zł niż za jakiegokolwiek eskadrona. o anky nie wspominając  🤔
hv polo też bardzo lubię, ale jednak są słabsze od esów i nie mają tego podszycia z siateczki co jest jakimś - dla mnie.
wątek zamknięty
Zairka, mam ESy i anky. I jak dotąd największymi szmatkami okazały się nowe anky.

ha ha, oj nie, mimo wszystko bawełna się gorzej trzyma. Choć jakość na pewno ie ta, widzę po moim Amberze który się rozpruł. Co prawda to tylko mały kawałek materiały, po prostu się odgiął, i trzeba go podszyć, ale nawet...

Niestety, stare ESY i stare Anky są nie do zdarcia.

sei musimy się zgodzić że się nie zgadzamy 😉 Bo dla mnie NIE MA OPCJI żeby bawełniany czaprak był choćby odrobinę podobnej jakości co te z zamszu (alcantry czy czego tam). Mam jednego ESa, już chyba z 2 lata:

Nie wiem jak się model nazywa, u niestety mimo dmuchania i chuchania już widać lekkie zużycie.
wątek zamknięty
03 lutego 2012 08:50
pojutrze mogę zrobić foty swoim. bo w tej chwili ten jasny jest mi potrzebny i wisi w stajni. ale ten czarny którego używałam bardzo dużo mam chyba w domu...

nie mniej każdy może mieć inny gust 😉 to co mnie pociesza: jeśli spadnie popyt na ESy więcej dla mnie na wyprzedażach  😍
wątek zamknięty
xxagaxx, co do starych anek i ESów to się całkowicie zgadzam. Za to jeśli chodzi o bawełniane ESy i nowe anki, to zdecydowanie wybieram te bawełniane. Mój superieur po około pól roku intensywnego używania wygląda praktycznie jak nówka. Natomiast ankowa sangria nie dość, że po kilku jazdach mi się popruła, to jeszcze materiał zaczął się przecierać od siodła i popręgu.
Jeśli nowe anki dalej będą takie szmaciane, to w życiu nie wydam na to 200 zł, nawet jeśli będą jakieś super kolory. Jakby eskadron dał więcej kolorów polopadów, to bym się w ogóle nie zastanawiała co kupować. Moim zdaniem najwytzymalszy czaprak po starych ESach i ankach 🙂
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
03 lutego 2012 09:17
Ten różowy i jasno brązowy..cudne...noa le kurna...bawełna.....

A co do alcantry i pikowania...Przecież JArpol rozbił czapraczki takie i bardzo fajnie wyglądały 🙂
wątek zamknięty
03 lutego 2012 10:02
co kto lubi po raz drugi. dla mnie jarpole się do esów nie umywają 😉 nie mogę się do nich przekonać. macałam. jeździłam w nich. ale dla siebie nic nie kupiłam. to jednak nie ta jakość. może jako okazjonalny czaprak na zawody. może, bo pod moim siodłem kiepsko się układały  🙁
wątek zamknięty
sacramentia   this strange kind of love...
03 lutego 2012 14:26
a wlaśnie, jak tam z jakością Jarpolowych padów i derek ? bo kolory mają piekne, i ceny bardzo konkurencyjne, zastanawiam sie tylko jak z ich wytrzymałoscia i ogolna sprawnoscia  😀 ma ktoś moze ?  🙄
wątek zamknięty

Nici kiwi na koniku polskim - ten kolor pasuje ślicznie na większości maści
wątek zamknięty
sacramentia Kupując mojego pierwszego jarpola nie byłam do niech przekonana uważając go za "podróbę" ES. Jednak po pewnym czasie się w nim zakochałam  😍 pierze się idealnie po roku wygląda jak nowy! i jest sporo tańszy od ES  😜
missk ślicznie w kiwi !  💘 Zawsze uważałam ,że zielony jest najlepszym kolorem dla koników polskich .
wątek zamknięty
a wlaśnie, jak tam z jakością Jarpolowych padów i derek ? bo kolory mają piekne, i ceny bardzo konkurencyjne, zastanawiam sie tylko jak z ich wytrzymałoscia i ogolna sprawnoscia  😀 ma ktoś moze ?  🙄

ja uważam ze są bardzo dobre 😉 Dla mnie podobne sztywnością do nowych anek, kolorów do wyboru, dobrze się trzymają. Widziałam ze niektóe trochę blakną, ale ja miałam 2 pady i nic im nie dolegało.

PRZYSZŁY moje zakupy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minerwa kocham cię. Mam dziś z czym spać 😀
wątek zamknięty
jett   success is the best revenge
03 lutego 2012 18:09
xxagaxx, przyznawaj się, co kupiłaś?  👀
wątek zamknięty
PRZYSZŁY moje zakupy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minerwa kocham cię. Mam dziś z czym spać 😀

Jakie? Pochwal się 🙂
wątek zamknięty
Mój anglik w cottonie violet z aubegine-violet 🙂  :kwiatek:

wątek zamknięty
Mam tylko zdjęcie z kotem 😀

wątek zamknięty
xxagaxx śliczności 🙂 pierwszy od lewej by idealnie pasował do mojej koniny 🙂 a środkowy do "mojej" drugiej koniny 🙂
ale nie będę zazdrościć, bo mnie też dzisiaj nawiedził kurier 😉
wątek zamknięty
xxagaxx, kot z zestawu najładniejszy  😜
wątek zamknięty
jett   success is the best revenge
03 lutego 2012 18:19
xxagaxx, pierwszego i trzeciego okrutnie zazdraszczam!  😍 😜
wątek zamknięty
horselover nie wyświetla się 🙁
xxagaxx zazdroszczę w szczególności 1 czekamy na zdjęcia na koniu  😀 !
wątek zamknięty
Aga, jak znudzi Ci się ten pierwszy z lewej (nie wiem jak się ten es nazywa , nie mam opanowanej nomenklatury ), daj znać  😜
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
03 lutego 2012 18:31
Pierwszy z lewej to Rosado/Navy? 🙂

xxagaxx, faajne zakupy 🙂

sacramentia, miałam 3 pady Jarpolu i derkę, jakość była bardzo fajna. Pady sprzedałam tylko dlatego, że zapałałam wielką miłością do Anek 😉 Derka zostanie u mnie na zawsze 🙂
wątek zamknięty
xxagaxx, o Ty ! Ile Ty masz juz tych czapraków ??

A ja tymczasem zastanawiam sie nad ponownym przetrzebiebiem mojej kolekcji, ale sama nie wiem z czym sie rozstać. :/
wątek zamknięty
Klami a nad czym się zastanawiasz nad wywaleniem?
wątek zamknięty
Nad jeszcze dwoma pozostałymi mi cottonami, nad bicolorem żółto-bezowym i nad całą kolekcja owijek i nauszników, bo i tak w zawijanie bawie sie w sumie tylko do zdjeć. a wiekszość nauszników od dawna lezy w pace jeszcze z metkami.
wątek zamknięty
ee to nie za wielki wybór...hehe
Myślę, że bicolora spokojnie mogłabyś puścić w świat...
wątek zamknięty
No nie za wielki, bo pozostałe to hmm... 3 Anky, które baaardzo lubie juz niezaleznie od koloru. Po prostu po przetestowaniu różnych czapraków padów chyba przestawiam sie na pady ANKY, bo super leżą pod moim siodłem i z pralki wyjmuje je jak nówki. Potem mam kolekcje chilli (brillant i pad) oraz brąz-błekit (brillant, pad ES) i dwa brillanty: brązowy z chockochip-pink i lightblue. Wszystkie to takie bardzo "nasze" barwy. Moze poza tym choco, ale musiałabym założyc i sprawdzić.
Tego bicolora mam jeszcze nówke sztuke i tak w sumie jemu sie najbardziej przyglądam w kwestii puszczenia w świat, ale nie wiem czy on z tych co pójda za dobra cene.
No i nie wiem czy pozbywac sie owijek i nauszników, czy zostawic mimo, że uzyje ich kilka razy zapewne w czasie uzytkowania czapraka do zeszmacenia.
wątek zamknięty
A to już zależy czy chcesz "zarobić" na czapraku czy po prostu go puścić w świat 😉

Ja mam za to dylemat czego się pozbyć z niebieskich/błękitów, mam ich pełno, a nie wiem co wywalić...
wątek zamknięty
Może nie tyle zarobic co po prostu jakos bardzo nie stracic.
wątek zamknięty
akzzi a co masz za niebieskości ? pisz tu szybko,jak jakieś ciemniejsze, to ja Ci zaraz doradze czego tu się pozbyć 😎
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.